Dell-tietokoneen tuotemallin selvittäminen

DELL SUOSITTELEE - Nopein ja helpoin tapa tunnistaa tuotemalli ja hankkia sille räätälöityä tukea on antaa Dellin tukisivuston tunnistaa tuote tai antaa tuotteen palvelutunniste. Halutessasi voit myös valita tuotteen luettelosta. Tämän kolmannen vaihtoehdon kautta saat yleisiä tukitietoja tuotemallin perusteella etkä tietokoneesi teknisten ominaisuuksien perusteella.

Tuotemallin selvittämistavat

1. Etsi tietokoneen tuotemerkintä.
  2. Avaa Windowsin Dell SupportAssist -sovellus.
  3. Avaa Windowsin järjestelmätietoikkuna.
  4. Avaa järjestelmän BIOS.

Tapa 1: Etsi tietokoneen tuotemerkintä.

Useimmissa tietokoneissa tuotteen mallinumero on kotelon ulkopinnassa olevassa merkinnässä tai tarrassa.

Kannettavat ja tabletit

tarra voi olla

• tuotteen pohjakansi, alaosa tai taustapuoli
  • akkulokerossa
  • näytössä, näppäimistön kehyksessä tai rannetuessa.

Pöytätietokoneet ja All in One -pöytätietokoneet

tarra voi olla

• tornikotelon takana, päällä tai kyljessä
  • All in One -tietokoneen taustapuolella alaosassa tai jalustassa.
Alkuun

Tapa 2: Avaa Windowsin Dell SupportAssist -sovellus.

SupportAssist on Dellin sovellus, joka on asennettuna tietokoneeseen valmiiksi. Se helpottaa ongelmien tunnistamista ja estämistä päivityksillä ja ennakoivilla ratkaisuominaisuuksilla. Tuotteen malli näkyy, kun sovellus avataan.

Tuotemallin selvittäminen SupportAssist-sovelluksella

Windows 10
  1. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  2. Avaa sovellus valitsemalla hakutuloksista SupportAssist. Jos SupportAssist ei ole hakutuloksissa, sitä ei ole asennettu tietokoneeseen. Lisätietoja SupportAssistin lataamisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
  3. Tuotemalli näkyy sovelluksen päänäytössä.
Windows 8(8.1)
  1. Pyyhkäise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin tai siirrä osoitin näytön oikeaan yläkulmaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
  2. Valitse Haku.
  3. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  4. Avaa sovellus valitsemalla hakutuloksista SupportAssist. Jos SupportAssist ei ole hakutuloksissa, sitä ei ole asennettu tietokoneeseen. Lisätietoja SupportAssistin lataamisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
  5. Tuotemalli näkyy sovelluksen päänäytössä.
Windows 7
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita hakuruutuun SupportAssist.
  2. Avaa SupportAssist valitsemalla se hakutulosten Ohjelmat-kohdasta. Jos SupportAssist ei ole hakutuloksissa, sitä ei ole asennettu tietokoneeseen. Lisätietoja SupportAssistin lataamisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
  3. Tuotemalli näkyy sovelluksen päänäytössä.

Alkuun

Tapa 3: Avaa Windowsin järjestelmätietoikkuna.

Windowsin Järjestelmätiedot (eli msinfo32) näyttää järjestelmän yhteenvetovalikon, joka sisältää muun muassa järjestelmän mallin, valmistajan ja käyttöjärjestelmäversion.

Tuotemallin selvittäminen Windowsin järjestelmätiedoista

Vihje: voit avata Windowsin Järjestelmätiedot-ikkunan nopeasti näppäinyhdistelmällä Windows + Break. Joissakin kannettavissa on painettava näppäinyhdistelmää Windows + Fn + Break. Jos kannettavan näppäimistössä ei ole Break-näppäintä, toimi seuraavasti.
Windows 10
  1. Kirjoita hakukenttään järjestelmä.
  2. Valitse hakutulosten Asetukset-kohdasta Järjestelmä.
  3. Etsi Järjestelmä-osasta kohta Malli:.
Windows 8(8.1)
  1. Pyyhkäise sisäänpäin näytön oikeasta reunasta ja valitse Haku. (Jos käytät hiirtä, vie sen kohdistin näytön oikeaan alakulmaan, siirrä sitä ylöspäin ja valitse Haku.)
  2. Kirjoita hakukenttään msinfo32.
  3. Avaa Järjestelmätiedot-ikkuna valitsemalla hakutuloksista msinfo32.
  4. Etsi Järjestelmä-osasta kohta Malli:.
Windows 7 ja Windows Vista
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita hakukenttään Järjestelmätiedot.
  2. Avaa Järjestelmätiedot-ikkuna valitsemalla hakutulosten Ohjelmat-kohdasta Järjestelmätiedot.
  3. Etsi Järjestelmä-osasta kohta Malli:.
Windows XP
  1. Valitse Käynnistä.
  2. Napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Ominaisuudet.
  4. Etsi Järjestelmä-osasta kohta Malli:.

Alkuun

Tapa 4: Avaa järjestelmän BIOS.

BIOS on lyhenne sanoista basic input/output system. Kun tietokone käynnistetään, tämä ohjelmisto tarkistaa ensin, että laitteisto toimii, ja sallii sen jälkeen Windowsin käynnistymisen. BIOSista saat tietoja tietokoneesta ja sen laitteistosta ilman Windowsin käynnistämistä.

Tuotemallin selvittäminen BIOSista:

1. Käynnistä tietokone.
  2. Kun näet Dell-logonäytön, avaa BIOS painamalla F2-näppäintä kerran sekunnissa. Jos Windows käynnistyy, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen.
  3. Tuotemalli näkyy BIOS-valikon otsikossa tai System Name (Järjestelmän nimi) -kohdassa.

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN298441

Muokattu viimeksi: 03/02/2017 23:13