Hurtigveiledning for Alienware Command Center

Alienware Arena Beskrivelse   Denne artikkelen forklarer hva Alienware Command Center er og hvordan du feilsøker enkle problemer

Støttede systemer:

Alle Alienware-systemer

Innholdsfortegnelse

1. Hva er Alienware Command Center?
  2. Matrise over Command Center-funksjoner
  3. Feilsøking

1. Hva er Alienware Command Center?

Alienware Command Center er en eksklusiv programvare som integreres i et enkelt brukervennlig grensesnittprogram utformet for å kontrollere funksjoner på Alienware-datamaskinen din. Den leveres forhåndsinstallert på systemet.

Det finnes en Command Center-versjon for hvert Alienware-system. Gå til driversiden vår for å laste ned den riktige versjonen for systemet ditt

Klikk på hver av appene nedenfor for å lære mer.

Med AlienFX kan du velge mellom en rekke farge- og overgangseffekter for de mange ulike sonene på datamaskinen.

Video: Alien FX Editor How To guide for your Alienware system (Alien FX Editor – veiledning for Alienware-systemet) (bare tilgjengelig på engelsk)

AlienFusion gir deg tilgang til Alienwares strømstyringskontroll slik at du kan avgjøre når du trenger maksimal ytelse og når du kan klare deg med mindre, f. eks. ved hverdagsbruk. Dette gir økt energieffektivitet og lengre batterilevetid for bærbare PC-er.

Med AlienAdrenaline får du tilgang til følgende:
  • Spillmodus: Opprett profiler for hvert av spillene dine for å endre systembelysningen, åpne VoIP-programmer, starte overvåkingsprogrammer og aktivere mange andre funksjoner automatisk når du starter spillene.

• Ytelsesovervåking: Se statistikk i sanntid for prosessoren, minnet, skjermkortet og WLAN, og lagre statistikken i bakgrunnen slik at du kan se gjennom systemytelsen senere.

• Alienware-grafikkforsterker (kun utvalgte systemer): På systemer som støtter Alienware-grafikkforsterkeren, vil du kunne se tilkoblingsstatus og konfigurere systemets virkemåte når du kobler fra Alienware-grafikkforsterkeren.

Video: Alien FX Editor How To guide for your Alienware system (Hvordan bruke spillmodusen i AlienAdrenaline) (bare tilgjengelig på engelsk)

Video: Alienware: videostresstest (bare tilgjengelig på engelsk)

Med AlienTouch kan du endre innstillingene for pekeflaten på den bærbare Alienware-maskinen din. Tapping (Trykking), Sensitivity (Følsomhet) og Virtual Scrolling (virtuell rulling) er de tilgjengelige alternativene i AlienTouch.

Viktig: AlienTouch er bare tilgjengelig på følgende operativsystemer:

Alienware 18   Alienware 17 R1   Alienware 14   Alienware M17x (alle)
Alienware M18x (alle)   Alienware M14x (alle)   Alienware M15x   Alienware M11x (alle)

AlienTactX gjør det mulig å endre innstillingene for makrotastene*. I TactX-vinduet kan du endre fargeskjema for makrotastene og angi alternativene for snarveier.

Viktig: AlienTactX er bare tilgjengelig på følgende operativsystemer:

Alienware 17 (alle)   Alienware 15 (alle)   Alienware 18   Alienware M18x (alle)

Video: Alienware: makrotaster

Thermal Controls (varmeregulering) er en funksjon som finnes på utvalgte stasjonære Alienware-maskiner som gir deg tilgang til systemet for regulering av varme. Ved hjelp av Thermal Controls kan du overvåke varmestatusen, justere den termiske kontrollen av systemviftene og endre statusen for aktiv ventilering.

Video: How to Use the Manual Mode for the Thermal Controls (Hvordan bruke den manuelle modusen for varmeregulering) (bare tilgjengelig på engelsk)

Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i Alienware Area-51 R2 og gjør det mulig å overvåke CPU, DRAM og overklokkingsprofilen.

Video: Area 51 R2 Factory Overclocking Settings (Fabrikkinnstillinger for overklokking på Area 51 R2) (bare tilgjengelig på engelsk)

AlienSense er et ansiktsgjenkjenningsprogram som lar deg logge på datamaskinen din ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. I tillegg kan du konfigurere andre funksjoner, som brukerbytte, og låse systemet når du er borte.

Viktig: AlienSense er bare tilgjengelig på Alienware M17x R1, Alienware M15x og Alienware M11x R1.

