Slik konfigurerer du en ny Dell-datamaskin med Windows 8

Innholdsfortegnelse:

1. Oversikt
  2. Fysisk oppsett
  3. Konfigurere Microsoft Windows
  4. Opprette gjenopprettingsdisker
  5. Oppdatere Windows
  6. Oppdatere drivere og BIOS
  7. Angi klokkeslettet på datamaskinen, om nødvendig

Denne artikkelen beskriver hvordan du konfigurerer en ny Dell-datamaskin med Windows 8 for første gang, inkludert konfigurering av trådløs tilkobling, aktivering av medfølgende programvare og oppretting av gjenopprettelsesmedier.

Trinn 1: oversikt

Gratulerer med din nye Dell-datamaskin! Nå som du har mottatt din nye Dell-datamaskin, vil denne veiledningen lose deg gjennom første gangs konfigurering, trinn for trinn. Det er flere trinn du må gjennom for å konfigurere datamaskinen din:

1. Fysisk oppsett
  2. Konfigurere Microsoft Windows 8
  3. Opprette gjenopprettingsmedier for Windows 8
  4. Oppdatere Windows 8
  5. Oppdatere drivere

Du trenger to tomme, skrivbare DVD-er eller en USB-nøkkel på 16 GB for å opprette gjenopprettingsmedier for Dell-datamaskinen.

Trinn 2: fysisk oppsett

1. Koble datamaskinen til strøm med de medfølgende strømledningene.

2. Koble til skjermen*

3. Koble til musen og tastaturet*

4. Koble til høyttalerne*

5. Slå på datamaskinen.

* – Valgfritt for bærbare datamaskiner. Hvis du trenger spesifikk informasjon om konfigurering og oppsett av ekstern maskinvare, kan du se i brukerhåndboken eller innstalleringsveiledningenfor din bestemte datamaskinmodell.

Trinn 3: oppsett av Microsoft Windows

Du må angi følgende informasjon før du kan starte Windows 8-operativsystemet for første gang:

1. Land/område, språk og tastaturoppsett

2. Godta lisensvilkårene for Microsoft etter å ha lest dem nøye. Sørg for å merke av i boksen nederst til venstre i skjermbildet før du klikker på Godta.

3. I skjermbildet Security & Dell Updates (Sikkerhet og Dell-oppdateringer) kan du angi e-postadressen din for å registrere et McAfee-abonnement og konfigurere oppdateringer for Dell-datamaskinen. Du kan eventuelt merke av i boksen for å tillate at service-ID-en brukes til å aktivere støttefunksjoner som gjelder for maskinvaren i datamaskinen.

4. Tilpass datamaskinen ved å gi den et navn og velge bakgrunnsfarge for startskjermen.

5. Velg ditt nettverk fra listen over trådløse nettverk, og koble til. Hvis nettverket er skjult, velger du Koble til et skjult trådløst nettverk nederst i skjermbildet og følger instruksjonene. Hvis du ikke har tilgang til et trådløst nettverk, klikker du på Koble til et trådløst nettverk senere for å hoppe over dette trinnet.

6. Angi innstillinger for datamaskinen. Dell anbefaler Hurtiginnstillinger for de fleste kundene sine. Velg Bruk hurtiginnstillinger nederst i skjermbildet for å fortsette. Hvis du trenger mer informasjon, kan du klikke på Lær mer om hurtiginnstillinger nederst i skjermbildet.

7. Konfigurer en Microsoft-konto for å logge på datamaskinen. Du kan bruke en eksisterende Microsoft-konto, registrere en ny e-postadresse for Microsoft eller opprette en ny konto ved hjelp av en eksisterende e-postadresse. Du kan også opprette en lokal konto for å logge på datamaskinen. Denne kontoen får imidlertid ikke tilgang til flere av Windows 8-programmene, for eksempel Windows Store.

8. Sørg for å se veiledningen for bruk av Windows 8 med en berøringsaktivert enhet når Windows fullfører konfigureringen.

Trinn 4: opprett gjenopprettingsdisker

Et veldig viktig trinn i konfigureringen av datamaskinen er å opprette gjenopprettingsdisker. Selv om det ikke nødvendigvis oppstår problemer med Dell-datamaskinen din, må du kanskje gjenopprette fabrikkinnstillingene i operativsystemet. Dell har laget en partisjon på harddisken din for å gjøre denne prosessen så enkel som mulig, men hvis du sletter denne partisjonen eller hvis harddisken blir skadet, trenger du gjenopprettingsmedier for å installere Windows 8 på nytt. Du bør oppbevare disse diskene på et sikkert sted som du husker, og merke dem slik at du gjenkjenner dem.

Dette trinnet krever to (2) skrivbare DVD-er ELLER én (1) USB-nøkkel med 16 GB lagringsplass. Vær oppmerksom på det tar omtrent én time å fullføre denne prosessen når du bruker DVD-er.

1. Velg flisen My Dell Support Center på startskjermen.

2. Velg Backup (Sikkerhetskopi) øverst i vinduet My Dell.

3. Velg Create Recovery Media (Opprett gjenopprettingsmedier).

4. VelgYes (Ja) for å tillate at programmet Dell Backup and Recovery starter.

5. Velg medietypen du vil bruke til å opprette sikkerhetskopien, entenUSB Flash Drive (USB-flashstasjon) eller Discs (Disker).

6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre sikkerhetskopieringen. Hvis du bruker DVD-er, må du bytte DVD-plate halvveis gjennom prosessen.

Trinn 5: Oppdatere Windows

Det er ikke sikkert at Dell-datamaskinen din er helt oppdatert med de nyeste Windows-oppdateringene for sikkerhet og brukervennlighet. Slik kjører du Windows Update:

1. Gå til startskjermen, og skriv Windows Update.

2. Velg Innstillinger i søkefeltet til høyre i skjermbildet.

3. Velg Installer valgfrie oppdateringer fra resultatlisten.

4. I rammen Du har valgt å installere oppdateringer automatisk velger du koblingen som viser tilgjengelige oppdateringer.
    En liste over tilgjengelige oppdateringer vises.

5. VelgInstaller nederst i skjermbildet for å installere de tilgjengelige oppdateringene.

Trinn 6: Oppdatere drivere og BIOS

Dell oppdaterer kontinuerlig drivere, programmer og fastvare for å oppfylle kravene fra ny programvare og maskinvare. Gå tilDrivers and Downloads (Drivere og nedlastinger) for å få mer informasjon om hvordan du får de nyeste driverne til Dell-datamaskinen din.

Trinn 7: angi klokkeslettet på datamaskinen, om nødvendig

Hvis datamaskinklokken viser feil klokkeslett, kan du se artikkelen i Dells kunnskapsbase, «Hvordan endre klokkeslettet i Windows 8».

Artikkel-ID: SLN154918

Dato sist endret: 20/07/2017 09:16 AM