• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Maksimer spillytelsen din

Sammendrag: Få bedre spillytelse med denne veiledningen fra Dell. Lær om optimalisering av innstillinger, installering av nye komponenter og overklokking.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Symptomer

Dell Technologies anbefaler SupportAssist for å holde datamaskinen i optimal stand for dine spillbehov.

Optimere systemet ved hjelp av SupportAssist

Varighet: 00:32
Undertekster: Bare tilgjengelig på engelsk

Bærbare og stasjonære Spill-PC-er fra Dell kan gjøre det utrolige bildet som mange moderne spill er kjent for. Nye spill utvider imidlertid stadig funksjonaliteten sin når det gjelder skjønnhet og kompleksitet, og banebrytende spilling krever banebrytende spillmaskinvare. Hvis du ikke er fornøyd med ytelsen i de nyeste avanserte spillene, kan du vurdere å oppgradere til en nyere og mer avansert modell. Hvis du imidlertid heller vil holde deg til den nåværende bærbare eller stasjonære PC-en en stund til, kan tipsene i denne artikkelen hjelpe deg med å presse hver eneste slipp av ytelsen ut av maskinen.

MERK: Disse tipsene bør utføres i rekkefølgen som presenteres nedenfor.

Årsak

Oppdatere drivere

Hvis du holder driverne oppdatert for grafikkortet eller brikken og prosessoren, sikrer du at du alltid får best mulig ytelse fra spill-PC-en. Klikk på koblingene nedenfor for å laste ned de nyeste driverne:

Justerer innstillingene i Windows

Det finnes flere alternativer og finjusteringer innen operativsystemet som er lette å implementere og ikke koster noe, selv om de kanskje ikke gir det største løftet for spillytelsen.

• Deaktiver Windows's "visuelle effekter". Disse visuelle effektene er i stor grad kun dekorative, og det å deaktivere dem kan gjøre datamaskinen din litt raskere. For å gjøre dette må du gjennomføre følgende trinn for operativsystemet ditt:

Windows 10

1. Skriv inn “ytelse” i søkefeltet, og velg Juster utseendet og ytelsen for Windows fra resultatene.
  2. I fanen Visuelle effekter velger du Tilpass for best ytelse. Du kan også velge Custom (Egendefinert) og velge hvilke påvirkninger du vil deaktivere.
  3. Klikk på Apply (Bruk).

Windows 8/8.1

1. Skriv inn "juster visuelt" i søkefeltet, og velg Innstillinger etterfulgt av Juster utseendet og ytelsen til Windows.
  2. I fanen Visuelle effekter velger du Tilpass for best ytelse. Du kan også velge Custom (Egendefinert) og velge hvilke påvirkninger du vil deaktivere.
  3. Klikk på Apply (Bruk).
  • Lukk alle applikasjoner som ikke fungerer, for å frigjøre minne og prosessorkraft. Nettlesere og andre programmer kan binde opp datamaskinens ressurser og gjøre spillet tregere. Lukk alt annet før du starter spillet for å få en merkbar økning i ytelsen.

Windows 10-brukere med Creators Update kan dra nytte av spillmodus, noe som gir spillet ditt prioritert tilgang til datamaskinens ressurser. Hvis du vil lære mer om hvordan du aktiverer spillmodus på datamaskinen, kan du gå til Bruk spillmodus mens du spiller på Windows-enhetenDenne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies. for å få mer informasjon.

Justere innstillingene i spillet

Praktisk talt alle spill leveres med en meny med grafiske funksjoner som du har tilgang til via spillet. Ved å justere innstillingene for disse funksjonene kan du oppnå en betydelig økt bildefrekvens på bekostning av litt detaljkvalitet.

Den enkleste måten å optimere spillinnstillingene for datamaskinen på, er å bruke de offisielle appene fra produsenten av grafikkbehandlingsenheten (GPU – også kalt et grafikk- eller videokort). Disse appene skanner datamaskinen for installerte spill og oppretter en optimal innstillingsprofil for hvert spill basert på datamaskinens spillpotensial. På denne måten kan du med én gang begynne å spille med den best mulige balansen mellom ytelse og kvalitet.

Hvis du vil justere spillets grafikkinnstillinger manuelt, må du huske at noen funksjoner har større innvirkning på ytelsen enn andre, og at hvilke funksjoner du bør justere først, kan variere fra spill til spill. Følgende ressurskrevende funksjoner kan slås av eller til og med av for å øke ytelsen uten å gjøre en betydelig visuell forskjell:

• Skyggeeffekter
  • Gjenspeilingseffekter
  • Omgivelsesblokkering
  • Uskarpe bevegelser
  • Dybdefokus
MERK: NVIDIA og AMD kan også tilby optimaliseringsveiledninger for visse spill på nettstedene deres.

