Systemet låser seg med flere antivirusprogrammer

Innholdsfortegnelse:

1. De fleste Dell-systemene har forhåndsinstallert antivirusprogramvare
  2. Fjerne antivirusprogramvare fra PC-en
  3. Velg bare ett antivirusprogram, og installer det på nytt

Denne artikkelen beskriver ulempen ved å ha flere antivirusprogrammer og verktøy installert, og hvordan du avinstallerer dem. Installer et foretrukket program for å holde systemet beskyttet.

De fleste Dell-systemene har forhåndsinstallert antivirusprogramvare

Merk: Hvis du vil ha mer informasjon om forskjellige typer virus, spionprogrammer og skadelig programvare som kan infisere datamaskinen din, kan du se artikkelen What are the different types of Viruses, Spyware and Malware that can infect my computer? (Hvilke typer virus, spionprogrammer og skadelig programvare kan infisere datamaskinen min?).

Bruk av flere antivirusprogrammer kan føre til at systemet låses. Antivirusprogrammer leveres forhåndsinstallert på de fleste Dell-datamaskiner. Derfor hender det at kunder installerer andre antivirusprogrammer uten at de er klar over at det allerede er installert et slikt program. Hvis du bestemmer deg for å installere alternativ antivirusprogramvare, er det viktig at du først avinstallerer alle andre antivirusprogrammer som kjører på datamaskinen.

Fjerne antivirusprogramvare fra PC-en

Hvis du trenger hjelp til å avinstallere antivirusprogramvare fra datamaskinen din, kan du se artikkelen Utilities to Completely Remove Antivirus Software (Verktøy for å fjerne antivirusprogramvare fullstendig). Denne artikkelen inneholder koblinger til tredjepartsnettsteder for avinstalleringsverktøy. Den inneholder også koblinger til avinstalleringsprogramvare som er i vanlig bruk.

Programvare som omtales i artikkelen:

• Avast
  • AVG
  • Avira
  • BitDefender
  • BullGuard
  • CA Antivirus
  • Comodo Internet Security
  • Dr. Web
  • ESET
  • FRISK F-PROT Antivirus for Windows
  • F-Secure
  • GData
  • Kaspersky
  • K7 Computing
  • Lavasoft
  • McAfee
  • Norman
  • Panda Security
  • Pareto
  • Sophos
  • Symantec
  • Sunbelt Software (Vipre)
  • Total Defense
  • Trend Micro™
  • WebrootWindows
  • Security Essentials
  • ZoneAlarm
  • Diverse tredjeparter

Tilbake til toppen

Velge bare ett antivirusprogram, og installere det på nytt

Velg bare ett antivirusprogram, og installer det på nytt. Det anbefales ikke å ha mer enn ett antivirusprogram installert på datamaskinen.

Forebygging:

Det finnes mange programvareverktøy, både fra tredjeparter og innebygd i operativsystemet, som vil bidra til å forhindre uautorisert tilgang til datamaskinen din. Se artikkelen How to Prevent Internet Attacks on a Dell Computer (Hvordan kan jeg unngå Internett-angrep på Dell™-datamaskinen?).

Identifikasjon:

Det finnes mange tilgjengelige programvarealternativer du kan bruke for å skanne systemet og fjerne mistenkelige filer eller sette dem i karantene, hvis du tror at maskinen din er infisert med skadelig programvare. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen How to Identify and Repair Malware or Virus Infected Systems (Hvordan identifiserer og reparerer jeg systemer som er infisert med skadelig programvare eller virus?)

Ta ut:

Hvis du trenger hjelp til å fjerne skadelig programvare, kan du se artikkelen A general guide to removing Malware infections from a Dell PC (En generell veiledning i hvordan skadelig programvare kan fjernes fra en Dell-PC).

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN289657

Dato sist endret: 21/01/2016 08:20 AM