Slik installerer du Windows 10 fra Dell ISO

Denne artikkelen inneholder informasjon om «Installasjon av Windows 10 ved bruk av Windows 10 ISO».

Microsoft Windows 10 ISO.

Dell Windows 10-mediet sendt til en kunde, er i ISO-formatet. Du kan også laste ned dette ISO-gjenopprettingsmediet fra Dells nettsted for kundestøtte i delen Drivere og nedlastinger og kategorien Operativsystem for datamaskinen din, eller fra følgende direkte kobling fra Dells kundestøtte: Dell-gjenopprettingsimageet for Windows. Denne ISO-filen er ikke knyttet direkte til datamaskinens service-ID og kan brukes på nytt hvis det er nødvendig med en installasjon av Windows 10 på nytt, eller hvis et annet Dell-system trenger en Windows 10-installering eller en installering på nytt.

MERK: Installasjon fra Dell Windows 10-mediet tilbakestiller harddiskpartisjoner til fabrikkinnstillingene.

Microsoft Windows 10-ISO kan også lastes ned ved bruk av medieopprettingsverktøyet for Windows 10. Når du har opprettet enten DVD-en eller USB-flash-enheten, kan du starte opp i Windows 10-mediet for å installere Windows 10.

MERK: Når man installerer på systemer som ikke har blitt aktivert tidligere ved bruk av samme versjonen av Windows 10-operativsystemet, kreves det en digital produktnøkkel for å aktivere Windows 10.

Windows 10-installasjon fra ISO.

Fremgangsmåten nedenfor veileder deg gjennom installeringen av Windows 10 via Dells installasjonsmedium.

1. UEFI-oppstart må velges som oppstartsalternativ, og systemet må være i UEFI-modus.  USB-mediet er konfigurert med UEFI-oppstartsmodus aktivert. (Se figur 1.)

Figur 1. – UEFI-oppstart valgt.

2. Velg språk.     (Se figur 2.)

Figur 2. – Velg språket ditt.

3. Velg tastaturoppsett.  (Se figur 3.)

Figur 3, – Valg av tastaturspråk.

4. Velg «Troubleshoot» (Feilsøke).  (Se figur 4.)

Figur 4. – Velg oppstartsalternativ for feilsøking.

5. Velg «Recover from a drive» (Gjenopprett fra stasjon)     (se figur 5)

Figur 5. – Velg gjenopprett fra stasjon.

6. Begge alternativ skal utføre en ren installasjon (se figur 6)
    MERK: Det kan ta flere timer å fullføre en fullstendig ren installasjon.

Figur 6. – Velg én av gjenopprettingsalternativene.

7. Du fortsetter prosessen ved å trykke på «Recover»-knappen (Gjenopprett).  (Se figur 7.)

Figur 7. – Velg Recover-knappen (Gjenopprett).

8. Systemet starter nå bildeprosessen og fortsetter med den generelle Windows-installasjonen etter at dette trinnet er fullført. (Se figur 8.)

Figur 8. – Gjenopprettingsprosessen begynner.

Manuell driverinnlasting fra PE-ledetekst

MERK: Før du begynner installeringen av driveren, må du bruke et verktøy som f.eks. 7zip for å pakke ut installeringsfilene fra .exe-driverfilen som ble lastes ned fra Dells nettsted for kundestøtte. Pakk ut til en mappe på en USB-minnepinne separat fra Windows 10 installasjonsmediet, og sørg for at USB-en er koblet til systemet som trenger drivere.

I dette eksempelbildet nedenfor brukes IRST-driveren.

1. Start opp i Dell Windows 10-mediet, og velg språket for å komme til startskjermbildet. (Se figur 9)

Figur 9. – Valg av feilsøkingsalternativet.

2. Velg Troubleshoot > Advanced Options > Command Prompt (Feilsøk > Avanserte alternativer > Ledetekst). (Se figur 10.)

Figur 10. – Valg av ledetekstalternativ.

3. Gå til stasjonen som inneholder den nødvendige driveren ved bruk av «dir»-kommandoen for å vise innholdet på harddisken. Vanligvis D:-, E:-, eller F:-stasjonen. (Se figur 12.)

Figur 12. – Navigering av filsystemet for å finne plasseringen av driverfilen.

4. Bruk «CD»-kommandoen for å navigere gjennom mappene til du kommer til *.inf-driverplasseringen. Bruk «dir» etter behov for å se innholdet i hver mappe. (Se figur 13.)

Figur 13. – Navigering av filsystemet for å finne plasseringen av driverfilen (forts.).

5. Finn .inf-filen som trengs for å installere enheten, slik at du kan laste inn Windows. (Se figur 14.)

Figur 14. – Finn driverens .inf-fil.

6. Bruk følgende kommando for å laste inn riktig driver som trengs for systemet, og trykk på Enter-tasten: (se figur 15.)
    • Drvload.exe [.inf-bane/-filnavn]

Figur 15. – Manuell innlastning av inf-filen.

Artikkel-ID: SLN300195

Dato sist endret: 15/05/2018 10:48 AM