Overføre filer med Windows Enkel overføring

Denne artikkelen inneholder informasjon om å "Overføre filer med Windows Enkel overføring"

Med Windows Enkel overføring kan du overføre informasjon fra én datamaskin til en annen, inkludert brukerkontoer, filer, mapper, bilder, musikk og videoer og – avhengig av operativsystemet – e-postmeldinger, kontakter, Windows- og Internett-innstillinger og Internett-favoritter. Programvare blir ikke overført. Windows Enkel overføring kan ikke overføre filer mellom en 64-biters versjon av Windows og en 32-biters versjon av Windows. I stedet må filer overføres manuelt ved hjelp av eksterne lagringsenheter.

Ulike metoder for å overføre data mellom datamaskiner

Ved hjelp av en enkel overføringskabel

For å bruke denne metoden må du sette den enkle overføringskabelen inn i en USB-port på begge datamaskinene. Start alltid Windows Enkel overføring på den nye datamaskinen som bruker Windows 7 først, og følg instruksjonene på skjermen. Hvis den gamle datamaskinen bruker et annet Windows-operativsystemet, vil Enkel overføring fortelle deg hvordan du laster ned Windows Enkel overføring-programvaren til den andre datamaskinen og veilede deg gjennom overføringsprosessen.

Bruke et hjemmenettverk eller et nettverk i en liten bedrift

Når du bruker denne metoden, må begge datamaskinene være koblet til det samme hjemme- eller bedriftsnettverket. Start Windows Enkel overføring på den nye datamaskinen. Følg deretter instruksjonene på skjermen.

For å unngå datatap eller skadde data må du ikke starte Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen først.

Du må ha en nøkkel for Windows Enkel overføring for å overføre filer direkte over et nettverk uten å kopiere til og fra et sted på nettverket. Nøkkelen bidrar til å beskytte filer og innstillinger når du overfører dem over nettverket.

Bruke en USB-flash-enhet eller ekstern harddisk

Når du bruker denne metoden, anslår Windows Enkel overføring hvor mye diskplass som er nødvendig på USB-flash-enheten eller den eksterne harddisken for å overføre det du har valgt.

Hvis du bruker en USB-flash-enhet, kan du prøve å bruke en enhet med nok lagringsplass for hele overføringen. Hvis du ikke har nok lagringsplass på USB-flash-enheten for hele overføringen, kopierer du så mange filer som mulig og gjentar deretter prosessen til du har overført alle filer og innstillinger.

Ved hjelp av CD-er eller DVD-er

Når du bruker denne metoden, anslår Windows Enkel overføring hvor mye diskplass og hvor mange CD/DVD-plater som er nødvendig for å overføre det du har valgt. Begge datamaskinene må kunne lese og skrive den samme typen CD/DVD-format.

Starte Windows Enkel overføring

Etter at du har logget deg på brukerkontoen med administratorrettigheter og valgt en metode for å overføre data mellom to datamaskiner, starter du Windows Enkel overføring ved hjelp av én av følgende metoder. Deretter følger du instruksjonene på skjermen.

•Klikk på Start, skriv inn enkel i søkefeltet, og velg deretter Windows Enkel overføring fra listen.

•Klikk på Start, Alle programmer, Tilbehør og Systemverktøy, og klikk deretter på Windows Enkel overføring.

•Klikk Start, Hjelp og Støtte, skriv inn "enkel" i søkefeltet, og trykk deretter på Enter. En liste med resultater vises. Velg et emne om Enkel overføring fra listen.

Windows Enkel overføring er installert som standard på Windows Vista og 7, men ikke på XP eller eldre utgaver. Du kan installere veiviseren for Enkel overføring ved hjelp av en USB-enhet eller eksterne disker når du blir bedt om det i vinduet i bildet nedenfor. Når du overfører filer fra en gammel datamaskin med operativsystemet Windows Vista eller Windows 7, eller hvis du har installert veiviseren for Enkel overføring på den gamle datamaskinen, kan du velge "Jeg har allerede installert det på den gamle datamaskinen" og fortsette å følge instruksjonene på skjermen.

Overføring ved hjelp av en enkel overføringskabel

Overføring av filer og innstillinger ved hjelp av en enkel overføringskabel krever at kabelen er koblet mellom både den gamle og den nye datamaskin.

Overføring ved hjelp av et hjemmenettverk eller et nettverk i en liten bedrift

Du har anledning til å bruke et nettverk for å overføre store mengder filer og innstillinger til en annen datamaskin med en enkel prosess. Kontroller at du har logget inn på den gamle og den nye datamaskinen med administratorrettigheter. Koble en Ethernet-kabel til en ruter på hver datamaskin, slik at de deler samme nettverk. Start Windows enkel overføring på begge datamaskinene. Velg riktig alternativ under "Hvilken datamaskin bruker du nå?" på begge datamaskinene. Du vil bli bedt om å angi en nøkkel for Windows Enkel overføring fra den gamle datamaskinen som også kjører Windows Enkel overføring. Etter at du har angitt nøkkelen, vil du få anledning til å tilpasse hvilke data og innstillinger du vil overføre.

Overføre ved hjelp av en USB-flash-enhet eller en ekstern harddisk

Du har mulighet til å bruke en USB-stasjon, ekstern harddisk eller CD/DVD-stasjon for å overføre filer og innstillinger fra din gamle datamaskin til din nye datamaskin. Kontroller at det er nok plass på stasjonen til å fullføre overføringen. Dette vil gjøre at du slipper å foreta flere overføringer.

Denne metoden er best for oppgradering fra Windows XP/Vista til Windows 7.

1 – CD/DVD-stasjon

2 – USB-stasjon

Fullføre filoverføringen

Etter at du har fulgt instruksjonene på skjermen for den metoden du velger å bruke for Windows Enkel overføring, kan du klikke på Tilpass for å avgjøre hvilke spesifikke filer og innstillinger du vil ha overført fra datamaskinen.

Vinduet Overføring av beskyttet innhold vises etter at du har tilpasset og klikket på Overfør. Du vil bli bedt om å angi passordet for kontoen som overføres. Dette er for å beskytte filene mot å bli overført uten eierens tillatelse.

Den tilpassede overføringen din vil bli fullført når du er ferdig med prosessen, og du bør kunne få tilgang til filene og innstillingene som ble overført.

Hvis du trenger mer hjelp eller ønsker å gi oss tilbakemeldinger, kan du koble inn vårt tekniske team på Twitter.

Hurtigtipsinnhold utgis av Dells kundestøttemedarbeidere, som løser problemer på daglig basis. For at hurtigtipsene skal utgis raskt kan det hende at de bare representerer delløsninger eller midlertidige løsninger som fremdeles er i utvikling eller som venter på bekreftelse på at de løser problemet. Disse hurtigtipsene er ikke gjennomgått, validert eller godkjent av Dell og bør derfor brukes med forsiktighet. Dell skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle tap, inkludert, men ikke begrenset til, tap av data, tap av fortjeneste eller tap av inntekter som kan ramme kunder ved bruk av eventuelle fremgangsmåter eller råd som er lagt frem i hurtigtipsene

Artikkel-ID: SLN288708

Dato sist endret: 25/05/2016 02:19 PM