Beveiligingsfuncties op Dell Venue 7 en Venue 8 tablets

Het Android-besturingssysteem op uw tablet bevat diverse functies die u kunnen helpen uw gegevens te beschermen. U kunt toegang krijgen tot de beveiligingsfuncties door vanuit de rechterbovenhoek omlaag te vegen. Tik op het pictogram Instellingen. Tik aan de linkerkant, onder Persoonlijk, op het pictogram Beveiliging om toegang te krijgen tot de Android-beveiligingsfuncties.

Opmerking: Schermafbeeldingen worden hier in het Engels weergegeven. Op uw tablet worden deze weergegeven in de taal die u hebt geselecteerd.

Opties voor schermontgrendeling kunt u openen door te tikken op Vergrendelscherm rechtsboven in het menu Beveiliging.

Opmerking: Als u een beveiligde ontgrendeling instelt (iets anders dan vegen), moet u die ontgrendeling gebruiken als u de beveiligingsopties op een later tijdstip wilt wijzigen.

• Vegen - Standaard wordt het startscherm van Android ontgrendeld wanneer u het vergrendelpictogram naar rechts veegt. Dit is een niet-beveiligde schermvergrendeling en iedereen kan het apparaat ontgrendelen met behulp van deze veegbeweging.
  • Gezichtontgrendeling - u kunt gezichtsherkenning via de webcam instellen. Dit is minder veilig dan een pincode of wachtwoord omdat iemand met een vergelijkbaar gezicht nog steeds het apparaat kan ontgrendelen. Als u gebruik wilt maken van gezichtsherkenning, tikt u op Gezichtontgrendeling en volgt u de instructies.
  • Patroon - Patroonontgrendeling vraagt u om een aanraakpatroon in een raster met negen punten in te stellen. Na het invoeren en bevestigen van een patroon, geeft de tablet het raster weer wanneer u de tablet start en moet u eerst het patroon invoeren om de tablet te ontgrendelen.

Dit is een voorbeeldpatroon. U kunt elk gewenst patroon invoeren.
  • PIN-code - U kunt een 4-cijferige PIN-code voor het vergrendelen en ontgrendelen van de tablet invoeren. U wordt gevraagd deze PIN-code twee keer in te voeren ter bevestiging.
  • Wachtwoord - U kunt een wachtwoord instellen met behulp van het virtuele toetsenbord. U wordt gevraagd dit wachtwoord twee keer in te voeren ter bevestiging.

Coderen - In het gedeelte Beveiliging hebt u de mogelijkheid om de informatie op uw tablet te coderen. U kunt accounts, instellingen, gedownloade apps en hun gegevens, media en andere bestanden coderen. Wanneer u uw tablet codeert, moet u een numerieke PIN-code of een wachtwoord invoeren om uw tablet te decoderen, behalve wanneer u de fabrieksinstellingen terugzet, waarbij al uw gegevens worden gewist.

Opmerking: Coderen neemt ten minste een uur in beslag. U moet beginnen met een opgeladen batterij en uw tablet op het stopcontact aangesloten laten tot de codering is voltooid. Als u het coderingsproces onderbreekt, verliest u alle of een deel van uw gegevens.

Artikel-id: SLN268391

Laatste wijzigingsdatum: 13-05-2015 10:47