Installere Windows på Alienware-datamaskinen

Innholdsfortegnelse:

1. Grunner til å installere operativsystemet på nytt
  2. Installasjonsprosessen

Denne artikkelen gir deg de forskjellige alternativene du har når skal installere Windows på Alienware-datamaskinen.

1. Grunner til å installere operativsystemet på nytt

Det er to hovedårsaker til at du kanskje må installere Windows på nytt på datamaskinen:

1. Ytelsen til datamaskinen er veldig treg.
  2. Harddisken måtte skiftes ut.

Hvis du vil installere Windows på nytt fordi datamaskinen kjører langsommere enn vanlig, foreslår vi at du prøver artikkelen Alienware Computer running slow (Treg Alienware-datamaskin) før du installerer Windows på nytt. Noen ganger trenger du ikke å utføre en ren installasjon for å løse problemer med treg ytelse på datamaskinen. Hvis du allerede har prøvd dette og problemet vedvarer, eller hvis du nylig har byttet ut harddisken på datamaskinen, vil du finne fremgangsmåten for å utføre en ren installasjon av Windows.

2. Installasjonsprosessen

Det finnes tre metoder du kan bruke for å laste inn en ny kopi av operativsystemet på Alienware-datamaskiner:

• Bruke AlienRespawn
  • Bruke Dell Direct-USB-nøkkelen
  • Bruke en DVD- eller USB-flashstasjon

Merk: Før du starter, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle data du vil beholde, siden all informasjon i datamaskinen vil bli slettet som en del av installasjonsprosessen.

Alien Respawn er en programvare som er forhåndsinstallert på Alienware-systemer. Den inneholder en sikkerhetskopi av all programvare som opprinnelig var installert på systemet. Hvis du kjører den, slettes alle data fra harddisken, unntatt programvaren som var der da du mottok maskinen. Det anbefales derfor at du tar en sikkerhetskopi av dataene dine før du kjører Alien Respawn

Følg instruksjonene oppført i denne artikkelen hvis du vil kjøre AlienRespawn.

Husk at hvis du på et eller annet tidspunkt har formatert datamaskinens harddisk, har du også slettet AlienRespawn-partisjonen. Derfor er det bare mulig å installere Windows på nytt ved hjelp av Dell Direct-USB-nøkkelen, Windows-DVD-en eller Windows-USB-flashstasjonen.

Hvis du ikke kan kjøre AlienRespawn, vil Dell Direct-USB-nøkkelen gi deg en rask løsning for å installere Windows på nytt, siden denne nøkkelen ikke bare vil installere operativsystemet som opprinnelig ble levert med datamaskinen, men også de grunnleggende driverne og AlienRespawn-programvaren.

Hvis du vil vite hvordan DUSB-nøkkelen brukes riktig, kan du se artikkelen Recovering Windows with the Dell Direct USB key (Gjenopprette Windows med Dell Direct USB-nøkkelen).

Før du går i gang med denne prosessen, må du koble fra alle eksterne enheter som er koblet til datamaskinen, unntatt tastaturet, musen og skjermen, ellers er det ikke sikkert at prosessen fullføres på riktig måte.

Deretter følger du bare trinnene nedenfor. Du kan også se den neste oppførte videoen som referanse:

1. Slå på datamaskinen for å sette inn DVD-en eller USB-flashstasjonen, og slå den deretter av.
  2. Start datamaskinen på nytt, og begynn å trykke på F2-tasten når Alienware-logoen vises, for å få opp oppstartsmenyen.
  3. Velg DVD/USB-flashstasjonen fra listen, og trykk Enter.
  4. Når du blir bedt om det, velger du språket ditt og andre oppførte preferanser og klikker på neste.
  5. Klikk på Installer Windows.
  6. Hvis du godtar vilkårene på lisensvilkårsiden, klikker du på Jeg godtar lisensvilkårene, og klikker deretter på neste.
  7. Klikk på Egendefinert på siden Hvilken installasjonstype vil du bruke?.
  8. På siden Hvor vil du installere Windows?:
    • Hvis du har en ny harddisk eller en erstatningsharddisk, velger du bare den, klikker på ny, og deretter på bruk.
    • Hvis du formaterer den eksisterende stasjonen, velger du Windows-partisjonen du vil endre.
    • Klikk på Formater-alternativet, og følg deretter instruksjonene på skjermen.
  9. Når du har fullført formateringen, klikker du på neste for at Windows-konfigurasjonen skal begynne, og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen av Windows.

Når Windows-installasjonen er fullført, må du installere systemdriverne. For å gjøre dette følger du bare artikkelen Drivers for your Alienware (Drivere på Alienware).

Når du er ferdig med å installere alle driverne systemet ditt trenger for å bli klart til bruk, installerer du AlienRespawn-programvaren for å opprette gjenopprettingspartisjonen. På denne måten kan du bruke AlienRespawn i stedet for DVD-en eller USB-flashstasjonen neste gang du trenger å installere Windows på nytt, og fullføre prosessen raskere.

Forespørsel om sikkerhetskopier (Bare USA og Canada).

Hvis Alienware-datamaskinen din er under garanti og du ikke har gjenopprettingsmediet som trengs for å installere Windows på nytt, kan du be om et sett med disker for sikkerhetskopiering og gjenoppretting som inneholder det fabrikkinstallerte operativsystemet i tillegg til drivere og verktøy for enheten din.

Klikk her for å bestille Windows-medier.

Tilbake til toppen

Finner du ikke det du leter etter?
Kontakt ekspertene våre på:

Twitter   AlienwareServices   Facebook   Alienware Arena

Hurtigtipsinnhold utgis av Dells kundestøttemedarbeidere, som løser problemer på daglig basis. For at hurtigtipsene skal utgis raskt kan det hende at de bare representerer delløsninger eller midlertidige løsninger som fremdeles er i utvikling eller som venter på bekreftelse på at de løser problemet. Disse hurtigtipsene er ikke gjennomgått, validert eller godkjent av Dell og bør derfor brukes med forsiktighet. Dell skal ikke holdes ansvarlig for eventuelle tap, inkludert, men ikke begrenset til, tap av data, tap av fortjeneste eller tap av inntekter som kan ramme kunder ved bruk av eventuelle fremgangsmåter eller råd som er lagt frem i hurtigtipsene

Artikkel-ID: SLN289869

Dato sist endret: 09/08/2016 03:15 AM