Du kan også vurdere å kontrollere skjermens opprinnelige oppløsning sammenlignet med innstillingene for høyere oppløsning – både i spillet og i Windows. Innstillinger med høyere oppløsning, for eksempel UHD (Ultra High Definition), 3840 x 2160, er mer avgifter på grafikkortets behandlingsfunksjoner enn innstillingene for opprinnelig oppløsning, for eksempel Full High Definition (FHD) 1920 x 1080, og dette vil ha innvirkning på bildefrekvensene. Den opprinnelige oppløsningen er forskjellig fra skjermspesifikasjonene, men du kan prøve å bruke denne innstillingen hvis du har lav bildefrekvens for høyere oppløsninger.

Overklokking

Det å "overklokke" en komponent er å øke dens klokkefrekvens utover produsentens spesifikasjoner. Raskere klokkehastighet betyr flere operasjoner per sekund, så spillentusiaster overklokker ofte prosessorene eller GPU-ene sine for å presse litt ekstra strøm ut av eksisterende maskinvare.

Dell støtter ikke manuell overklokking i sine bærbare og stasjonære spill-PC-er. Dette er på grunn av faren for skade på komponenter. Enkelte Alienware-modeller kan imidlertid bestilles «fabrikk som er overklokket» fra Dell; Disse datamaskinene leveres med Dell-godkjente overklokkingsprofiler som kan aktiveres ved hjelp av instruksjonene i Artikkelen om Overklokking av Alienware.

Bruke Game Shift

Aktivere Game Shift

Game Shift forbedrer spillytelsen ved å øke viftehastigheten for optimal varmekjøling av prosessoren.

MERK: Alienware Command Center og Alienware OC Controls må installeres for at Game Shift skal fungere. Se delen Installing Game Shift (Installere Game Shift) etter at du har installert operativsystemet på nytt for å få informasjon om hvordan du laster ned og installerer disse applikasjonene.

Game Shift aktiveres ved å trykke på Game Shift-tastenGame Shift-tast på datamaskintastaturet (når Fn-standarden er aktivert, ellers trykker du på og holder nede Fn, og deretter trykker du på Game Shift-tasten ). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se delen Hurtigtaster i oppsett- og spesifikasjonshåndboken for datamaskinen.

MERK: Se følgende artikkel i Dell Knlowdge-basen : Håndbøker og dokumentasjon for Dell-produktet ditt hvis du vil ha informasjon om hvordan du skaffer deg håndboken for oppsett og spesifikasjoner for datamaskinen.

Alienware Command Center viser et blått G-ikon. Et varsel vises for å indikere at Game Shift er aktivert.

Deaktivere Game Shift

Hvis du ikke bruker datamaskinen til spilling, deaktiverer du Game Shift ved å trykke på Game Shift-tastenGame Shift-tast på datamaskintastaturet (når Fn-standarden er aktivert, ellers trykker du på og holder nede Fn, og deretter trykker du på Game Shift-tasten ).

Game Shift deaktiveres også når:
  • Du setter datamaskinen til hvilemodus.
  • Du starter datamaskinen på nytt.
  • Game Shift har vært aktiv i 24 timer på rad.
  • Du starter et nytt spill.
  • Du avslutter spillet som har kjørt på Game Shift.
  • Du kan endre strømstyringsplanene eller varmeprofilene til datamaskinen.
Installere Game Shift etter at du har installert operativsystemet på nytt
Alienware Command Center og Alienware OC Controls installeres på fabrikken. Hvis du installerer operativsystemet på nytt, må du installere Alienware Command Center og Alienware OC Controls på nytt før du kan bruke Game Shift.
MERK: Kontroller at Windows-operativsystemet og alle kompatible drivere installeres på nytt på datamaskinen. Windows Update er også nødvendig.

Utfør følgende trinn for å laste ned og installere Alienware Command Center og Alienware OC Controls:

