De Inspiron 14R 5421 gebruiken en problemen oplossen

Dit artikel bevat informatie over het gebruik van de Inspiron 14R 5421 en het oplossen van problemen, waaronder:

• Draadloze netwerken.
  • Windows.
  • Muis, touchpad, toetsenbord.
  • LCD-scherm.
  • Webcam.
  • Drivers.

Inhoudsopgave:

1. De computer start niet op of er is geen beeld
  2. De computer reageert niet meer
  3. Microsoft Windows crasht, stopt, start opnieuw op of geeft een blauw scherm weer
  4. Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets
  5. Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg of moeilijk leesbaar is
  6. Inspiron 14R 5421 specificaties
  7. Poortlocaties
  8. Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen
  9. Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen
  10. De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer
  11. Het touchpad in- of uitschakelen met de sneltoets
  12. Muis, toetsenbord of touchpad werkt niet goed
  13. De Dell Webcam Central-software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen
  14. Computeronderdeel wordt niet herkend
  15. Inspiron 14R 5421 drivers
  16. Dell Windows Support Center

1. De computer start niet op of er is geen beeld

Als de computer helemaal niet opstart of opstart maar geen beeld geeft (lampjes branden en ventilatoren werken), luister dan of u een serie pieptonen hoort tijdens het opstarten.

Als u pieptonen hoort tijdens het opstarten, raadpleeg dan (Tabel 1) voor het oplossen van het probleem met uw computer.

Pieptooncode Mogelijk probleem
Eén
Mogelijke moederbordfout - Fout in BIOS ROM-checksum
Twee
Geen RAM gedetecteerd.
Drie
Mogelijke moederbordfout - Chipsetfout
Vier
RAM-lees-/schrijffout
Vijf
Fout met realtimeklok (CMOS-batterijfout)
Zes
Fout met videokaart of chipset
Zeven
Processorfout
Acht
Schermfout (LCD)

Tabel 1: Herhalende pieptonen

Voer de volgende stappen uit als u geen pieptonen hoort:
  1. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  2. Maak de voedingsadapter los van de computer en haal de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact.
  3. Verwijder de batterij. Ga voor meer informatie over het verwijderen van de batterij naar de pagina Handleidingen en documentatie voor Inspiron 14R 5421 en klik op Eigenaarshandleiding.
  4. Houd de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt.
  5. Zorg dat de aansluiting van het netsnoer stevig is bevestigd aan de voedingsadapter.
  6. Sluit de voedingsadapter aan op de computer en op een goed werkend stopcontact.
  7. Druk op aan/uit-knop om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo.
  8. Schakel de computer uit en plaats de batterij terug in de computer.
  9. Druk op de aan/uit-knop om te zien of de computer inschakelt en opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel De batterij controleren.
  10. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer steeds of de computer nog opstart.
Terug naar boven

2. De computer reageert niet meer

1. Houd de aan/uit-knop ten minste 15 seconden ingedrukt om zeker te zijn dat de computer wordt uitgeschakeld.
  2. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  3. Druk op aan/uit-knop om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Zo niet, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo.
  4. SupportAssist downloaden en installeren. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  5. Voer systeemonderhoud op uw computer uit. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikelOptimalisatie en onderhoud van Microsoft Windows.
  6. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer of de computer niet meer reageert.
Terug naar boven

3. Microsoft Windows crasht, stopt, start opnieuw op of geeft een blauw scherm weer

Met deze koppeling gaat u naar het Microsoft Knowledge Base-artikel Microsoft Windows crasht, stopt, start opnieuw op of geeft een blauw scherm weer.

Terug naar boven

4. Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets

Opmerking: De snelste en gemakkelijkste manier om het probleem te identificeren en te verhelpen is de snelle test van onze online Diagnostic Tool te gebruiken. Het probleem wordt dan automatisch verholpen of u wordt door de stappen geleid om het probleem op te lossen. Als de diagnose aangeeft dat er een onderdeel defect is, zullen we, afhankelijk van welk onderdeel defect is, de procedure voor een gratis vervangend onderdeel binnen de garantie direct starten.

