Knowledge Base

Nieuwe afdrukfuncties in het besturingssysteem Microsoft® Windows® 7 - KB Article - 367036


Discussie: Nieuwe afdrukfuncties in het besturingssysteem Microsoft® Windows® 7

Samenvatting van het artikel:

In dit artikel worden enkele van de nieuwe afdrukfuncties in het besturingssysteem Microsoft® Windows® 7 nader beschreven. Tot deze functies behoren Apparaten en printers, Device Stage, Afdrukken met automatische printerlocatieherkenning, en Bestanden delen in een thuisgroep.

Inhoudsopgave:

  1. Apparaatfuncties in Windows® 7
  2. Afdrukken met automatische printerlocatieherkenning
  3. Bestanden en printers delen in een thuisgroep


Onderwerp 1:Apparaatfuncties in Windows® 7


Beschikbaar in: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

Windows 7 beschikt over een aantal nieuwe apparaatfuncties die een betere gebruikservaring bieden voor het zoeken naar en herkennen van printers, het ontdekken van printerfuncties, presentatie van printers en toegang tot veelgebruikte functies zoals configuratie-instellingen, toepassingen, services en ondersteuning voor de printer. Twee van deze nieuwe functies zijn helemaal nieuw voor de gebruiker: "Apparaten en printers" en "Device Stage."

Apparaten en printers

Het menu Start in Windows 7 heeft een nieuwe functie, Apparaten en printers, waarmee de gebruiker alle apparaten kan weergeven die op de computer zijn aangesloten. Dit zijn de apparaten die de gebruik kan zien en aanraken - geen abstracte onderdelen of functies. Een multifunctionele printer wordt nu weergegeven als één enkel apparaat in Apparaten en printers, niet als een verzameling van drie of vier onderdelen. Printers kunnen via USB zijn aangesloten of via Wi-Fi® of Bluetooth® draadloze interfaces zijn verbonden.

Device Stage

Via Device Stage kunt u apparaten bedienen. Deze functie heeft een visuele interface waarmee gebruikers gemakkelijk toepassingen en services voor hun printers kunnen vinden. Device Stage wordt geopend wanneer u binnen Apparaten en printers op een ondersteund apparaat dubbelklikt. Raadpleeg voor meer informatie het Microsoft-artikel "Master your devices with Device Stage" (Uw apparaten beheren met Device Stage).

Terug naar boven

Onderwerp 2: Afdrukken met automatische printerlocatieherkenning


Beschikbaar in:
Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

In Windows 7 is de standaardprinterinstelling nu Automatische printerlocatieherkenning. Mobiele gebruikers en laptopgebruikers kunnen voor elk netwerk waarmee zij verbinding maken een aparte standaardprinter instellen. U kunt een standaardprinter instellen voor thuisgebruik en een andere standaardprinter voor gebruik op kantoor. De laptop kan nu automatisch de juiste standaardprinter selecteren, al naar gelang waar de gebruiker zich bevindt.

Deze nieuwe functie die is opgenomen in de Professional en Ultimate edities van Windows 7, werkt als volgt: telkens wanneer u afdrukt, onthoudt Windows 7 welk netwerk en welke printer u gebruikt. De volgende keer dat u die locatie gebruikt, stelt Windows de standaardprinter automatisch in op de printer die u daar het laatst hebt gebruikt. U kunt ook handmatig printers en netwerken koppelen. Dankzij afdrukken met automatische printerlocatieherkenning hoeft u alleen nog op Afdrukken te klikken.

Meer informatie over afdrukken met automatische printerherkenning kunt u vinden op de Microsoft Windows-website bij "Windows 7-functies".

Terug naar boven

Onderwerp 3:Bestanden en printers delen in een thuisgroep


Beschikbaar in: Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

Thuisgroep is een nieuwe functie in Windows 7 die het verbinden van computers in een thuisnetwerk tot een fluitje van een cent maakt. Computers met Windows 7 herkennen elkaar automatisch. Als uw thuisnetwerk over een thuisgroep beschikt, kunt u hieraan deelnemen door uw thuisgroepwachtwoord in te voeren. Als u nog geen thuisgroep hebt, kunt u er gemakkelijk een maken. Nadat u uw thuisgroep hebt gemaakt, is het delen van bestanden tussen de verschillende computers en andere apparaten in uw thuisgroep net zo gemakkelijk als wanneer al uw gegevens op één harde schijf staan. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om digitale foto's op te slaan op een computer op zolder en die foto's vervolgens op een laptop op een andere plaats in uw huis te bekijken. Als er een printer is aangesloten op een computer in uw thuisgroep, kan deze automatisch worden gedeeld met alle computers in uw huis.

Thuisgroep ondersteunt computers die in een domein zijn opgenomen. Wanneer uw domeincomputer in een thuisgroep is opgenomen, heeft deze automatisch toegang tot uw thuisprinter en inhoud die wordt gedeeld binnen de thuisgroep.

Meer informatie over thuisnetwerken kunt u vinden op de Microsoft Windows-website bij "Introducing homegroups: easy sharing at home" (Thuisgroepen: thuis gemakkelijk bestanden delen).

Terug naar boven 


Artikel-id: SLN289844

Laatste wijzigingsdatum: 13-10-2017 04:43


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.