• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

SD- eller minnekortleseren leser ikke SD- eller minnekortene

Sammendrag: Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du feilsøker og løser problemer med SD eller minnekortleseren på en stasjonær eller bærbar Dell-PC.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Symptomer

Minnekort brukes hovedsakelig til lagring av bilder fra digitale kameraer, men de kan også være nyttige for deling av bilder og filer.

Det finnes flere ulike typer minnekort. Minnekortleserne på stasjonære og bærbare Dell-PC-er støtter SD (micro-SD-kort som bruker adapter) og XD-minnekort.

Hvis du opplever ett eller flere av følgende symptomer, følger du instruksjonene i denne artikkelen for å feilsøke og løse problemer relatert til minnekort.

• Minnekortleseren registrerer ikke eller leser ikke minnekortet.
  • Et SDHC-kort med høy kapasitet låser seg, eller SDHC-kortet kan ikke leses.
  • Kortleseren slutter å fungere etter trygg fjerning av maskinvare.
  • Minnekort vises i Windows, men det oppstår feil når du skriver eller leser.

Årsak

Problemer med minnekortleseren kan skyldes ødelagte minnekort, tilkobling av inkompatible minnekort, utdaterte eller ødelagte kortleserdrivere osv.

Oppløsning

1. Lås opp flashkortet

MERK: Hvis du ikke bruker et SD-kort, går du til trinn 2.

De fleste, men ikke alle Secure Digital-kortene (SD), har en låsespak som skriver for å beskytte dataene på kortet.

1. Finn det lille hakket på venstre eller høyre kant av SD-kortet.
  2. Trekk svitsjen opp eller i retningen etiketten tilstander for å låse opp SD-kortet.

2. Prøv en SD eller et minnekort du vet fungerer

Bytt ut kortet med et som du vet fungerer. Dette er for å forsikre deg om at det ikke er selve minnekortet som er problemet.

3. Sørg for at du har den nyeste BIOS-, Windows- og brikkesettdriveren installert

Utdaterte drivere kan føre til at minnekortet ikke blir oppdaget. Utfør følgende trinn for å sikre at alt er oppdatert.

1. Kontroller at den nyeste BIOS-versjonen er tilgjengelig for datamaskinen er installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Dell BIOS-oppdateringer.
  2. Kontroller at de nyeste Windows-oppdateringene er installert. Du kan få de nyeste oppdateringene for Windows 10 fra Microsoft-nettstedet. Denne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies.
  3. Gå til Dell-nettstedet for drivere og nedlastinger.
  4. Du får tre alternativer for å identifisere og hente drivere for Dell-produktet ditt.
    • Klikk på oppføringen for datamaskinen din under DENNE PC-EN.
      Merk: Hvis datamaskinen din ikke står oppført under DENNE PC-EN, kan du klikke på Last ned og installer SupportAssist. Dette vil identifisere datamaskinen for deg automatisk. Følg instruksjonene for å laste ned og installere SupportAssist. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til siden Dell SupportAssist for PC-er .

• Skriv inn service-ID-en, Dell EMC-produkt-ID-en eller -modellen, og trykk eller klikk deretter på søkeknappen (hvis produktet ditt ikke vises automatisk i listen), og velg datamaskinen din fra listen.
    • Klikk på Bla gjennom alle produkter: Du må velge hvilken type enhet du har, merkevarenavn og produktmodell.
      Merk: Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Slik finner du modellnummeret på Dell-datamaskinen din.

5. Gjør ett av følgende:
    • Klikk på Check for Updates (Se etter oppdateringer) for å få det automatiserte SupportAssist-verktøyet vårt til å oppdatere drivere for deg.
    • Klikk på Finn drivere , og gå til trinn 6.

6. Velg operativsystemet som er installert på datamaskinen, ved hjelp av rullegardinmenyen under Operativsystemet:
  7. Bruk rullegardinmenyen under Category (Kategori), og velg Chipset (Brikkesett).
  8. Merk av i avmerkingsboksen til venstre for en oppføring som inkluderer minnekortleser eller lignende.
  9. Trykk eller klikk på Last ned.
  10. Du får ulike alternativer, avhengig av hvilken nettleser du bruker. Følgende trinn er basert på bruk av Chrome-nettleseren.
  11. Når driveren er lastet ned, trykker eller klikker du på filen som er oppført nederst på skjermen for å starte installasjonsprosessen, og deretter følger du instruksjonene.

Hvis problemene vedvarer etter at du har fullført trinnene, kontakter du Teknisk støtte hos Dell for å få mer hjelp.

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon

Anbefalte artikler

Her er noen anbefalte artikler relatert til dette emnet som kan være av interesse for deg.

SLN129159_en_US__2BACKUP Finn ut mer på støttesiden for datalagrings- og sikkerhetskopieringsløsninger .

Støtte ved utløpt service Utløpt service? Ikke noe problem. Gå til nettstedet Dell.com/support, skriv inn Dell-service-ID-en din, og se tilbudene våre.

MERK: Tilbudene er bare tilgjengelige for kunder med personlige datamaskiner i USA, Canada, Storbritannia og Frankrike . Server og lagring er ikke aktuelt.

Artikkelegenskaper

Berørt produkt

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Dato for siste publisering

02 jan. 2024