1. Gå til Dell-nettstedet for drivere og nedlastinger.
  2. Du får tre alternativer for å identifisere og hente drivere for Dell-produktet ditt.
    • Klikk på oppføringen for datamaskinen din under DENNE PC-EN.
      MERK: Hvis datamaskinen din ikke står oppført under DENNE PC-EN, kan du klikke på Last ned og installer SupportAssist. Dette vil identifisere datamaskinen for deg automatisk. Følg instruksjonene for å laste ned og installere SupportAssist. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til siden Dell SupportAssist for PC-er .
    • Skriv inn service-ID-en, Dell EMC-produkt-ID-en eller modellen, og trykk eller klikk deretter på søkeknappen (hvis produktet ditt ikke vises automatisk i listen), og velg datamaskinen din fra listen.
    • Klikk på Bla gjennom alle produkter: Du må velge hvilken type enhet du har, merkevarenavn og produktmodell.
      MERK: Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Slik finner du modellnummeret på Dell-datamaskinen din.
  3. Klikk på Find drivers (Finn drivere).
  4. Velg operativsystemet som er installert på datamaskinen, ved hjelp av rullegardinmenyen under Operativsystemet:
  5. Skriv inn Alienware Command Center-applikasjonen i søkeboksen Keyword (Nøkkelord ), og trykk deretter på Enter.
  6. Merk av i avmerkingsboksen til venstre for Alienware Command Center-applikasjonen .
  7. Skriv inn Alienware OC Controls-applikasjonen i søkeboksen Keyword (Nøkkelord ), og trykk deretter på Enter.
  8. Merk av i avmerkingsboksen til venstre for Alienware OC Controls-applikasjonen.
  9. Gjør ett av følgende:
    • Klikk på knappen Download Selected (Last ned valgt). for å laste ned flere drivere.
      MERK: SupportAssist-applikasjonen kan oppdateres før én eller flere filer lastes ned.
    • Trykk eller klikk på Last ned for å laste ned én driver eller én om gangen.
  10. Du får ulike alternativer, avhengig av hvilken nettleser du bruker. Følgende trinn er basert på bruk av Chrome-nettleseren.
  11. Når driveren er lastet ned, trykker eller klikker du på filen som er oppført nederst på skjermen for å starte installasjonsprosessen, og deretter følger du instruksjonene.
  12. Start datamaskinen på nytt. Du kan nå aktivere Game Shift (se Aktivere Game Shift).

Oppgradere komponenter

Hvis du har prøvd alle alternativene ovenfor og fremdeles er misfornøyd med spillopplevelsen, bør du kanskje oppgradere til nyere og kraftigere komponenter. Oppgradering gir den største økningen i ytelse, men det er også det dyreste alternativet, og potensielt det mest kompliserte.

Før du oppgraderer

Beskytt investeringen din i en Dell-spillmaskin ved å ta følgende forholdsregler før du begynner å oppgradere komponentene dine.

Servicebegrensninger

Den Dell-merkede spill-PC-en din har begrenset service, det samme gjelder komponenter som kjøpes via Dells nettsted. Hvis du oppgraderer datamaskinen med en komponent fra Dell, dekkes den av datamaskinens opprinnelige service. Hvis du imidlertid kjøper komponenten fra en tredjepart, er den garantert av komponentprodusenten. Selv om det å oppgradere datamaskinen din ikke er et brudd på Dell-servicen, bør du tenke over følgende begrensninger:

• Ved feilsøking av datamaskinen ber Dells teknikere deg først om å fjerne eventuelle tredjepartskomponenter.
  • Hvis du sender datamaskinen din til Dell for reparasjon, må du først erstatte komponenter fra tredjeparter med Dell-merkede, originale komponenter.
  • Hvis du skader datamaskinen mens du installerer en tredjepartskomponent, dekker ikke datamaskinens opprinnelige garanti reparasjoner.

Unngå elektrostatisk utlading

Oppgradering av datamaskinen innebærer å åpne datamaskinen og berøre interne enheter. Hvis du ikke tar grundige forholdsregler, risikerer du skade både datamaskinen og deg selv på grunn av elektrostatisk utladning (ESD). Se videoen om hvordan du unngår ESD-skader for å lære hvordan du jorder deg selv og datamaskinen på riktig måte før du åpner den. (video kun på engelsk, med teksting tilgjengelig på flere språk)

Komponentkompatibilitet

Før du bestiller en ny komponent for datamaskinen, må du sørge for at den fungerer med den eksisterende datamaskinen. For å finne ut hva slags komponenter datamaskinen allerede har, kan du gå til produktstøttesiden for datamaskinen og finne riktig dokument på fanen Manuals and documents (Håndbøker og dokumenter). Du finner også komponentspesifikasjoner i produktbeskrivelsen på siden for din datamaskin i Dell-butikken.

Når du har funnet spesifikasjonene, noterer du deg detaljene i kategoriene Video, Lagring og Minne. De veileder deg når du handler etter kompatible oppgraderinger.

MERK: Brukere i enkelte land eller områder kan bruke fanen Parts &accessories (Deler og tilbehør) på produktstøttesiden for datamaskinen. Denne kategorien inneholder direktekoblinger til oppgraderinger som garantert fungerer med datamaskinen.

Oppgradere GPU

Moderne spill krever mye av GPU-en din, så en oppgradering av denne komponenten vil vanligvis gi den største forbedringen i spillytelse. Det å oppgradere GPU-en din er imidlertid også det dyreste alternativet, og det er kun mulig for stasjonære datamaskiner. Eiere av bærbare PC-er kan ikke oppgradere GPU-ene sine, selv om visse Alienware-modeller kan bruke Alienware Graphics Amplifier. Se produktsiden i Dell-butikken for flere detaljer om Alienware-grafikkforsterkeren.

