Knowledge Base

Het oudere 32-bits hulpprogramma Dell Diagnostics Utility uitvoerenOudere Dell computers worden geleverd met een partitie met hulpprogramma's op de harde schijf. Met het oudere 32-bits hulpprogramma Dell Diagnostics Utility dat op deze partitie is geïnstalleerd, kunt u problemen met de hardware achterhalen.

Opmerking: Voor pc's die na 1 januari 2009 zijn aangeschaft, vindt u meer informatie in het Dell Knowledge Base-artikel Hardwareproblemen met ingebouwde en online diagnostics oplossen (ePSA- of PSA-foutcodes).

Voer de volgende stappen uit om de ingebouwde diagnose uit te voeren:

 1. Start de computer opnieuw op.
 2. Druk tijdens het opstarten van de computer op F12 zodra het Dell welkomstscherm verschijnt.
 3. Wanneer het menu Boot (Opstarten) wordt weergegeven, markeert u de optie Boot to Utility Partition (Opstarten naar de partitie met hulpprogramma's) of de optie Diagnostics (Diagnose) en drukt u vervolgens op <Enter> om de 32-bits Dell Diagnostics te starten. 
 4. Druk op Tab om Test System (Systeem testen) te markeren en druk op Enter om door te gaan naar de oudere 32-bits Diagnostics.
  Opmerking: Soms wordt eerst PSA Diagnostics uitgevoerd. Wanneer u een foutmelding krijgt tijdens PSA Diagnostics, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Hardwareproblemen met ingebouwde en online diagnostics oplossen (ePSA- of PSA-foutcodes). U krijgt de optie om terug te gaan naar de 32-bits Diagnostics. Druk op N (No/Nee) of Y (Yes/Ja) om door te gaan in de oudere 32-bits Diagnostics wanneer u wordt gevraagd om door te gaan met de geheugentests.
  • Met Express Test (Snelle test) voert u een snelle test uit van de hardware binnen de computer. Deze test duurt normaliter 10 tot 20 minuten.
  • Met Extended Test (Uitgebreide test) voert u een grondige test uit van de hardware in de computer. Deze test duurt normaliter een uur of meer.
  • Met de Custom Test (Aangepaste test) kunt u een specifiek apparaat testen of zelf bepalen welke tests worden uitgevoerd. Met Exit to MS-DOS (Terug naar MS-DOS) wordt de diagnose afgesloten en gaat u naar de opdrachtprompt.
  • Symptom Tree (Symptoomstructuur). Met deze optie geeft u een lijst weer van de meest voorkomende symptomen en kunt u tests selecteren op basis van deze symptomen.
   Opmerking: De Express Test (Snelle test) is de enige test waarbij geen interactie met de gebruiker nodig is.

Opmerking: Wanneer er bij de diagnose een fout optreedt, schrijf deze dan op en neem voor verdere hulp contact op met Technische Support.
Artikel-id: SLN129400

Laatste wijzigingsdatum: 22-03-2018 18:44


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.