Communicatiefout met Dell-laserprinter in bekabeld netwerk

Samenvatting van het artikel: Dit artikel geeft informatie over het oplossen van een communicatiefout met een laserprinter in een bekabeld netwerk.

Inhoudsopgave:

1. Communicatiefout met laserprinter in bekabeld netwerk oplossen

1. Communicatiefout met laserprinter
in bekabeld netwerk oplossen

Opmerking:
Raadpleeg voor poortlocaties en instructies voor het afdrukken van rapporten en het resetten van printerinstellingen (NVRAM resetten) de gebruikershandleiding voor uw printer.
  1. Controleer of de printer als de standaardprinter is geselecteerd en online is in Printers en faxapparaten.

2. Druk een pagina met printerinstellingen of netwerkinstellingen af met daarop de netwerkinstellingen van de printer.

3. Download en installeer de nieuwste firmware voor uw printer.

4. Controleer de statuslampjes van de netwerkkaart op de achterkant van de printer:

• Een continu brandend lampje of geen lampjes:
      1. Sluit de printernetwerkkabel opnieuw aan.

2. Test de printernetwerkkabel door een goed werkende computer met deze kabel aan te sluiten op het netwerk. Als de computer geen toegang meer heeft tot het netwerk, schaf dan een andere netwerkkabel aan.

3. Als de computer met de printernetwerkkabel wel toegang heeft tot het netwerk, sluit de printer dan opnieuw aan en reset de standaardinstellingen van de printer (NVRAM resetten).

4. Druk een pagina met printerinstellingen of netwerkinstellingen af en controleer of de printer een IP-adres heeft. Als de printer geen IP-adres heeft, kunt u contact opnemen met Technische support.

• Een continu brandend lampje en een knipperend lampje:
      1. Druk een pagina met printerinstellingen of netwerkinstellingen af en zoek de netwerkinstellingen van de printer op.

2. Probeer het IP-adres van de gateway en support.dell.com te pingen om de internetverbinding te testen. Als er een time-out van de pingaanvraag optreedt, neem dan contact op met de netwerkbeheerder om het netwerkprobleem op te lossen of de juiste netwerkinstellingen te verkrijgen.

3. Als de pingaanvraag slaagt, probeer dan het IP-adres van de printer te pingen. Als het pingen lukt, controleer dan of het IP-adres op het tabblad Poorten van de printereigenschappen overeenkomt met het IP-adres van de printertestpagina.

4. Als het pingen niet lukt, reset de printer dan naar de standaardinstellingen (NVRAM resetten).
      5. Druk een pagina met printerinstellingen of netwerkinstellingen af en er zoek het IP-adres van de printer op. Controleer of het IP-adres geldig is voor het netwerk.

• Het IP-adres is geldig: Probeer de printer opnieuw te pingen.
          • Als er een time-out van de pingaanvraag optreedt, neem dan contact op met de netwerkbeheerder om het netwerkprobleem op te lossen of de juiste netwerkinstellingen te verkrijgen.
          • Als het pingen slaagt, controleer dan of het IP-adres op het tabblad Poorten van de printerdrivereigenschappen overeenkomt met het IP-adres op de printertestpagina.

• IP-adres is ongeldig: Wijs handmatig een IP-adres aan de printer toe en probeer de printer opnieuw te pingen. Als het pingen nog steeds mislukt, kunt u contact opnemen met Technische support.
Terug naar boven

Artikel-id: SLN129575

Laatste wijzigingsdatum: 06-04-2016 11:04