Verbinding maken met een Bluetooth-apparaat vanaf uw Dell computer met Windows 7

Dit artikel is bedoeld u te assisteren bij het koppelen van een Dell computer met Bluetooth® en een extern Bluetooth-apparaat en het bieden van basishulp bij probleemoplossing.

Probleem 1: Koppelen met een Bluetooth-apparaat (voor het eerst of opnieuw)

1. Ga naar het Bluetooth-pictogram in de hoek rechtsonder op het computerscherm.

Mogelijk is het Bluetooth-pictogram verborgen. Klik op de pijl Verborgen pictogrammen weergeven om eventuele verborgen pictogrammen weer te geven.

Vergelijk de status met Tabel 1.
    Bluetooth-pictogram Status
    Ingeschakeld - De Bluetooth-adapter is gereed om te koppelen met een ander Bluetooth-apparaat.

Verbonden - De Bluetooth-adapter is al gekoppeld met een Bluetooth-apparaat (als het verbonden apparaat echter niet het gewenste apparaat is, moet het opnieuw worden gekoppeld).
    Uitgeschakeld - De schakelaar voor de draadloze modus is uitgeschakeld. Raadpleeg voor informatie over het inschakelen van de schakelaar voor de draadloze modus de
    online gebruikershandleiding.
    Geen Wanneer geen pictogram wordt weergegeven moet de Bluetooth-driver worden geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel in de Dell Knowledge Base:
    "Een driver downloaden en installeren"
    Tabel 1: Bluetooth-status

2. Zorg dat aan de volgende voorwaarden is voldaan:
    • In het andere Bluetooth-apparaat zijn nieuwe batterijen geïnstalleerd.
    • De Dell Wireless Bluetooth-adapter is in de computer geïnstalleerd.
    • De meest recente driver voor de Bluetooth-adapter is geïnstalleerd. Als u het niet zeker weet, raadpleegt u het volgende artikel in de Dell Knowledge Base:
      "Een driver downloaden en installeren"
    • Het Bluetooth-apparaat dat u wilt koppelen, bevindt zich binnen 10 meter van de computer.

3. Klik met de rechtermuisknop op het Bluetooth-pictogram in de hoek linksonder op het computerscherm.

4. Klik op Add a Device (Een apparaat toevoegen).

5. Activeer de detectiemodus van het Bluetooth-apparaat. Het apparaat kan in de detectiemodus door uw computer worden gevonden. Wanneer de detectiemodus is geactiveerd, knippert doorgaans een blauwe LED op het apparaat. Raadpleeg voor aanvullende instructies de gebruikershandleiding bij het Bluetooth-apparaat.

Voor een Bluetooth-apparaat van Dell klikt u hieronder om te lezen hoe u de detectiemodus activeert. Vervolgens gaat u verder met stap 6.
    Voor informatie over activering van de detectiemodus op uw niet-Dell apparaat kunt u de Eigenaarshandleiding van het apparaat raadplegen.

De detectiemodus van het Dell Bluetooth-toetsenbord activeren
    1. Het Bluetooth-apparaat moet uitgeschakeld zijn. Druk op de aan-uitknop op de onderzijde van het toetsenbord.
    2. Zoek de knop links boven op de onderkant van het toetsenbord en druk die in.
      De Bluetooth-LED boven op het toetsenbord knippert wanneer de detectiemodus is geactiveerd en is uit wanneer de detectiemodus niet actief is.

De detectiemodus van de Dell Bluetooth-muis activeren
    1. Het Bluetooth-apparaat moet uitgeschakeld zijn. Druk op de aan-uitknop op de onderzijde van de muis.
    2. Zoek de knop rechtsboven op de onderkant van de muis en druk die in.
      De Bluetooth-LED boven op de muis knippert wanneer de detectiemodus is geactiveerd en is uit wanneer de detectiemodus niet actief is.

De detectiemodus van de Dell Travel Mouse activeren
    1. Het Bluetooth-apparaat moet uitgeschakeld zijn. Druk op de aan-uitknop op de onderzijde van de muis.
    2. Zoek de verbindingsknop rechtsonder op de onderkant van de muis en druk die in.
      De Bluetooth-LED boven op de muis knippert wanneer de detectiemodus is geactiveerd en is uit wanneer de detectiemodus niet actief is.

De detectiemodus van de BH200 Bluetooth-stereoheadset activeren
    1. Het Bluetooth-apparaat moet uitgeschakeld zijn. Druk op de aan-uitknop van de headset.
    2. Houd de middelste knop voor afspelen/pauze op de rechteroortelefoon ingedrukt tot de blauwe LED gaat knipperen. Dit duurt doorgaans ongeveer 8 seconden.

De detectiemodus van de Dell WM713 Wireless Touch muis activeren
    1. Houd de aan-uitknop twee seconden ingedrukt.
      Het aan-uit-lampje begint blauw te knipperen om aan te geven dat het apparaat in de detectiemodus staat.

6. Selecteer het gewenste apparaat en klik op Next (Volgende).

7. U wordt mogelijk gevraagd de sleutel in te voeren uit de documentatie bij het Bluetooth-apparaat. Is dit het geval, dan vult u de sleutel in en klikt u op Volgende.

8. De wizard koppelt de twee apparaten. Klik vervolgens op Close (Sluiten) om de wizard af te sluiten.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN129493

Laatste wijzigingsdatum: 27-07-2016 09:55