GPS-määritys, -käyttö ja -vianmääritys Dell Wireless Managerilla

Artikkelin yhteenveto: Tässä artikkelissa on tietoja GPS (Global Positioning System) -ominaisuuden määrittämisestä, käyttämisestä ja vianmäärityksestä.

Sisällysluettelo:

1. Käynnistä GPS-palvelu ja hae satelliitteja
  2. Määritä karttaohjelmisto muodostamaan yhteys GPS-vastaanottimeen
  3. Dellin mobiililaajakaistasovittimen uusimman ohjainversion lataaminen ja asentaminen
  4. Dell-tietokoneen mobiililaajakaistasovittimen selvittäminen
  5. Vianmääritys

Aihe 1:   Käynnistä GPS-palvelu ja hae satelliitteja

Huomautus:

• GPS-toiminto on käytettävissä Dellin langattomissa 5520-, 5530-, 5540-, 5720- ja 5600 -mobiililaajakaistasovittimissa, Kaikki tietokoneet eivät tue GPS-ominaisuutta (jos GPS-painiketta ei näy tai se näkyy harmaana, tietokone ei tue ominaisuutta).

• GPS-toiminto ei edellytä mobiililaajakaistasovittimen aktivoimista.

• Varmista ennen jatkamista, että näkyvyys taivaalle on hyvä. Tämä kannattaa siksi todennäköisesti tehdä ulkona.
  •

1. Valitse Kaikki ohjelmat.

2. Valitse Ohjelmat-sarakkeesta Wireless Manager.

3. Valitse Wireless Manager.

4. Valitse Näytä.

5. Valitse GPS.

6. Valitse GPS käytössä.
    • Satelliittien hakeminen saattaa kestää enintään 5 minuuttia.

Alkuun

Ongelma 2:   Määritä karttaohjelmisto muodostamaan
      yhteys GPS-vastaanottimeen

Huomautus:
    Nämä ohjeet koskevat Microsoftin Streets & Trips 2007-, 2008- ja 2009-ohjelmistoa.

• Lisätietoja jonkin muun karttaohjelmiston määrittämisestä muodostamaan yhteys GPS-vastaanottimeen on ohjelmiston käyttöoppaassa ja valmistajan sivustossa.

1. Valitse Käynnistä.

2. Valitse Ohjelmat tai Kaikki ohjelmat.

3. Valitse Microsoft Streets & Trips.

Huomautus:
      Näyttöön voi tulla valintaikkuna, jossa ilmoitetaan, että sovellus on havainnut Wi-Fi-palveluntarjoajan, ja kysytään, haluatko yrittää määrittää sijaintisi sen avulla. Valitse siinä tapauksessa No (Ei).

4. Valitse valikkoriviltä Tools (Työkalut).

5. Valitse GPS Task Pane (GPS-tehtäväruutu).

6. Valitse Configure GPS (Määritä GPS).

7. Valitse Scan (Tarkista).

8. Valitse OK.

Huomautus:
    Lisätietoja reitin luomisesta tai sijainnin määrittämisestä GPS-toiminnolla on ohjelmiston valmistajan toimittamissa ohjeissa.

Alkuun

Aihe 3.   Uusimman Dell Wireless Bluetooth
      -ohjaimen lataaminen ja asentaminen

Tässä artikkelissa on tietoja tietokoneeseen asennetun mobiililaajakaistasovittimen ohjainten lataamisesta.

Huomautus:
    Mobiililaajakaistaohjaimet ovat Tietoliikenne-luokassa.

Alkuun

Aihe 4:   Dell™-tietokoneen mobiililaajakaistasovittimen
      selvittäminen

Tämän artikkelin avulla tunnistat tietokoneeseen asennetun mobiililaajakaistasovittimen.

Huomautus:
    Etsi kohtaa MDM,WRLES. Mallinumeron alussa on kirjaimet DW.

