Problemen oplossen voor de monitoren P2314T en P2714T.

Dit artikel bevat informatie over de monitoren P2314T en P2714T.

Gebruikershandleiding ter referentie voor de knoppen die worden vermeld in de instructies.

Zelftestfunctie van de monitor gebruiken

De monitor beschikt over een zelftestfunctie om te controleren of de monitor goed werkt. Als uw monitor en computer correct zijn aangesloten, maar het scherm zwart blijft, voer dan de zelftest van de monitor uit.

1. Schakel de computer en de monitor uit.
  2. Verwijder alle videokabels uit de achterkant van de monitor.
  3. Schakel de monitor in. Als de monitor geen videosignaal detecteert en wel goed werkt, wordt het zwevende dialoogvenster op het scherm weergegeven.
  4. Dit dialoogvenster wordt ook weergegeven als de videokabel losraakt of beschadigd raakt terwijl de computer normaal werkt.

Als het scherm nog steeds zwart blijft na een geslaagde zelftest, dan ligt het probleem mogelijk bij de videokabel/videoadapter of bij de computer zelf.
Neem voor ondersteuning contact op met de Technische Support.

Ingebouwde diagnostische functie gebruiken

De monitoren hebben een ingebouwde diagnostische functie waarmee u kunt vaststellen of de schermproblemen worden veroorzaakt door de monitor/videokabel of de computer.

• Inschakelen:
    • Verwijder de videokabels uit de computer of monitor; de monitor schakelt vervolgens over naar de zelftestmodus.
    • Houd Knop 1 en Knop 4 op het voorpaneel tegelijk 2 seconden ingedrukt.
    • Druk op Knop 4 om de kleur te wijzigen. De kleur verandert in grijs, rood, groen, blauw, zwart, wit en tekstschermen.
  • Uitschakelen:
    • De test is voltooid als het tekstscherm wordt weergegeven. Druk nogmaals op knop 4 om af te sluiten.
    • Het programma keert terug naar het normale beeld als er 5 minuten niets gebeurt.

Met Dell PC Diagnostics kunt u een diagnostische test uitvoeren op geïntegreerde functies die nodig zijn voor de werking van het scherm. Selecteer Hardware en vervolgens Video Card (Videokaart) of Video Card Stress (Belastingtest videokaart).
Of neem voor ondersteuning contact op met de Technische Support.

Problemen met het aanraakscherm

1. Monitor reageert niet op aanrakingen.
    1. Controleer of de USB-kabel die is aangesloten op de monitor, geleverd is door Dell.
    2. De computer moet USB 2.0 of USB 3.0 ondersteunen.
    3. Als het USB-apparaat niet door het systeem wordt gedetecteerd, schakel de monitor dan uit en weer in, of verwijder de USB-kabel en sluit deze weer aan.
  2. De cursor volgt uw vingerbewegingen op het aanraakscherm niet goed (Windows 8)
    1. Start de computer opnieuw op en schakel de monitor opnieuw in
    2. Open het Configuratiescherm en selecteer Instellingen voor Tablet PC
    3. Selecteer Beeldscherm en vervolgens Kalibreren
    4. Volg de instructies op het scherm om de monitor opnieuw te kalibreren.
    5. Sla de kalibratiegegevens op of verwijder deze.
  3. De cursor beweegt ongelijkmatig
    1. Zorg ervoor dat het zicht op het aanraakscherm niet wordt belemmerd door bijvoorbeeld beschermende folie.
    2. Maak het schermoppervlak schoon; verwijder vuil, stof, olie of vingerafdrukken.
    3. Verplaats metalen of geleidende objecten uit de buurt van het scherm.

Als u een of meerdere van bovenstaande symptomen herkent, neem dan contact op met de Technische Support.

Probleem met audio via HDMI/ DP

Om dit probleem op te lossen:

1. Zorg dat alle kabels zijn aangesloten (DP- of HDMI-kabel)
  2. Zorg dat het geluid op de computer is ingeschakeld
  3. Zorg dat de audio-instelling van de computer overeenkomt met de audio-instelling van de monitor

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met Technische Support.

USB-interface werkt niet

• Zorg dat de monitor is ingeschakeld
  • Sluit de kabel tussen de monitor en de computer opnieuw aan
  • Sluit de connectors opnieuw aan. Tussen de monitor en het randapparaat dat wordt gebruikt.
  • Start de computer opnieuw op en schakel de monitor opnieuw in.
  • Sluit de randapparaten aan en controleer de resolutie. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met Technische Support.

Artikel-id: SLN268364

Laatste wijzigingsdatum: 11-06-2015 09:34