Dell biedt diverse opties voor onderhoud en diagnose van uw computer:

• Met de Dell PC Diagnostics snelle test kunnen de meest voorkomende problemen worden getraceerd.

• SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen, zodat u problemen gemakkelijker dan ooit kunt oplossen en voorkomen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.

• Als de computer geen verbinding heeft met internet, kunt u de ingebouwde diagnosetest op uw computer uitvoeren; raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Ingebouwde diagnosetest (ePSA) op uw systeem uitvoeren.
Terug naar boven

5. Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg of moeilijk leesbaar is

Informatie over het oplossen van problemen met het LCD-scherm van een laptop vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg, of moeilijk leesbaar is.

Terug naar boven

6. Inspiron 14R 5421 specificaties

Ga voor meer informatie over de Inspiron 14R 5421 specificaties naar de pagina Handleidingen en documentatie voor Inspiron 14R 5421 en klik op Specificaties.

Terug naar boven

7. Poortlocaties

Ga voor meer informatie over de poortlocaties naar de pagina Handleidingen en documentatie voor Inspiron 14R 5421 en klik op Specificaties.

Terug naar boven

8. Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen

Optie 1:

1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als dit tijdens POST wordt gevraagd, drukt u op de toets F2 om het setup-scherm te openen.
  3. In het scherm System Setup (Systeeminstellingen) drukt u op de toets pijl-rechts om naar het menu Exit (Afsluiten) te gaan.
  4. Druk op de toets pijl-omlaag totdat Restore Defaults (Standaardwaarden herstellen) is geselecteerd en druk vervolgens op Enter.
  5. Druk op Enter om Yes (Ja) te antwoorden bij Load Optimized Defaults (Optimale standaardwaarden laden) en start de computer opnieuw op.

Optie 2:

1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als dit tijdens POST wordt gevraagd, drukt u op de toets F2 om het setup-scherm te openen.
  3. Druk in het scherm System Setup (Systeeminstellingen) op F9.
  4. Druk op Enter om Yes (Ja) te antwoorden bij Load Optimized Defaults (Optimale standaardwaarden laden) en start de computer opnieuw op.
Terug naar boven

9. Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen

Raadpleeg voor informatie over draadloze netwerken en het oplossen van problemen met draadloze netwerken het Dell Support Center voor netwerken en draadloze communicatie.

Terug naar boven

10. De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer

1. Houd de toets Fn ingedrukt en druk op de toets F2. Door deze handeling te herhalen wordt de draadloze antenne uitgeschakeld en ingeschakeld.

Meer informatie over het in- en uitschakelen van de draadloze antenne op een Dell computer vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer.

Terug naar boven

11. Het touchpad in- of uitschakelen met de sneltoets

Toets Werking
Houd de toets Fn ingedrukt en druk op de toets F3.

Tabel 2: Touchpad-sneltoetsen

Raadpleeg voor meer informatie over het in- en uitschakelen van het touchpad het Dell Knowledge Base-artikel Het touchpad in- of uitschakelen met de sneltoets.

Terug naar boven

12. Muis, toetsenbord of touchpad werkt niet goed

Raadpleeg de volgende Dell Knowledge Base artikelen voor meer informatie over het gebruik van of problemen met de muis, het toetsenbord of touchpad.

Terug naar boven

13. De Dell Webcam Central-software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen

Informatie over het oplossen van problemen met uw webcam vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De Dell Webcam Central software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen.

Terug naar boven

14. Computeronderdeel wordt niet herkend

SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.

Terug naar boven

15. Inspiron 14R 5421 drivers

Ga naar de Inspiron 14R 5421 driverpagina voor beschikbare drivers voor de Inspiron 14R 5421.

Het artikel Een driver downloaden en installeren bevat informatie over het downloaden van drivers voor de Inspiron 14R 5421 computer

Terug naar boven

16. Dell Windows Support Center

Met deze koppeling gaat u naar het Dell Windows Support Center. Selecteer het besturingssysteem waarbij u hulp nodig hebt.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN161947

Laatste wijzigingsdatum: 07-07-2017 14:52