Vanlige spørsmål for Dell FastAccess 3.0-programvaren for ansiktsgjenkjenning

Innholdsfortegnelse:

1. Hva er FastAccess-ansiktsgjenkjenning?
  2. Laste ned Dell FastAccess 3.0-ansiktsgjenkjenning
  3. Komme i gang med FastAccess
  4. Ansiktsgjenkjenning slutter å fungere
  5. Installasjonsprogrammet har ikke tilstrekkelige rettigheter
  6. Forbedre ytelsen for Fast Access

Denne artikkelen har løsninger på vanlige problemer med FastAccess-programvaren for ansiktsgjenkjenning og inneholder tips om forbedring av ytelsen.

Hva er FastAccess-ansiktsgjenkjenning?

Dell FastAccess 3.0 med Power Smart gir rask, enkel og sikker tilgang til datamaskinen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning.

Mens en brannmur beskytter datamaskinen mot inntrenging fra Internett, forhindrer Dell FastAccess 3.0 uautorisert visningstilgang fra datamaskinens skjerm og tastatur. Den patentanmeldte ansiktsgjenkjenningsteknologien reduserer behovet for manuell pålogging med passord i betydelig grad, og du får overlegen sikkerhet og funksjonalitet sammenlignet med passordet og annen biometri.

Funksjoner i Dell FastAccess 3.0:

• Raskere pålogging på datamaskinen: Dell FastAccess 3.0 minimerer behovet for å logge på med passord. Programmet gjenkjenner deg vanligvis raskere enn ved innskriving av passord.

• Energisparing: Ved bruk av avansert ansiktsgjenkjenning reduserer Power Smart-funksjonen energiforbruket. Når et ansikt er utenfor webkameraets rekkevidde, slår Power Smart av skjermen og setter datamaskinen i en redusert strømtilstand og tidlig hvilemodus.

• Morsomt og brukervennlig: Til forskjell fra ved bruk av passord og annen biometri krever ikke FastAccess-ansiktsgjenkjenning at du gjør noe som helst: Bare bruk datamaskinen, og du får tilgang.

• Husker brukernavn og passord for webområder: Forenkler pålogging på datamaskinen med automatisk pålogging på webområder som krever passord.

• Brukervennlig: FastAccess er enkelt å konfigurere, i motsetning til andre sikkerhetsløsninger. Bare begynn å bruke datamaskinen, så lærer den avanserte programvaren for ansiktsgjenkjenning konstant å gjenkjenne ansiktet ditt i forskjellige bruks- og lysforhold.

• Dell FastAccess 3.0 bruker sperrefunksjoner og beskytter private data: Beskytt dine private data, og ta i bruk sperrefunksjoner ved hjelp av automatisk kontobytte i FastAccess.
Dell FastAccess-ansiktsgjenkjenning støttes ikke for Windows 8/8.1 eller Windows 10. Windows 10-brukere kan kanskje bruke Windows Hello, avhengig av maskinvaren.

Tilbake til toppen

Laste ned Dell FastAccess 3.0-ansiktsgjenkjenning

Dell FastAccess-ansiktsgjenkjenningsprogramvaren er tilgjengelig for nedlasting fra Dells senter for nedlasting.   Dell FastAccess-ansiktsgjenkjenning er også tilgjengelige via Dell Digital Delivery.

Dell FastAccess-ansiktsgjenkjenning støttes ikke for Windows 8/8.1 eller Windows 10. Windows 10-brukere kan kanskje bruke Windows Hello, avhengig av maskinvaren.

Tilbake til toppen

Komme i gang med FastAccess

Du kommer i gang med ansiktsgjenkjenning ved å klikke på Start, Alle programmer og deretter FastAccess for å starte programvaren for ansiktsgjenkjenning.

Hvis du vil konfigurere programvaren for ansiktsgjenkjenning, klikker du på Start, Alle programmer og deretter FastAccess Facial Recognition (FastAccess-ansiktsgjenkjenning). Deretter klikker du på Configure FastAccess (Konfigurer FastAccess) for å åpne konsollen.

Tilbake til toppen

Ansiktsgjenkjenning slutter å fungere

FastAccess kommuniserer med nettlesere gjennom såkalte "tillegg" eller "utvidelser". Nettlesere har en privatmodus som deaktiverer alle tillegg som standard. Hvis FastAccess-tillegget er deaktivert av en privatmodus eller på annen måte, vil webpåloggingsfunksjonen slutte å fungere selv om den fortsatt er aktivert i administrasjonskonsollen for FastAccess.

