Uw nieuwe Dell Windows 8 computer instellen

Inhoudsopgave:

1. Overzicht
  2. Fysieke installatie
  3. Microsoft Windows installeren
  4. Herstelschijven maken
  5. Windows updaten
  6. Drivers en BIOS updaten
  7. De tijd van de computer instellen, indien nodig

In dit artikel wordt het installeren van een nieuwe Dell computer met Windows 8 behandeld, met inbegrip van het installeren van een draadloze verbinding, het activeren van meegeleverde software en het maken van herstelmedia.

Stap 1: Overzicht

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Dell computer! Nu u uw nieuwe Dell computer hebt ontvangen, helpt deze gids u stap voor stap bij het installeren ervan voor het eerste gebruik. De installatie van uw computer verloopt in een aantal stappen:

1. Fysieke installatie
  2. Microsoft Windows 8 installeren
  3. Uw Windows 8 herstelmedia maken
  4. Windows 8 updaten
  5. Drivers updaten

Voor het maken van herstelmedia voor uw Dell computer hebt u twee lege beschrijfbare dvd's of een 16 GB USB-stick nodig.

Stap 2: Fysieke installatie

1. Sluit uw computer met het meegeleverde netsnoer aan op het stopcontact.

2. Sluit uw monitor aan*

3. Sluit uw muis en toetsenbord aan*

4. Sluit uw luidsprekers aan*

5. Schakel uw computer in.

* - Optioneel voor laptopcomputers: Raadpleeg voor specifieke informatie over het configureren en installeren van randapparatuur de Gebruikershandleiding of Installatiehandleiding voor uw specifieke computermodel.

Stap 3: Microsoft Windows instellen

Windows 8 heeft enkele gegevens van u nodig voordat u het besturingssysteem voor het eerst start:

1. Land/regio, taal en toetsenbordindeling

2. Ga akkoord met de licentievoorwaarden van Microsoft na deze zorgvuldig te hebben gelezen. Schakel het selectievakje linksonder op het scherm in om akkoord te gaan en klik op Accepteren.

3. Voer in het scherm Beveiligings- en Dell-updates uw e-mailadres in om uw McAfee-abonnement te registreren en updates voor uw Dell pc te installeren. U kunt optioneel ook het selectievakje inschakelen waarmee u toestemming verleent om uw servicetag te gebruiken om ondersteuning te bieden aan de specifieke hardware in uw pc.

4. Personaliseer uw pc door deze een naam te geven en de achtergrondkleur voor uw startscherm te selecteren.

5. Maak verbinding met uw draadloze netwerk door in de lijst met netwerken een netwerk te selecteren. Als uw netwerk is verborgen, selecteert u Verbinding maken met een verborgen draadloos netwerk onder aan het scherm en volgt u de instructies. Als u geen draadloos netwerk hebt, klikt u op Later verbinding maken met een draadloos netwerk om deze stap over te slaan.

6. Selecteer de instellingen voor uw pc. Dell adviseert het gebruik van de Expresinstellingen voor de meeste klanten. Selecteer Expresinstellingen gebruiken onder aan het scherm om door te gaan. Als u meer informatie nodig hebt, klikt u op Meer informatie over expresinstellingen onder aan het scherm.

7. Stel uw Microsoft-account in om u aan te melden op uw pc. Gebruik een bestaand Microsoft-account, meld u aan met een nieuw e-mailadres voor uw Microsoft-account of gebruik een bestaand e-mailadres om een nieuw account te maken. U kunt ook een lokaal account maken om u op de computer aan te melden, maar daarmee hebt u geen toegang tot allerlei Windows 8 apps, zoals Windows Store.

8. Bekijk de zelfstudie over het gebruik van Windows 8 met een apparaat met aanraakscherm, terwijl Windows het installatieproces voltooit.

Stap 4: Herstelschijven maken

Herstelschijven maken is een belangrijke stap bij de installatie van uw computer. Misschien krijgt u nooit een probleem met uw Dell computer, maar het is ook mogelijk dat u op enig moment het besturingssysteem zult moeten herstellen naar de fabrieksinstellingen. Dell heeft een partitie op uw harde schijf ingericht om dit proces te vergemakkelijken, maar als u die partitie verwijdert of als uw harde schijf beschadigd raakt, hebt u de herstelmedia nodig om Windows 8 opnieuw te kunnen installeren. Bewaar deze schijven op een veilige plaats en voorzie ze van een label zodat u ze gemakkelijk kunt herkennen.

Voor deze stap hebt u twee (2) beschrijfbare dvd'sOF één (1) 16 GB USB-stick nodig. Houd er rekening mee dat dit proces ongeveer een uur in beslag neemt als u dvd's gebruikt.

1. Selecteer de tegel My Dell Support Center (Mijn Dell Support Center) in het startscherm.

2. Selecteer Backup (Back-up maken) boven in het venster My Dell (Mijn Dell).

3. Selecteer Create Recovery Media (Herstelmedia maken).

4. Selecteer Yes (Ja) om toestemming te geven het programma Dell Backup and Recovery te starten.

5. Selecteer het type media dat u wilt gebruiken voor het maken van de back-up: USB Flash Drive (USB-flashstation) of Discs (Schijven).

6. Volg de aanwijzingen op het scherm om het back-upproces uit te voeren. Als u dvd's gebruikt, moet u halverwege het proces dvd's wisselen.

Stap 5: Windows updaten

Uw Dell computer is mogelijk niet voorzien van de allernieuwste beveiligings- en gebruiksupdates voor Windows. Windows Update uitvoeren:

1. Typ in het startscherm Windows Update.

2. Selecteer Instellingen in de zoekbalk aan de rechterkant van het scherm.

3. Selecteer Optionele updates installeren in de lijst met zoekresultaten.

4. Selecteer in het frame Updates worden nu automatisch geïnstalleerd de koppeling naar beschikbare updates.
    De lijst van beschikbare updates wordt weergegeven.

5. Selecteer Installeren onder aan het scherm om de beschikbare updates te installeren.

Stap 6: Drivers en BIOS updaten

Dell brengt updates voor drivers, applicaties en firmware uit ten behoeve van nieuwe hardware en software. Bezoek de website Drivers en downloads van Dell om te zien waar u de nieuwste drivers voor uw Dell computer kunt downloaden.

Stap 7: De tijd van de computer instellen, indien nodig

Als de klok van de computer de verkeerde tijd aangeeft, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel: How to change the computer clock time in Windows 8 (De tijd wijzigen in Windows 8).

Artikel-id: SLN154918

Laatste wijzigingsdatum: 20-07-2017 09:16