MERK: Selv om Alienware Alpha-modellene er oppført som stasjonære PC-er, kan ikke GPU-ene fjernes eller oppgraderes.

Se veiledningene nedenfor om bestemte instruksjoner for å bytte ut GPU-en din:

Legge til en GPU (SLI/Crossfire)

Hvis du allerede har den nyeste og beste GPU-en i datamaskinen, eller hvis du ikke er klar til å kjøpe den nyeste og beste gpU-en, er det en flott måte å ta spillingen til nye høyder på. Det er virkelig så enkelt som "flere GPU-er = mer spillkraft", selv om du konfigurerer en multi-GPU-datamaskin som brukes til å være en eksperimentell teknikk som bare er praksis av uerfarne spillentusiaster. Nå gjør offisiell programvare fra NVIDIA og AMD det ganske enkelt å endre til flere GPU-er.

Oppgradere harddisken

Lei av å stirre på innlastingsskjermbilder? SSD-disker er flere ganger raskere enn tradisjonelle roterende harddisker, noe som betyr at du sjelden vil vente i mer enn noen få sekunder før spillet lastes inn. Som en bonus får alt som er installert på SSD-disken en betydelig hastighetsøkning, inkludert Windows-operativsystemet ditt. Dette er en flott måte å få en gammel og treg datamaskin til å føles bedre enn ny!

Harddiskoppgradering er et alternativ for eiere av både bærbare og stasjonære PC-er. Se i veiledningene nedenfor etter spesifikke instruksjoner.

Oppgradere minnet

For Random Access Memory (RAM) har spill vanligvis en minimumsspesifikasjon og en anbefalt spesifikasjon. Når du oppfyller minimumsspesifikasjonene for RAM, kommer du inn i spillet, men den anbefalte mengden RAM kan gi en jevnere spillopplevelse. Du må kanskje legge til mer RAM på den bærbare eller stasjonære PC-en din for å innfri disse kravene, men en RAM-oppgradering gjør det også mulig å kjøre flere programmer samtidig. Det er garantert en god investering.

Når du legger til mer RAM på datamaskinen, er det to viktige ting å ta hensyn til:

• Maksimalt støttet RAM. Datamaskinen kan bare gjenkjenne så mange GB RAM. Denne grensen er oppført på produktsiden i Dell-butikken og i håndboken.
  • Kompatibilitet Hvis det nye RAM-minnet ikke er kompatibelt med datamaskinen, kan du få vanskeligheter med å bruke datamaskinen din i det hele tatt. Fra produktstøttesiden for din datamaskin kan du klikke på Parts & accessories (Deler og tilbehør) og velge Memory Upgrades (Minneoppgraderinger) for å se en liste over kompatible RAM-oppgraderinger.

Hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du oppgraderer Alienware-datamaskinens RAM, kan du bla til artikkelen Installing and Replacing Parts (Installere og skifte ut deler) i alienware-datamaskinen, velge Alienware-modellen din fra listen og deretter klikke på Memory (Minne).

Oppløsning

Forbedre spillytelsen

Varighet: 06:04
Undertekster: Bare tilgjengelig på engelsk

Slik optimerer du systemer med Nvidia-kort

Varighet: 03:13
Undertekster: Bare tilgjengelig på engelsk

Tilleggsinformasjon

Artikkelegenskaper

Berørt produkt
Alienware 13, Alienware 13 R3, Alienware 13 R2, Alienware 14, Alienware 15, Alienware 15 R3, Alienware 15 R2, Alienware 17, Alienware 17 R4, Alienware 17 R2, Alienware 17 R3, Alienware 18, Alienware Alpha & Alienware Steam Machine, Alienware Area 51 , Alienware Area-51 ALX, Alienware Area-51 R2, Alienware Aurora, Alienware Aurora ALX, Alienware Aurora Ryzen Edition R10, Alienware Aurora R2, Alienware Aurora R3, Alienware Aurora R4, Alienware Aurora R5, Alienware Aurora R6, Alienware Aurora R7, Alienware Aurora R8, Alienware Aurora R9, Alienware M11x, Alienware M11x R2, Alienware M11x R3, alienware M14x, ALIENWARE M14X R2, Alienware M15x, Alienware M17x, Alienware M17X R2, Alienware M17X R3, Alienware M17x R4, Alienware M18x, ALIENWARE M18X R2, Alienware Alpha R2 & Alienware Steam Machine R2, Alienware X51, Alienware X51 R2, Alienware X51 R3, Alienware Aurora, G Series, Dell G3 3579, Dell G3 15 3590, Dell G7 15 7588, Dell G3 3779, Inspiron 14 Gaming 7466, Inspiron 14 Gaming 7467, Inspiron 15 Gaming 7566 ...
Dato for siste publisering

10 nov. 2023