Hoe het optimaliseren van het geheugen (RAM) op een Dell-computer

Vaststellen of het geheugen is geoptimaliseerd

Random Access Memory (RAM) is een type hardware dat uw computer gebruikt om gegevens op te slaan. Toevoegen van geheugen is een van de meest rendabele Ways to improve your computer's performance. Voordat u echter geheugen toevoegt, kunt u overwegen de maatregelen die optimaal van het geheugen u al hebt.

• Controleer of het wisselbestand is ingesteld op de juiste grootte voor uw computer.
  • Schijfdefragmentatie uitvoeren.
  • Voer een ander type geheugen optimaliseren van toepassingen.

Controleer het Virtueel geheugen Wisselbestandsgrootte

1. Sluit alle onnodige toepassingen en bestanden.
  2. Klik op de knop Start en klik op Configuratiescherm.
  3. In het venster Configuratiescherm, dubbelklik op Systeem. (Als de pictogrammen in Categorieweergave bent, op Klassieke weergave om pictogrammen individueel)
  4. Klik op het tabbladGeavanceerd, en in het gedeeltePrestaties, klik op settings.
  5. Klik op het tabbladGeavanceerd, en in het virtuele geheugen gedeelte, klik op Wijzigen.
  6. Klik op het station met het wisselbestand dat u wilt wijzigen.
  7. Klik op door het systeem beheerde grootte te laat Windows kiest de beste grootte.
  8. Klik op de knopInstellenen op OK
U kunt handmatig de grootte aanpassen door te klikken op materiaal van aangepast formaat en het typen van een nieuw materiaalformaat in de eerste en Maximale dozen. De grootte wordt beperkt door de totale hoeveelheid vrije ruimte op de vaste schijf. Mogelijk kunt verbeteren een programma's prestaties door handmatig een toename van het pagingbestandsgrootte verwijzen naar de programma's van de leverancier voor aanbevolen instellingen.

De harde schijf defragmenteren

Voor SATA harde schijven alleen
  1. Klik op Start, wijs achtereenvolgens Alle programma's, vervolgens Bureau-accessoires, Systeemwerkset en ten slotte Schijfdefragmentatie
  2. Klik op de C-driver, of het station dat u wilt defragement en klik vervolgens op Defragmenteren
Het defragmenteren van de harde schijf kan van een paar minuten tot meer dan een uur duren, afhankelijk van de capaciteit van harde schijf en de hoeveelheid opgeslagen gegevens op de schijf.

Problemen oplossen Schijfdefragmentatie

Als u problemen tegenkomt Schijfdefragmentatie, probeer dan het volgende:

• Exit andere programma's voordat u begin schijfdefragmentatie, waaronder programma's op de achtergrond uitgevoerd.
  • Verbinding met internet verbreken en vervolgens weer uitgaan anti-virus- en anti-spywareprogramma's.
  • Meld u aan als beheerder of als lid van de groep Administrators Schijfdefragmentatie uitvoeren.
  • Controleer of de computer zich in een netwerk. Network Policy mogelijk verhinderen dat u de Schijfdefragmentatie. Verwijder de computer uit het netwerk deze voorwaarde te corrigeren.
  • Zorg ervoor dat de harde schijf wordt gedefragmenteerd heeft ten minste 15% vrije ruimte.

Voor meer informatie over probleemoplossing de schijfdefragmentatie, raadpleegt u Microsoft Ondersteuning

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN60463

Laatste wijzigingsdatum: 22-05-2018 06:44