• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Dell-datamaskinen slår seg ikke på eller starter ikke opp i Windows med feil som ingen oppstartbar enhet

Sammendrag: Kan du ikke slå på Dell-datamaskinen din? Får du feil, for eksempel ingen oppstartbar enhet? Finn ut hvordan du identifiserer symptomer på et problem med strøm, POST, video eller oppstart på en stasjonær PC, alt-i-ett-PC eller bærbar PC fra Dell. Finn koblinger til vanlige feilsøkingsveiledninger som hjelper deg med å gjenopprette en Dell-datamaskin. ...

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Symptomer

Hver datamaskin går gjennom en rekke kontroller fra den tiden den slås på til den starter opp i operativsystemet. Hvis en datamaskin ikke kan slå seg på eller starte opp i operativsystemet, kan det skyldes følgende:

• Strømproblem hvis den stasjonære eller bærbare Dell-PC-en ikke slår seg på
  • Post-prosessen (power-on self-test) hvis Dell-datamaskinen slår seg på, men den sitter fast på skjermbildet med Dell-logoen eller sitter fast på en svart eller tom skjerm
  • Videoproblem hvis Dell-datamaskinen ikke viser noe på skjermen eller skjermen
  • For feilmelding på skjermen, for eksempel Ingen oppstartsenhet, Ingen oppstartbar enhet, Oppstartsenhet ikke funnet, Finner ingen oppstartbare enheter når du starter opp til operativsystemet, går du til delen for ingen oppstart for koblinger til artikler for å løse problemet.

Trinnene for å feilsøke hvert problem kan variere avhengig av hvilken type symptomer du hører på datamaskinen.

MERK: Har du problemer med Alienware? Finn ut hvordan du feilsøker hvis Alienware-datamaskinen ikke slår seg på eller går inn i Windows.

Årsak

• En løst tilkoblet strømkabel eller defekt strømforsyning, strømadapter, strømkabel, grenuttak (overspenningsvern) kan forårsake strømproblemer.
  • Systemminne (RAM) som er installert på feil måte, et defekt hovedkort eller en defekt enhet som er koblet til datamaskinen, kan hindre datamaskinen i å fullføre post (power on self-test).
  • Datamaskinen kan slutte å starte opp til operativsystemet på grunn av ødelagte operativsystemfiler eller -drivere, skadede sektorer på harddisken, defekt harddisk osv.
  • Skjermrelaterte problemer forårsakes ofte på grunn av utdaterte eller ødelagte videodrivere, feil skjerminnstillinger på skjermen eller skjermen, feil videoinnstillinger i operativsystemet eller til og med en defekt skjerm eller et skjermkort.

Oppløsning

Hvis Dell-datamaskinen ikke kan slå seg på eller starte opp i operativsystemet, anbefaler vi at du først utfører en hard tilbakestilling. En hard tilbakestilling løser mange problemer og tapper eventuell reststrøm som kan forårsake problemet.

Utfør en hard tilbakestilling.

1. Slå av datamaskinen.
  2. Koble strømadapteren eller strømledningen fra datamaskinen, og ta ut batteriet (for bærbare Dell-PC-er der batteriet kan fjernes).
    MERK: Hvis du har en bærbar Dell-PC-er med batteri som ikke kan tas ut, kan du se følgende kunnskapsartikkel fra Dell: Tilbakestille sanntidsklokken (RTC).
    For bærbare Dell-PC-er med flyttbare batterier kan du se dokumentasjonen for den bærbare Dell-PC-en for å få trinnvise instruksjoner for trygg fjerning av batteriet.
    MERK: På utvalgte bærbare Dell-PC-er kan du prøve å gjenopprette PC-en ved hjelp av metoden for tvunget ePSA fra POST eller boot failure. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende kunnskapsartikkel fra Dell: Slik bruker du tvunget ePSA for å gjenopprette fra POST eller boot failure.
  3. Koble fra alle enheter, for eksempel USB-stasjoner, skrivere, webkameraer og mediekort (SD/xD).
  4. Hold inne av/på-knappen i 15–20 sekunder for å tappe ut reststrøm.
  5. Koble til strømadapteren eller strømkabelen og batteriet (for bærbare Dell-PC-er).
  6. Hvis Dell-datamaskinen kan slå seg på, men ikke starte opp i Windows, må du identifisere symptomene og følge den aktuelle feilsøkingsveiledningen.
  7. Hvis Dell-datamaskinen ikke kan slå seg på, følger du feilsøkingsveiledningen for ingen strøm i tabellen nedenfor.

Kjør en diagnostikktest av maskinvaren.

En diagnostikktest av maskinvaren hjelper deg med å identifisere potensielle maskinvarefeil. Bærbare PC-er, stasjonære PC-er fra Dell, alt-i-ett-enheter og Windows-baserte nettbrett har en integrert diagnostikktest. Det kalles SupportAssist Pre Boot System Assessment eller Enhanced Pre-Boot System Assessment (ePSA).