I enkelte nettlesere kan du manuelt aktivere utvidelser på nytt. Se nettleserens dokumentasjon eller hjelpefiler for å få instruksjoner om hvordan du aktiverer tillegg eller utvidelser. Dette er FastAccess-tilleggene og -utvidelsene:

• Internet Explorer: FAIESSO Helper Class, SSOIEAddonBHO Class eller Face recognition web login for FastAccess.
  • Firefox: FastAccess Web Login.
  • Chrome: FastAccess SSO.

Slik aktiverer du et tillegg i Internet Explorer 9.0:

1. Klikk på Verktøy og Administrer tillegg.

2. Velg et deaktivert tillegg som du ønsker å aktivere, og klikk på Aktiver.

Tilbake til toppen

Installasjonsprogrammet har ikke tilstrekkelige rettigheter

Når du oppdaterer fra en tidligere Dell 3.X-versjon av FastAccess til nyeste versjon, kan det hende at følgende melding vises selv om du allerede er pålogget som administrator:

Installasjonsprogrammet har ikke tilgang til denne mappen: "C:\Program Files (x86)\Sensible Vision\FastAccess\Vendor. Installasjonen kan ikke fortsette Logg på som administrator, eller kontakt systemansvarlig."

Feilen skyldes en konflikt med Skype når FastAccess brukes i en modus som bruker kameraet kontinuerlig. Du kan fjerne konflikten og få oppdateringen til å fortsette som normalt ved å redusere sikkerhetsmodusen til Face Login (Ansiktspålogging) og deretter starte på nytt.

1. Åpne administrasjonskonsollen for FastAccess, og sett sikkerhetsmodusen tilbake til Face Logon (Ansiktspålogging).

2. Start datamaskinen på nytt. Dette er et viktig trinn.

3. Utfør oppdateringen på nytt.

4. Sett sikkerhetsmodusen for FastAccess til den innstillingen du ønsker.

Tilbake til toppen

Forbedre ytelsen for Fast Access

Faktorene som er angitt nedenfor, kan påvirke ytelsen til ansiktsgjenkjenningsprogramvaren:

• Pass på at fire "grønne hjørner" er synlige og sporer ansiktsposisjonen din. Disse hjørnene skal være synlige hele tiden. Hvis de ikke er synlige, eller blinker av og på uregelmessig, vil både ansiktslæring og ansiktsgjenkjenning være vanskelig. Slik sørger du for at de vises:

• Pass på at det er klar sikt fra kameraet til øynene, nesen og munnen.

• Sett FaceBright (Lysstyrke for ansikt) til Auto (Automatisk) eller Always On (Alltid på).

• Slå på mer lys hvis du blir bedt om det.

• Hvis ansiktet er svært lite i forhold til videorammen, kan du "zoome" litt med kameraet for å gjøre ansiktet større. Vær oppmerksom på at dette kanskje ikke støttes for enkelte nye Logitech-kameraer. For slike kameraer er det bare å flytte kameraet nærmere.

• Spesielt på stasjonære PC-er er det slik at hvis du ser ned på hendene dine for å skrive passordet, bør du se opp igjen på kameraet før du logger på. Dette sikrer at hvis de "grønne hjørnene" forsvant mens du skrev, vises de igjen før du logger på.

• Vær naturlig når du logger på Plasser hendene på tastaturet, og bare se på skjermen.

• Hvis du lager grimaser eller snakker til kameraet, kan det forsinke gjenkjenningen.

• Jevn lyssetting gir best gjenkjenning. Sterke skygger i ansiktet vil oftere medføre manuell pålogging.

• Hvis ansiktsgjenkjenningen tar mer enn et par sekunder, kan du klikke på brukernavnet og angi passordet ditt hvis dette kreves for å logge på datamaskinen. Dette lærer programvaren til å gjenkjenne ansiktet ditt bedre, og kan forbedre hastigheten på ansiktsgjenkjenningen under de samme lysforholdene.

• Bruk konsekvent samme posisjon foran datamaskinen. Ulike posisjoner under gjenkjenning kan og vil bli lært over tid, men en konsekvent posisjon ved pålogging vil forbedre påloggingshastigheten.

• Hår som skjuler ansiktet, vil forsinke gjenkjenningen.

• Små, naturlige kroppsbevegelser er gunstig. Hvis du ikke gjenkjennes, er det ikke noen fordel å sitte helt stille.

• Oppdater programvaren for ansiktsgjenkjenning.

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN147279

Dato sist endret: 17/08/2017 09:15 AM