Dell XPS 13 (L321X) gebruiken en problemen oplossen

Inhoudsopgave:

1. De computer start niet op of er is geen beeld
  2. XPS 13 specificaties
  3. Poortlocaties
  4. Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen
  5. Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets
  6. Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen
  7. De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer
  8. XPS 13 drivers
  9. Dell Windows 8 Support Center

Dit artikel bevat informatie over het gebruik van de XPS 13 en het oplossen van problemen.

De computer start niet op of er is geen beeld

Als u een situatie ervaart waarbij de computer helemaal niet aangaat of wel aangaat (lampjes lichten op) maar u geen beeld hebt, voert u de volgende stappen uit:

1. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  2. Maak de voedingsadapter los van de computer en haal de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact.
  3. Schuif de aan/uit-schakelaar gedurende 15 seconden naar de uit-positie.
  4. Zorg dat de aansluiting van het netsnoer stevig is bevestigd aan de voedingsadapter.
  5. Sluit de voedingsadapter aan op de computer en op een goed werkend stopcontact.
  6. Schuif met de aan/uit-schakelaar om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo.
  7. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer steeds of de computer nog opstart.

Terug naar boven

XPS 13 specificaties

Meer informatie over de XPS 13 specificaties vindt u in de online handleiding voor de XPS 13.

Terug naar boven

Poortlocaties

Blader naar de online handleiding voor de XPS 13 voor informatie over de poortlocaties.

Terug naar boven

Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen

1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als dit tijdens POST wordt gevraagd, drukt u op de toets <F2> om het scherm Systeeminstellingen te openen.
  3. Druk in het scherm System Setup (Systeeminstellingen) op <F9>.
  4. Druk op <Enter> om Yes (Ja) te antwoorden bij Load Optimized Defaults (Optimale standaardwaarden laden) en start de computer opnieuw op.

Terug naar boven

Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets

Dell biedt diverse opties voor onderhoud en diagnose van uw computer:

• De snelste en gemakkelijkste manier voor het identificeren en oplossen van de meest voorkomende problemen is gebruik te maken van de PC Dell Diagnostics snelle test. Het probleem wordt dan automatisch verholpen of u wordt door de stappen geleid om het probleem op te lossen.
    Opmerking: Als de diagnose aangeeft dat er een onderdeel defect is, zullen we, afhankelijk van welk onderdeel defect is, de procedure voor een gratis vervangend onderdeel binnen de garantie direct starten.

• SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen, zodat u problemen gemakkelijker dan ooit kunt oplossen en voorkomen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.

• Als de computer geen verbinding heeft met internet, kunt u de ingebouwde diagnosetest op uw computer uitvoeren; raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Ingebouwde Diagnosetest (ePSA) op uw systeem uitvoeren.

Wanneer de computer geen toegang tot internet heeft.

Terug naar boven

Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen

Raadpleeg voor informatie over draadloze netwerken en het oplossen van problemen met draadloze netwerken het Dell Support Center voor netwerken en draadloze communicatie.

Terug naar boven

De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer

1. Houd de toets <Fn> ingedrukt en druk op de toets <F2>. Door deze handeling te herhalen wordt de draadloze antenne uitgeschakeld en ingeschakeld.

Meer informatie over het in- en uitschakelen van de draadloze antenne op een Dell computer vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer.

Terug naar boven

XPS 13 drivers

Informatie over de beschikbare XPS 13 drivers vindt u op de XPS 13 driverpagina.

Dit artikel geeft informatie over het downloaden van drivers voor de XPS 13 computer: Een driver downloaden en installeren.

Terug naar boven

Dell Windows 8 Support Center

Met deze koppeling gaat u naar het Dell Windows™ 8 Support Center.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN129372

Laatste wijzigingsdatum: 01-06-2016 12:30