MERK: Hvis diagnostikktesten mislykkes, må du notere deg feilkoden og valideringskoden fra diagnostikktesten. Dette hjelper teknisk støtte i Dell med å identifisere maskinvarekomponenten som forårsaker problemet, slik at de kan gi deg reparasjonsalternativer.

Identifiser symptomene, og utfør feilsøking

Ingen strøm

Når du trykker på av/på-knappen, slår ikke Dell-datamaskinen seg på. Det er ingen indikasjon på at datamaskinen slår seg på (alle LED-lampene er av).

• Dell-datamaskinen viser ingen tegn på strøm.
  • Strømlampen er av og reagerer ikke når du prøver å slå på datamaskinen.
  • Skjermen er tom eller svart, datamaskinen starter ikke, og det er ingen indikasjoner på strøm på datamaskinen.
  • Ingen viftestøy høres.

Prøv disse hurtigtrinnene for å gjenopprette Dell-datamaskinen fra et strømproblem.

Løse problemer med ingen strøm

Varighet: 00:34
Når det er tilgjengelig, kan du velge språkinnstillinger for undertekst (undertekster) ved hjelp av innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

løse batteriproblemer

Varighet: 00:23
Når det er tilgjengelig, kan du velge språkinnstillinger for undertekst (undertekster) ved hjelp av innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

No POST

Når du trykker på av/på-knappen, blinker strømlampen og lampene på Caps Lock, Scroll Lock og Num Lock i et mønster. Datamaskinen avgir kanskje også lydsignalkoder som hjelper deg med å identifisere feil på en bestemt maskinvarekomponent.

• Lampene blinker (vanligvis i et mønster og/eller gult).
  • Datamaskinen avgir lydsignalkoder (kontinuerlig eller i et mønster).
  • Skjermen er tom (svart) med blinkende lamper eller lydsignalkoder.
  • Viften lager lyd, men lampene blinker, eller PC-en avgir lydsignalkoder.
  • Datamaskinen slutter å reagere, fryser eller står fast ved Dell-logoen.
  • Lampene reagerer ikke når du trykker på Caps Lock, Scroll Lock eller Num Lock.

Prøv disse hurtigtrinnene for å gjenopprette datamaskinen fra et POST- eller oppstartsproblem.

Løse problemer med ingen POST

Varighet: 00:25
Når det er tilgjengelig, kan du velge språkinnstillinger for undertekst (undertekster) ved hjelp av innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

Ingen oppstart

Når du trykker på av/på-knappen, slås datamaskinen på og fullfører POST-prosessen. Det viser en feilmelding eller mislykkes i å starte opp i operativsystemet.

• Statusen til lampene (strømlampen, lampen for harddiskaktivitet osv.) er normal.
  • Viften lager støy.
  • Tom eller svart skjerm med en blinkende markør øverst til venstre på skjermen.
  • Harddiskrelaterte feilmeldinger, for eksempel «No Boot Device», No Bootable Device (Ingen oppstartbar enhet), Boot Device Not Found (Oppstartsenhet ikke funnet) eller «No bootable devices were found» (Finner ingen oppstartbar enhet) eller «No bootable devices were found» (Finner ingen oppstartbare enheter).
  • Feilmeldinger om blåskjerm (krasjskjerm) eller stoppfeil i Windows.
  • Datamaskinen slutter å reagere eller stopper opp ved skjermbildet med Windows-logoen under oppstart til operativsystemet.

Prøv disse hurtigtrinnene for å gjenopprette datamaskinen fra et oppstartsproblem.

Løse problemer med ingen oppstart

Varighet: 00:37
Når det er tilgjengelig, kan du velge språkinnstillinger for undertekst (undertekster) ved hjelp av innstillinger eller CC-ikonet på denne videospilleren.

Ikke noe bilde

Når du trykker på av/på-knappen, er statusen til strømlampen og de andre lampene normal. Datamaskinskjermen er imidlertid fortsatt tom eller svart. Dette indikerer et video- eller skjermproblem på datamaskinen.

• Statusen til lampene (strømlampen, lampen for harddiskaktivitet osv.) er normal.
  • Viften lager støy, men skjermen er tom (svart).
  • Skjermen er tom eller svart.
  • Uskarpe, forvrengte, uklare bilder.
  • Horisontale eller vertikale linjer.
  • Problemer med falmede farger, lyslekkasje, lysstyrke, kontrast osv.

Prøv disse hurtigtrinnene for å løse videoproblemer på en Dell-datamaskin.

Tilleggsinformasjon

Anbefalte artikler

Her er noen artikler vi kan anbefale deg.

Støtte ved utløpt service Utløpt service? Ikke noe problem. Gå til nettstedet Dell.com/support, skriv inn service-ID-en din og se tilbudene våre.

MERK: Tilbudene er bare tilgjengelige for PC-kunder i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Kina og Japan. Server og lagring er ikke aktuelt.

Artikkelegenskaper

Berørt produkt

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Dato for siste publisering

12 nov. 2023