Klikk her for å få mer informasjon om AlienSense

Tilbake til toppen

2. Matrise over Command Center-funksjoner

System Alien
FX
Alien
Fusion
Alien
Adrenaline
Alien
Touch
Alien
TactX
Varme-
kontroller
Overklokking-
kontroller
Alien
Sense
Aurora R5 Y Y Y     Y Y
Area 51 R2 Y Y Y     Y Y
ALPHA / Steam Machine Y Y Y
Alienware 17 (R2/R3/R4) Y Y Y   Y
Alienware 15 (alle) Y Y Y   Y
Alienware 13 (alle) Y Y Y
X51 (alle) Y Y Y
Aurora (R3/R4) Y Y Y     Y
Alienware 18 Y Y Y Y Y
Alienware 17 R1 Y Y Y Y Y
Alienware 14 Y Y Y Y
Alienware M17x (R3/R4) Y Y   Y
Alienware M18x (alle) Y Y   Y Y
Alienware M14x (alle) Y Y   Y
Alienware M11x (R2/R3) Y Y   Y
Alienware M17x R2 Y Y   Y
Alienware M17x R1 Y Y   Y       Y
Alienware M15x Y Y   Y       Y
Alienware M11x R1 Y Y   Y       Y
Aurora (R1/R2) Y Y
Area51 R1 Y Y

Tilbake til toppen

3. Feilsøking

Det kan hende at Alienware Command Center ikke lenger fungerer som forventet i etterkant av en endring av programvare eller maskinvare, for eksempel en Windows- eller driveroppdatering. Hvis dette skjer bør du:

• tappe datamaskinen for strøm. Denne prosessen er som følger:

• Slå av datamaskinen.
    • Koble fra strømkabelen og batteriet (gjelder bærbare PC-er).
    • Trykk på og hold inne av/på-knappen i 20 sekunder (datamaskinen vil ikke slå seg på).
    • Koble til strømkabelen igjen.
    • Slå på systemet.
  • oppdatere datamaskinens BIOS til den nyeste versjonen via driversiden vår

• avinstallere og installere Alienware Command Center-programvaren i henhold til instruksjonene i artikkelen vår How to Remove and Reinstall the Alienware Command Center (Hvordan fjerne og installere Alienware Command Center på nytt)

Video: Alienware: installere Alienware Command Center på nytt

Nedtonet eller ingen lys

Gå først til oppgavelinjeikonet for AlienxFX, og forsikre deg om at det er merket av for disse alternativene:

• Dim Lighting Zones (Gjør lyssoner mørkere).
  • Behold statussoner på under Go Dark (Lys av).

Merk: Merk: Hvis du velger alternativet Go Dark (Lys av), må du være oppmerksom på at alle systemlysene slås av. Hvis du vil slå alle lysene på igjen, velger du alternativet Go light (Lys på).

Hvis du allerede har gjort dette og problemet vedvarer, bør du kjøre AlienFX Tester. Du kan se hvordan du gjør dette i følgende video:

Video: Test your system lights using the AlienFX Tester (Test systemlysene dine med AlienFX Tester) (bare tilgjengelig på engelsk)

Hvis AlienFX Tester ikke finner noen problemer, bør du:

• Høyreklikk på AlienFX-ikonet i systemstatusfeltet, merk Enable inactivity timer (Aktiver tidtaker for inaktivitet) og velg Never go Inactive (Aldri bli inaktiv).

• Avinstaller Alienware Command Center fra systemet ditt i henhold til instruksjonene i artikkelen How to Remove the Alienware Command Center (Hvordan fjerne og installere Alienware Command Center på nytt).
  • Bare Windows 7:

• avinstallere .NET Framework 3.5, 4.0 og 4.5.
    • Start datamaskinen på nytt.
    • installere .NET Framework 3.5 og 4.5. Du finner dem her.
  • Last ned den nyeste versjonen Alienware Command Center fra driversiden vår

• Hvis problemet vedvarer, går du til Kontrollpanel > Programmer og funksjoner og avinstallerer Command Center derfra. Når installeringen laster, kjører du alternativet Reparer. Dette retter opp eventuelle feil i AlienFX-fastvaren mens installeringen pågår.

Tilbake til toppen

Twitter   AlienwareServices   Facebook   Alienware Arena   Alienware Arena

Hurtigtipsinnhold utgis av Dells kundestøttemedarbeidere, som løser problemer på daglig basis. For at hurtigtipsene skal utgis raskt kan det hende at de bare representerer delløsninger eller midlertidige løsninger som fremdeles er i utvikling eller som venter på bekreftelse på at de løser problemet. Disse hurtigtipsene er ikke gjennomgått, validert eller godkjent av Dell og bør derfor brukes med forsiktighet. Dell skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle tap, inkludert, men ikke begrenset til, tap av data, tap av fortjeneste eller tap av inntekter som kan ramme kunder ved bruk av eventuelle fremgangsmåter eller råd som er lagt frem i hurtigtipsene

Artikkel-ID: SLN128904

Dato sist endret: 13/11/2017 09:54 AM