Hvordan kobler jeg en skjerm til en datamaskin?

For å opprette riktig tilkobling mellom datamaskinen og skjermen er det nødvendig å vite hvilke porter datamaskinen og skjermen har. På den måten kan riktig kabel brukes til å få video.

Se avsnittet Sammenligne de fysiske tilkoblingene først, deretter avsnittet Koble til de fysiske tilkoblingene og deretter avsnittet Justere skjerminnstillingene.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kobler til en trådløs Dell-skjerm, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Veiledning for trådløse skjermer fra Dell.

Sammenligne videoportene på datamaskinen med videoportene på skjermen for å finne ut hvilke(n) de har til felles.

• Stasjonære PC-er: Videoportene er plassert på baksiden av datamaskinen.
  • Bærbare PC-er: Videoportene kan være på baksiden eller på venstre eller høyre side av den bærbare PC-en.
  • Skjermer Videoportene befinner seg på baksiden av skjermen og kan være plassert på et fremspring parallelt med foten.
    Merknader:
    • Se Tabell 1 for å se eksempler på de ulike typene videoportene som finnes på stasjonære PC-er, bærbare PC-er og skjermer.
    • Hvis du vil ha en nøyaktig liste over tilgjengelige videoporter og deres plassering på datamaskinen og skjermen, kan du se Oppsett og spesifikasjoner, Hurtigstartveiledning eller Brukerhåndbok (veiledning) for enheten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Håndbøker og dokumentasjon for Dell-produktet ditt. For å vise modellnummeret på skjermen kan du trykke på knappen Menu (Meny) på skjermen. Øverst i menyen ser du modellnummeret.
Navn Port Kabelkontakt
RCA-kompositt
VGA
DMS59
DVI-I-single link
DVI-Idual link
DVI-Dsingle link
DVI-Ddual link
DVI-AVGA / DVI-I
DisplayPort DPort-port
DisplayPort Mini DisplayPort
Thunderbolt Mini DisplayPort
Thunderbolt 2 Mini DisplayPort
Thunderbolt 3 Type-C
HDMI Type-A
HDMI Type-B
HDMI Mini / Type-C
HDMI Micro / Type-D
HDMI Automotive / Type-E
Tabell 1: Skjermtilkoblingsporter

Når du har funnet felles videoporter mellom datamaskinen og skjermen, sammenligner du dem med skjermkablene du har, for å finne den som samsvarer. Når du har mer enn én videoport og kabler til felles, velger du den porten og kabelen som har høyest kvalitet.

Merknader:
  • Portene som er oppført i Tabell 1, i avsnittet Sammenligne de fysiske tilkoblingene, er oppført fra topp til bunn med laveste kvalitet til høyest kvalitet.
  • Bruk bare én skjermsignalkabel når du kobler skjermen til datamaskinen, ettersom bare én tilkobling er nødvendig, og tilkobling av mer enn én kan forårsake problemer.

1. Koble strømkabelen til skjermen og stikkontakten.

Figur 1: Strømtilkobling fra skjermen til stikkontakten.

2. Koble skjermkabelen til skjermen og datamaskinen.

Figur 2: Skjermkabel fra en skjerm til en stasjonær PC.

Figur 3: Skjermkabel fra en skjerm til en bærbar PC.

3. (Valgfritt) Hvis skjermen har USB-porter, kan du koble en USB-kabel fra skjermen til datamaskinen for at USB-portene på skjermen skal fungere.

1. Still inn riktig inngang

Sørg for at skjerminngangen samsvarer med videoporten som brukes til å koble datamaskinen til skjermen.

På de fleste Dell-skjermer finnes det en hurtigtilgangs- eller inndataknapp, og med denne knappen kan du velge riktig inngang. Sørg for at skjerminngangen samsvarer med videoporten som brukes til å koble datamaskinen til skjermen.

Merk: Hvis du vil ha en nøyaktig liste over kontrollene på skjermen, kan du se i brukerhåndboken eller veiledningen til enheten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Håndbøker og dokumentasjon for Dell-produktet ditt. For å vise modellnummeret på skjermen kan du trykke på knappen Menu (Meny) på skjermen. Øverst i menyen ser du modellnummeret.

2. Installere/oppdatere den nyeste videodriveren

Kontroller at den nyeste videoadapterdriveren og BIOS er installert. Disse vil hjelpe datamaskin med å gi best mulig skjermvisning.
Hvis du vil ha mer informasjon om nedlasting og installering av BIOS og videodriverne, kan du se følgende artikler i Dells kunnskapsbase: BIOS – hva det er, og hvordan du laster ned eller oppdaterer BIOS og Hvordan laster jeg ned og installerer en enhetsdriver?

3. Konfigurer skjermbildeinnstillinger

Konfigurer oppløsning, fargedybde og skriftstørrelse akkurat slik det passer deg.
Når du endrer skjermbildeinnstillingene, kan du endre utseendet på skjermen, for eksempel størrelsen på ikoner og skrift og fargedybde.

Se koblingen som tilsvarer det operativsystemet som er installert på datamaskinen din, for instruksjoner om hvordan du endrer skjermbildeinnstillinger:

Monitor Support page More information and support for your Dell monitor, laptop or tablet screen can be found on our Monitor Support site.

Artikkel-ID: SLN128890

Dato sist endret: 21/11/2017 02:45 PM