De Inspiron 3147 gebruiken en problemen oplossen

Inhoudsopgave:

1. Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen
  2. Dell Windows 8 Support Center
  3. Muis, toetsenbord of touchpad werkt niet goed
  4. De computer reageert niet meer of problemen met trage prestaties oplossen
  5. Microsoft Windows crasht, stopt, start opnieuw op of geeft een blauw scherm weer
  6. Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg of moeilijk leesbaar is
  7. De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer
  8. Inspiron 11 (3147) drivers
  9. De Dell Webcam Central-software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen
  10. Het touchpad in- of uitschakelen
  11. De computer start niet op of er is geen beeld
  12. Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets
  13. Specificaties
  14. Poortlocaties
  15. Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen
  16. Computeronderdeel wordt niet herkend

Dit artikel bevat koppelingen naar informatie over het oplossen van problemen met een Inspiron 11 (3147).

1. Draadloze netwerken - procedures en problemen oplossen

Raadpleeg voor informatie over draadloze netwerken en het oplossen van problemen met draadloze netwerken het Dell Networking and Wireless Support Center.

Terug naar boven

2. Dell Windows 8 Support Center

Met deze koppeling gaat u naar het Dell Windows 8 Support Center.

Terug naar boven

3. Muis, toetsenbord of touchpad werkt niet goed

Opmerking: Als het scherm wordt gekanteld onder een hoek van meer dan 200 - 225 graden, worden het toetsenbord en touchpad uitgeschakeld. Hetzelfde punt kan worden gebruikt om de invoerapparaten weer in te schakelen wanneer u van de laptopmodus overschakelt op de tabletmodus.

Raadpleeg de volgende Dell Knowledge Base artikelen voor meer informatie over het gebruik van of problemen met de muis, het toetsenbord of touchpad.

Terug naar boven

4. De computer reageert niet meer

1. Houd de aan/uit-knop ten minste 15 seconden ingedrukt om zeker te zijn dat de computer wordt uitgeschakeld.
  2. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  3. Druk op de aan/uit-knop om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Als dit niet het geval is, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo.
  4. SupportAssist downloaden en installeren. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  5. Voer systeemonderhoud op uw computer uit. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Optimalisatie en onderhoud van Microsoft Windows of Problemen met trage prestaties oplossen.
  6. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer of het systeem niet meer reageert.

Terug naar boven

5. Microsoft Windows crasht, stopt, start opnieuw op of geeft een blauw scherm weer

Met deze koppeling gaat u naar het Dell Knowledge Base-artikel Microsoft Windows loopt vast of er treedt een fout op.

Terug naar boven

6. Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg of moeilijk leesbaar is

Informatie over het oplossen van problemen met het LCD-scherm van een laptop vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg, of moeilijk leesbaar is.

Terug naar boven

7. De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer

Houd de toets ingedrukt en druk op de toets . Door deze handeling te herhalen wordt de draadloze antenne uitgeschakeld en ingeschakeld.

Meer informatie over het in- en uitschakelen van de draadloze antenne op een Dell computer vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer.

Terug naar boven

8. Inspiron 11 (3147) drivers

Informatie over de beschikbare drivers vindt u op de Inspiron 11 (3147) driverpagina.

Het artikel Een driver downloaden en installeren bevat informatie over het downloaden van drivers voor de Inspiron 11 (3147).

Terug naar boven

9. De Dell Webcam Central-software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen

Informatie over het oplossen van problemen met uw webcam vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De Dell Webcam Central software downloaden en problemen met de Dell webcam oplossen.

Terug naar boven

10. Het touchpad in- of uitschakelen

Opmerking: Als het scherm wordt gekanteld onder een hoek van meer dan 200 - 225 graden, worden het toetsenbord en touchpad uitgeschakeld. Hetzelfde punt kan worden gebruikt om de invoerapparaten weer in te schakelen wanneer u van de laptopmodus overschakelt op de tabletmodus.

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Het touchpad in- of uitschakelen voor informatie over andere manieren waarop u het touchpad kunt in- en uitschakelen.

Terug naar boven

11. De computer start niet op of er is geen beeld

Als de computer helemaal niet opstart of opstart maar geen beeld geeft (lampjes branden en ventilatoren werken), luister dan of u een serie pieptonen hoort tijdens het opstarten.