Voit myös käyttää selaimen Etsi-toimintoa valitsemalla Muokkaa ja sitten Etsi. Etsi mobiililaajakaistasovitin kirjoittamalla kenttään MDM,WRLES

Alkuun

Aihe 6:   Vianmääritys

Wireless Manager -ohjelmaa
      ei ole asennettu tai se ei käynnisty

Tässä artikkelissa on tietoja tietokoneeseen asennetun mobiililaajakaistasovittimen ohjainten ja ohjelmiston lataamisesta.

Huomautus:
    Mobiililaajakaistaohjaimet ovat Tietoliikenne-luokassa.

Alkuun

Virhe: ei mobiililaajakaistamodeemia

• Varmista, että uusimmat mobiililaajakaistaohjaimet on asennettu. Lisätietoja on kohdassa Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivuston käyttäminen.

Huomautus:
      Mobiililaajakaistaohjaimet ovat Tietoliikenne-luokassa.

• Varmista, että tietokoneeseen on asennettu mobiililaajakaista, joka tukee GPS-toimintoa. Lisätietoja on artikkelissa Miten määritän Dell-tietokoneen osat?.

Huomautus:
      Etsi kohtaa MDM,WRLES. Mallinumeron alussa on kirjaimet DW.

Voit myös käyttää selaimen Etsi-toimintoa valitsemalla Muokkaa ja sitten Etsi. Etsi mobiililaajakaistasovitin kirjoittamalla kenttään MDM,WRLES

Alkuun

GPS-painike ei näy tai se näkyy harmaana

• GPS-toiminto on käytettävissä Dellin langattomissa 5520-, 5530-, 5540-, 5720- ja 5600 -mobiililaajakaistasovittimissa, Kaikki tietokoneet eivät tue GPS-ominaisuutta (jos GPS-painiketta ei näy tai se näkyy harmaana, tietokone ei tue ominaisuutta).
    Lisätietoja tietokoneessa olevasta mobiililaajakaistasovittimesta on kohdassa Dell-tietokoneen mobiililaajakaistasovittimen selvittäminen

• GPS-toiminto ei edellytä mobiililaajakaistasovittimen aktivoimista.

Alkuun

Näyttöön tuli ilmoitus, että radio ei ole käytössä

• Varmista, että langaton yhteys on otettu käyttöön tietokoneessa kytkimestä.

Huomautus:
        Lisätietoja langattoman painikkeen sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa. Valitse tietokoneen merkki ja malli ja sitten kieli. Lataa asennusopas tai käyttöopas ja tarkista langattoman kytkimen tiedot.

Alkuun

GPS-vastaanotin ei löytänyt satelliitteja

Varmista, että olet tehnyt seuraavat toimet:

(Lisätietoja näiden vaiheiden tekemisestä on edellä mainituissa linkeissä.)
    • Varmista, että langaton yhteys on otettu käyttöön tietokoneessa kytkimestä.

Huomautus:
        Lisätietoja langattoman painikkeen sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa. Valitse tietokoneen merkki ja malli ja sitten kieli. Lataa asennusopas tai käyttöopas ja tarkista langattoman kytkimen tiedot.

• Varmista, että uusimmat mobiililaajakaistaohjaimet on asennettu. Lisätietoja on kohdassa Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivuston käyttäminen.

• Varmista, että tietokoneeseen on asennettu mobiililaajakaista, joka tukee GPS-toimintoa. Lisätietoja on artikkelissa Miten määritän Dell-tietokoneen osat?.

• Varmista, että GPS-sijaintiohjelmisto on määritetty oikein toimimaan GPS-vastaanottimen kanssa.

• Hae satelliitit paikassa, josta on hyvä näkyvyys taivaalle.

Jos GPS-vastaanotin ei löydä satelliitteja, vaikka olet tehnyt edellä mainitut vianmääritystoimet, ota yhteys tekniseen tukeen.

Artikkelin tunnus: SLN71735

Muokattu viimeksi: 06/04/2016 10:32