Hoe gebruik ik Dell Digital Delivery?

Wat is Dell Digital Delivery en hoe werkt het?

Dell Digital Delivery is een service waarmee u software kunt aanschaffen op het moment dat u uw computer besteld. Die software kunt u dan downloaden en automatisch installeren op het moment dat u de computer ontvangt en verbinding maakt met internet. Dit werkt als volgt:

U bestelt optionele software bij uw computer. U ontvangt geen media (cd's of dvd's, productcodes op papier of gedrukte documentatie) voor deze applicaties.

1. Wanneer u uw computer voor de eerste keer inschakelt, doorloopt u de normale installatieprocedure, waarbij u ook verbinding maakt met internet.
  2. Nadat u uw computer hebt verbonden met internet wordt het programma Dell Digital Delivery, dat al op uw computer is geïnstalleerd, automatisch uitgevoerd. Mogelijk gebeurt dit niet als uw computer voor de tweede keer wordt aangezet. Wanneer Dell Digital Delivery wordt uitgevoerd, krijgt u een melding dat het programma klaar is om door u aangeschafte software te downloaden en te installeren.
  3. Op het moment dat Dell Digital Delivery wordt gestart, kunt u kiezen tussen Download Now (Nu downloaden), Remind Me Later (Later herinneren) en Do Not Download (Niet downloaden). Als u Remind Me Later (Later herinneren) kiest, worden deze opties telkens opnieuw weergegeven wanneer u de computer opnieuw opstart tot u besluit de aangeschafte software te downloaden. Als u Do Not Download (Niet downloaden) kiest, wordt uw software niet gedownload. Als u van gedachten verandert, kunt u het programma Dell Digital Delivery op elk gewenst moment starten.
  4. Als u op Download Now (Nu downloaden) klikt, wordt uw software gedownload en automatisch geïnstalleerd en wordt u door Dell Digital Delivery geïnformeerd wanneer de installatie is voltooid. Als de computer opnieuw moet worden opgestart, wordt dit aangegeven op het scherm. Nadat de installatie is voltooid, zijn de geïnstalleerde programma's te vinden in uw menu Start (Windows 7) of in Alle programma's (Windows 8).

Hoe kan ik een digitaal afgeleverd programma verwijderen of opnieuw installeren?

Als u een door Dell Digital Delivery geïnstalleerd programma wilt verwijderen, ga dan naar het Configuratiescherm en selecteer Programma's en onderdelen. Zoek het programma dat u wilt verwijderen in de lijst en selecteer het. Volg de aanwijzingen op het scherm om het programma te verwijderen.

Als u een programma dat u hebt gekocht via Dell Digital Delivery opnieuw wilt installeren, voert u Dell Digital Delivery uit door op het bijbehorende pictogram in het menu Start (Windows 7) of in Alle programma's (Windows 8) te klikken. Dell Digital Delivery biedt u de mogelijkheid om gekochte programma's die momenteel niet op de computer zijn geïnstalleerd, opnieuw te installeren. Klik hiertoe op het pictogram Info rechts naast de vermelding van het programma en kies Install this application again (Deze applicatie opnieuw installeren).<

Hoe vaak kan ik een via Digital Delivery aangeschaft programma installeren?

Programma's die via Dell Digital Delivery zijn aangeschaft kunnen maximaal tien (10) keer worden geïnstalleerd.

Hoe kom ik aan een productcode als ik die nodig heb bij een nieuwe installatie?

In het venster van het programma Dell Digital Delivery wordt een pictogram Info weergegeven rechts naast de vermelding van elk geïnstalleerd programma. Klik op het pictogram Info en kies View application key (Productcode bekijken) om de productcode van het programma weer te geven. Als View application key (Productcode weergeven) niet zichtbaar is bij een programma, dan is voor die applicatie geen productcode nodig.

Hoe kan ik het gehele programma Dell Digital Delivery opnieuw installeren?

Dell Digital Delivery moet al op uw Dell computer zijn geïnstalleerd. U kunt Dell Digital Delivery uitvoeren door op het bijbehorende pictogram in het menu Start (Windows 7) of in Alle programma's (Windows 8) te klikken. Als het programma Dell Digital Delivery niet is geïnstalleerd op uw computer en u het nodig hebt om aangeschafte software opnieuw te installeren, dan kunt u het downloaden en installeren vanaf de Dell Support-website. Klik op Drivers en downloads en voer de servicetag van uw computer in om de applicatie Dell Digital Delivery te zoeken. Uw servicetag vindt u op een sticker op de buitenkant van uw computer, meestal op de onderkant of achterkant.

Probleemoplossing

De meeste problemen met Dell Digital Delivery kunnen worden opgelost door het programma te herstellen. Hiertoe klikt u op Options (Opties) (het tandwielpictogram) en Reset Settings (Instellingen herstellen).

Probleem:

Ik ontvang het bericht "There was a problem. Please reinstall." (Er is een probleem opgetreden. Installeer het progamma opnieuw.)

Oplossing:

U kunt proberen de software opnieuw te installeren via Dell Digital Delivery door op het pictogram Info rechts naast de vermelding van het programma te klikken en Install this application again (Dit programma opnieuw installeren) te kiezen. Als dit niet lukt, kunt u proberen de software handmatig te installeren. Open een venster van Windows Verkenner door onder aan uw bureaublad op de map te klikken en navigeer naar C:\ProgramData\Dell\DigitalDelivery\Downloads\Software.

Probleem:

Ik krijg het bericht "Dell Digital Delivery has not been able to connect to the internet. Please make sure you are connected and try again." (Dell Digital Delivery kan geen verbinding maken met internet. Zorg dat u een internetverbinding hebt en probeer het opnieuw.)

Oplossing:

Sluit het programma Dell Digital Delivery, start Internet Explorer en probeer naar een willekeurige website te gaan. Als dit lukt, start het programma Dell Digital Delivery dan opnieuw. Als u niet kon navigeren naar een website, klikt u op Start, Configuratiescherm, Netwerkcentrum en selecteert u 'Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk instellen'. Volg de instructies en zodra u verbonden bent met internet, start u Dell Digital Delivery opnieuw.

Extra artikelen over het oplossen van problemen:

Dell Digital Delivery - veelvoorkomende problemen
De fout "You are not connected to Dell Digital Delivery" (U hebt geen verbinding met Dell Digital Delivery) of de statusfout "Download is stuck in Waiting" (Download blijft hangen in wachtstatus) oplossen
​Dell Digital Delivery wordt niet uitgevoerd in Windows-controlemodus
Fout "No EULA Agreement; Terminating service" (Geen EULA akkoord; service wordt beëindigd) bij het openen van Dell Digital Delivery.

Als u meer hulp nodig hebt bij het resetten van uw internetverbinding, gaat u naar het Dell Support Center voor netwerken en draadloze communicatie voor informatie over bekabelde en draadloze thuisnetwerken.

Artikel-id: SLN85610

Laatste wijzigingsdatum: 01-12-2017 11:58