Als u pieptonen hoort tijdens het opstarten, raadpleeg dan (Tabel 1) voor het oplossen van het probleem met uw computer.
Pieptonen Beschrijving Mogelijke oorzaak
1 BIOS ROM-checksum bezig of fout Moederbordfout, inclusief BIOS-beschadiging of ROM-fouten.
2 Geen geheugen (RAM) gedetecteerd Fout met geheugen of geheugenslot
3
  • Chipset-fout (North & South bridge-fout, DMA/IMR/Timer-fout)
  • Fout bij testen van tijdklok
  • Fout bij Gate A20
  • Fout bij Super I/O-chip
  • Fout bij testen van keyboardcontroller
Moederbordfout
4 Fout bij lezen/schrijven van geheugen Geheugenfout
5 Fout met stroomvoorziening realtimeklok (RTC) CMOS-batterijfout
6 Fout bij testen video BIOS Fout in videosubsysteem
7 Fout bij testen van CPU-cache Processorfout
8 LCD LCD-fout

Tabel 1: Herhalende pieptonen

Voor extra hulp bij uw computer neemt u contact op met de Technische Support.

Voer de volgende stappen uit als u geen pieptonen hoort:
  1. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
  2. Maak de voedingsadapter los van de computer en haal de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact.
  3. Zorg dat de aansluiting van het netsnoer stevig is bevestigd aan de voedingsadapter.
  4. Sluit de voedingsadapter aan op de computer en op een goed werkend stopcontact.
  5. Druk op de aan/uit-knop om te zien of de computer wordt ingeschakeld en goed opstart. Als dit niet het geval is, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen in het scherm met het Dell logo of De batterij controleren.
  6. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer bij elk apparaat of de computer opstart.

Terug naar boven

12. Dell PC Diagnostics snelle test en SupportAssist voor pc's en tablets

• De snelste en gemakkelijkste manier voor het identificeren en oplossen van de meest voorkomende problemen is gebruik te maken van de PC Dell Diagnostics snelle test. Het probleem wordt dan automatisch verholpen of u wordt door de stappen geleid om het probleem op te lossen.
    Opmerking: Als de diagnose aangeeft dat er een onderdeel defect is, zullen we, afhankelijk van welk onderdeel defect is, de procedure voor een gratis vervangend onderdeel binnen de garantie direct starten.

• SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen, zodat u problemen gemakkelijker dan ooit kunt oplossen en voorkomen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
  • Als de computer geen verbinding heeft met internet, kunt u de ingebouwde diagnosetest op uw computer uitvoeren; raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel, ingebouwde Diagnosetest (ePSA) op uw systeem uitvoeren.

Terug naar boven

13. Specificaties

Ga voor meer informatie over de Inspiron 11 (3147) specificaties naar de pagina Handleidingen en documentatie voor de Inspiron 11 (3147) en klik op PDF naast Specificaties.

Terug naar boven

14. Poortlocaties

Ga voor meer informatie over de poortlocaties naar de pagina Handleidingen en documentatie voor uw Inspiron 11 (3147) en klik op PDF naast Snelstartgids of Specificaties.

Terug naar boven

15. Standaardwaarden voor System Setup (BIOS-scherm Systeeminstellingen) herstellen

Optie 1:

1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als het Dell logo wordt weergegeven tijdens POST, drukt u op de toets om het scherm System Setup (Systeeminstellingen) te openen.
  3. In het scherm System Setup (Systeeminstellingen) drukt u op de toets pijl-rechts om naar het menu Exit (Afsluiten) te gaan.
  4. Druk op de toets pijl-omlaag totdat Load Optimized Defaults (Optimale standaardwaarden laden) is geselecteerd en druk op Enter.
  5. Druk op Enter om Yes (Ja) te antwoorden bij Load Optimized Defaults (Optimale standaardwaarden laden) en start de computer opnieuw op.

Optie 2:

1. Start de computer opnieuw op.
  2. Als het Dell logo wordt weergegeven tijdens POST, drukt u op de toets om het scherm System Setup (Systeeminstellingen) te openen.
  3. Druk in het scherm System Setup (Systeeminstellingen) op F9.
  4. Druk op Enter om Yes (Ja) te antwoorden bij Load Optimized Defaults (Optimale standaardwaarden laden) en start de computer opnieuw op.

Terug naar boven

16. Computeronderdeel wordt niet herkend

SupportAssist, voorheen My Dell, biedt systeemupdates, signaleert problemen en stuurt u voor uw apparaat relevante waarschuwingen. Deze applicatie geeft u toegang tot alles wat u nodig hebt om uw pc's en tablets zonder gissen te kunnen onderhouden. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.

Terug naar boven

Artikel-id: SLN296487

Laatste wijzigingsdatum: 11-09-2017 11:27