De functies van het Precision touchpad gebruiken in Windows 8 (8.1) en 10

Op sommige nieuwere laptops is een Precision touchpad geïnstalleerd dat gebruikmaakt van een in Windows 8 (8.1) en 10 ingebouwde driver. Er hoeft dus geen driver voor te worden gedownload en geïnstalleerd.
  • Raadpleeg het bovenste uitvouwbare gedeelte hieronder om te zien of uw computer of tablet is voorzien van een Precision touchpad.

• Wanneer uw Precision touchpad niet werkt zoals het hoort, raadpleeg hieronder dan het uitvouwbare gedeelte dat het best aansluit bij uw probleem en volg de instructies.

Opmerking: Controleren of uw tablet een Precision touchpad heeft geldt alleen voor tablets waarop Windows is geïnstalleerd en een toetsenbord is aangesloten.
  1. Typ touchpad in het zoekvak.

2. Tik of klik op Instellingen voor muis en touchpad (Systeeminstellingen).

3. Zoek de melding Uw pc beschikt over een Precision touchpad.
    Opmerking:Als niet wordt vermeld Uw pc heeft een Precision touchpad, heeft uw pc geen Precision touchpad.

4. Op deze pagina kunt u het touchpad in- of uitschakelen, net als de gebaren die door het Precision touchpad worden ondersteund. Raadpleeg het Microsoft Knowledge Base-artikel De nieuwste touchpad-bewegingen proberen voor meer informatie over de nieuwe beschikbare gebaren. Externe koppeling
  1. Zorg dat het touchpad of uw vingers geen vuil, vet, vloeistof of voedselresten bevatten (het touchpad moet goed contact maken met uw vingers om goed te kunnen werken).

2. Controleer of het touchpad is ingeschakeld. Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte Het touchpad van de laptop in- of uitschakelen.

3. Sla alle data op, sluit alle geopende programma(s) en start de computer opnieuw op met behulp van een bekabelde USB-muis (indien beschikbaar) of Bluetooth-muis als deze al is geïnstalleerd. Is dit niet het geval, houd de aan/uit-knop dan ten minste 15 seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen (alle niet opgeslagen data gaan verloren).

4. Koppel alles los behalve het netsnoer, inclusief:
    • Luidsprekers
    • Printers
    • Scanners
    • USB-apparaten
    • USB-geheugenstick of andere externe storage-apparaten
    • Externe monitor
    • Extern toetsenbord
    • Externe muis
    • Als uw computer is aangesloten op een dockingstation, dient u de computer uit het station te halen.

5. Zet de computer opnieuw aan en test het touchpad opnieuw.
    Opmerking: Raak het touchpad niet aan terwijl de computer bezig is met opstarten. Tijdens het opstarten wordt namelijk een kalibratieproces uitgevoerd.

6. Als de cursor correct werkt, sluit dan één extern apparaat tegelijk aan en test de muis om te controleren welk apparaat het probleem veroorzaakt.

7. Zorg dat het BIOS is bijgewerkt naar de nieuwste versie. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Wat is BIOS en hoe download en installeert u het nieuwste BIOS?

8. Zorg dat de nieuwste versie van de Intel Serial IO-driver is geïnstalleerd.
    Opmerking: De Intel Serial IO-driver bevindt zich in de categorie Chipset op de pagina Drivers en downloads voor uw computer. Raadpleeg voor meer informatie over het downloaden en installeren van drivers het Dell Knowledge Base-artikel Veelgestelde vragen over drivers en downloads.

9. Het Precision touchpad heeft toegevoegde gebarenfuncties zoals schuiven met twee vingers, tikken met drie of vier vingers en slepen om te bladeren. Deze nieuwe functies kunnen de oorzaak zijn van de grillige cursorbewegingen, omdat de meeste van deze functies standaard ingeschakeld zijn. U kunt de functies uitschakelen of de manier waarop ze werken wijzigen in de touchpadeigenschappen.

U kunt de instelling van het Precision touchpad wijzigen door de volgende stappen uit te voeren:

1. Typ touchpad in het zoekvak.

2. Tik of klik op Instellingen voor muis en touchpad (Systeeminstellingen).

3. Breng in het gedeelte Touchpad de gewenste wijzigingen aan.

4. Sluit de pagina Instellingen voor muis en touchpad.
    Opmerking: Raadpleeg voor meer informatie het Microsoft Knowledge Base-artikel De nieuwste touchpad-bewegingen proberen. Externe koppeling
  1. Typ touchpad in het zoekvak.

2. Tik of klik op Instellingen voor muis en touchpad (Systeeminstellingen).

3. U kunt op een van de volgende manieren, of door beide methoden te proberen, voorkomen dat de cursor per ongeluk beweegt terwijl u typt.
    • Selecteer in het vervolgkeuzemenu onder Wijzig de vertraging voordat tikken effect heeft, als u wilt voorkomen dat u de cursor per ongeluk verplaatst als u typt de optie Lange vertraging.
    • Tik of klik onder Tikken op het touchpad toestaan op de schuifbalk om de instelling te wijzigen in Uit.

4. Sluit de pagina Instellingen voor muis en touchpad.
  1. Zorg dat het touchpad of uw vingers geen vuil, vet, vloeistof of voedselresten bevatten (het touchpad moet goed contact maken met uw vingers om goed te kunnen werken).

2. Typ touchpad in het zoekvak.

3. Tik of klik op Instellingen voor muis en touchpad (Systeeminstellingen).

4. Verplaats onder De cursorsnelheid wijzigen de schuifregelaar om de cursorsnelheid naar wens in te stellen.

5. Sluit de pagina Instellingen voor muis en touchpad.

Opmerking: Het is af te raden om het touchpad uit te schakelen tenzij u een externe USB- of Bluetooth-muis hebt geïnstalleerd of uw computer is voorzien van een touchscreen. Er zijn instellingen die voorkomen dat de cursor tijdens het typen rondspringt. Als u dit probleem hebt, raadpleeg dan het gedeelte De cursor beweegt ongelijkmatig tijdens het typen op het toetsenbord van de laptop.

Als u het Precision touchpad toch liever uitschakelt, voert u de volgende stappen uit.

1. Typ touchpad in het zoekvak.

2. Tik of klik op Instellingen voor muis en touchpad (Systeeminstellingen).

3. U kunt een van de volgende twee manieren kiezen om het touchpad uit te schakelen.
    • Als een muis is aangesloten en u wilt het touchpad tijdelijk uitschakelen, tikt of klikt u op de schuifbalk onder Touchpad ingeschakeld laten wanneer een muis is aangesloten om de instelling te wijzigen in Uit.
    • Als u het touchpad helemaal wilt uitschakelen, tikt of klikt u op de schuifbalk onder Touchpad om de instelling te wijzigen in Uit.

4. Sluit de pagina Instellingen voor muis en touchpad.

Artikel-id: SLN298584

Laatste wijzigingsdatum: 17-08-2017 12:36