• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Feilsøke problemer med overoppheting av bærbar Dell-PC

Sammendrag: Denne artikkelen inneholder grunnleggende feilsøkingstrinn for å identifisere og løse varmeproblemer med en bærbar Dell-PC.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Instruksjoner

Innholdsfortegnelse

1. Hva er normal datamaskinvarme?
  2. Tips for riktig bruk

Hva er normal datamaskinvarme?

Datamaskiner kan bli varme å ta på under bruk når;

• bruker det i mer enn 10–15 minutter
  • ser på en DVD/Blu-ray
  • strømmer videoer på nettet
  • ser på eller samhandler med Flash-innhold
  • spiller videospill eller spill på Internett
  • Ventiler blokkeres av infrastruktur eller papir (setter en bærbar datamaskin på en bed or desk med papir på den osv.).
  • Bruk i nærheten av en varmekilde eller i et varmt miljø (inkludert direkte sollys).
    Merk: Viftehastigheten og støyen kan øke eller reduseres dynamisk som følge av temperaturendringer i datamaskinen.

Hvilke symptomer opplever jeg hvis datamaskinen min blir overopphetet?

• Tilfeldig avslutning.
  • Datamaskinen låser seg.
  • Datamaskinen slutter å svare.
  • Tilfeldige omstarter.

Tilbake til toppen

Tips for riktig bruk

• Dell anbefaler ikke å plassere bærbare datamaskiner direkte på fanget. På grunn av tykkelsen på moderne bærbare datamaskiner og økt ytelse, kan varmeoverføring til personen din bli et problem.
    Forsiktig: Under normal drift kan temperaturen på bunnen av en bærbar datamaskin overstige behagelige nivåer for vedvarende kontakt. Det er mulig at hudirritasjon kan skyldes langvarig kontakt med datamaskinkabinettet.
  • Bruk av en bærbar datamaskin (også kjent som bærbar PC) på et hardt, jevnt underlag som ikke er av stoff, øker luftstrømmen og reduserer varme fra undersiden og i systemet.
    Advarsel: Bruk av den bærbare datamaskinen på et teppe, en pute eller en annen type klut eller papir dekker luftinntaket for viften og forstyrrer luftstrømmen. Dette fører til at datamaskinen blir overopphetet og kan forårsake permanent skade som ikke dekkes av noen defekt service.
  • Anbefalt romtemperatur for pålitelig drift av datamaskinen er 0 °C til 35 °C (32 °F til 95 °F), og luftfuktighet er ikke høyere enn 90 %. Hvis du vil ha spesifikke omgivelsestemperaturer for datamaskinen, kan du se brukerveiledningen eller installasjonsveiledningen.
  • Bruk trykkluft på boks til å rengjøre ventilene regelmessig. Dette fjerner oppsamlet støv, hår osv. Unngå å invertere trykkluftbeholderen for å unngå at superkjølt luftavlederbeinsvæske kommer inn i datamaskinen.
  • Du kan også bruke et kjøleunderlag for bærbare PC-er til å senke varmen og øke ytelsen. Kjøleputer på bærbare PC-er bruker vanligvis vifter som supplerer datamaskinviftene, og sikrer at optimal luftsirkulasjon opprettholdes.

Tilbake til toppen

Rense ventilene

1. Kontroller ventilene på datamaskinen for eventuell oppsamlet støv eller rusk som kan forstyrre luftstrømmen.
  2. Slå av datamaskinen.
  3. Koble fra strømadapteren.
  4. Ta ut batteriet (hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du tar ut batteriet, kan du se servicehåndboken for datamaskinene).
  5. Bruk trykkluft på boks til å blåse ut støvet fra ventilene.
    Advarsel: Ikke bruk munnen til å blåse ut støv fra en bærbar datamaskin. Hvis du bruker en boks med komprimert luft, må du bruke boksen i henhold til instruksjonene på siden av boksen. Du kan skade datamaskinen hvis den brukes på feil måte. Hvis du inverterer beholderen, kan det føre til utlading av superkjølt luftkulabonne væske som kan forårsake skade eller skade.

Tilbake til toppen

Oppdater BIOS

Utdatert BIOS kan bidra til varmeproblemer. Systemvifter som kontrolleres av varmetabeller, tilsier hastigheten og frekvensen av luftstrømmen som er nødvendig for å opprettholde optimale temperaturer. Disse tabellene oppdateres jevnlig etter behov.
Gå til Dell-nettstedet for drivere og nedlastinger , og skriv inn service-ID-en din for å få oppdateringer som er spesifikke for datamaskinen.
Hvis du trenger hjelp til å laste ned og installere drivere eller BIOS, kan du se følgende KB-artikkel: Hva er BIOS, og hvordan oppdatere BIOS på Dell-systemet ditt?

Tilbake til toppen

Maskinvarediagnostikk

Slik utfører du maskinvarediagnostikk på datamaskinen: Dells diagnostikkverktøy for å diagnostisere og løse maskinvareproblemer på datamaskinen, nettbrettet eller serverne fra Dell.

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon

Artikkelegenskaper

Berørt produkt

G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Mobile Workstations

Dato for siste publisering

21 des. 2023