Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Ondersteuning voor de versnellings technologie van Dell processor

Samenvatting: Dell EMC PowerEdge servers met Dell processor Acceleration Technology (DPAT) die zijn ingeschakeld via de BIOS Dell Controlled Turbo-instelling, kan de optimale oplossing bieden voor lage latentie prestaties. Dit artikel bevat een overzicht van deze Dell EMC technologie, licentievereisten en vereiste stappen om deze instelling in te schakelen. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Dell processor Acceleration Technology (DPAT) en Dell processor Acceleration Technology Pro die zijn ingeschakeld via de BIOS Dell Controlled Turbo-instelling kan de optimale oplossing bieden voor lage latentie prestaties.

Dell Processor Acceleration Technology

Dell servers die zijn ingesteld op maximale prestaties in het BIOS, zijn bedoeld voor maximale doorvoer, geen latentie. Intel Turbo Boost 2,0 biedt de hoogste frequentie van beschikbare cores in een multi-core multiprocessor omgeving binnen de stroom beperkingen van de CPU. Turbo Boost wordt geactiveerd door het besturingssysteem volgens ACPI-standaarden op basis van processorprestatiestatussen. Als het besturingssysteem een actieve core opdraagt om de C3-slaapstand te activeren, worden de andere cores dynamisch versneld naar een hogere frequentie. Indien geactiveerd, wordt Turbo Boost beperkt door het aantal cores, het huidige en geschatte stroomverbruik en de temperatuur. Er is enige vertraging in de stapfrequentie, wijziging van C-statussen en andere CPU-functies. Sommige omgevingen, zoals High Frequency Trading in de financiële markten, hebben een lage latentie nodig in hun transacties. Dell processor Acceleration Technology (DPAT), die is ingeschakeld via de Dell gecontroleerde Turbo van het BIOS, kan een betere oplossing bieden dan het omdraaien van Turbo. DPAT beperkt de instellingen die de processor gebruikt om de latentie te allen tijde laag te houden.


Licenties voor de versnellings technologie van Dell processor

Een DPAT-licentie is een permanente licentie die geldig is gedurende de levensduur van een server die aanvullende Dell controller Tubro-opties biedt, zoals een gecontroleerde Turbo limiet van min 1-opslaglocatie, een gecontroleerde Turbo limiet van min 2 opslaglocaties, etc. en kan worden gebonden aan de servicetag van slechts één server tegelijk. De Premium-licentie kan op het moment van aankoop van de server worden opgenomen of apart worden gekocht en gedownload van Dell Digital Locker.
Proeflicentie:
  • Er is een evaluatielicentie voor DPAT van 30 dagen beschikbaar voor het volledig testen en evalueren van DPAT op hulp bij het aanschaffen van een beslissing. Meer informatie en downloaden >
Aankoop licentie:
  • Het upgraden van de iDRAC9-licentie kan worden opgenomen op het moment dat u de server aanschaft of afzonderlijk worden gekocht; neem contact op met uw lokale Dell EMC verkoopvertegenwoordiger.
Een upgrade-licentie downloaden of een kwijtgeraakte licentie vervangen:
  • De iDRAC9-licentie kan worden gedownload vanuit Dell Digital Locker. Licentiesleutels worden online opgeslagen en kunnen indien nodig worden gedownload. Als een bestaande licentiesleutel niet beschikbaar is in de Dell Digital Locker of als er een probleem is met een licentiesleutel, neem dan contact op met Dell EMC technische support of klantenservice.

DPAT-licenties beheren

OMIMSWAC-licenties kunnen worden beheerd op een afzonderlijke serverbasis of via de Dell EMC License Manager, een één-naar-veel-licentie- en implementatietool.
  • Afzonderlijke server
    Gebruik iDRAC om de licentie voor een afzonderlijke server te beheren. iDRAC webinterface, tabblad Licentie kan worden gebruikt voor het importeren en exporteren van licenties of de RACADM CLI-licentieopdracht kan worden gebruikt voor het beheren van licenties zoals beschreven in de RACADM CLI-handleiding.
  • Een groep van servers
    Dell EMC License Manager is een één-naar-veel licentie-implementatie- en rapportagetool voor OpenManage Enterprise Advanced-, iDRAC- en CMC-licenties. Door License Manager te gebruiken kunt u de OpenManage Enterprise Advanced-licenties en de iDRAC-, CMC- en storage-slede-licenties downloaden, koppelen, implementeren, inventariseren en er back-ups van maken. Met deze tool kunt u ook licentieerbare systemen inventariseren om de licentiestatus en -functies van de momenteel ingeschakelde beheercontroller te melden.

Dell Processor Acceleration Technology

Om DPAT op uw systeem te ondersteunen moet u de volgende wijzigingen aanbrengen in de BIOS-instellingen.

  1. Het gewenste aantal kernen instellen
    SLN156702_en_US__1iconOpmerking: De maximale turbofrequentie is hoger naarmate er minder cores zijn ingeschakeld.
    SLN156702_en_US__1icon Extra opties zoals Controlled Turbo Limit min 1-lade, gecontroleerde Turbo limiet min 2 opslaglocaties en gecontroleerde Turbo limiet min 3 bakken kunnen beschikbaar zijn als een geldige DPAT-licentie op het systeem is geïnstalleerd.
    • Druk op F2 om het menu System Setup (Systeemconfiguratie) te openen.
    • In het venster Processorinstellingen stelt u het aantal cores per processor in op de gewenste waarde.
    • In de processor instellingen stelt u Dell Controlled Turbo in op enabled (ingeschakeld).
  2. Breng de vereiste wijzigingen aan in het BIOS-systeemprofiel
    • Stel het Systeemprofiel in de BIOS-instellingen in op Prestatiemodus
    • Breng de wijzigingen aan via de Systeemprofiel Aangepaste selectie.
      • - Stel de optie Systeemprofiel in het BIOS in op Aangepaste modus
      • - Stel CPU-energiebeheer in op Maximale prestatiemodus
      • - Stel de Turbo Boost-modus in op Enabled (Ingeschakeld)

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Servers, Rack Servers, PowerEdge R620, PowerEdge R720

Datum laatst gepubliceerd

05 dec. 2020

Versie

3

Artikeltype

Solution