• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Datamaskin starter ikke opp Windows 8 eller Windows 8.1

Sammendrag: Feilsøke problemer når Dell-datamaskinen ikke starter opp til Microsoft Windows 8 eller Windows 8.1.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Instruksjoner

Innholdsfortegnelse:

1. Operativsystem
  2. Spesifikke problemer med ingen oppstart i Windows 8
  3. Kontrollere at datamaskinen fullfører innledende oppstart (POST)
  4. Koble fra alle eksterne enheter
  5. Søk etter bestemte feilmeldinger
  6. Gjenopprett standardinnstillinger for BIOS
  7. Kjøre et diagnostikkverktøy på datamaskinen
  8. Starte datamaskinen i sikkermodus
  9. Reparere Windows 8-operativsystemet
  10. Feilsøking av virus og skadelig programvare
  11. Gjenopprette operativsystemets fabrikkinnstillinger

Denne artikkelen inneholder informasjon om at datamaskinen ikke starter opp til Microsoft Windows 8 eller Windows 8.1.

1. Operativsystem

Denne artikkelen gjelder for Microsoft Windows 8 eller 8.1.
Klikk nedenfor for å endre operativsystemet.

Tilbake til toppen

2. Spesifikke problemer med ingen oppstart i Windows 8

Tilbake til toppen

3. Kontrollere at datamaskinen fullfører innledende oppstart (POST)

En datamaskin vil ofte ikke forsøke å gi kontrollen til operativsystemet. Hvis du slår på datamaskinen og ser et skjermbilde med Dell-logoen og en linje nederst, og linjen fylles helt og forsvinner, har datamaskinen fullført POST.

Klikk her hvis datamaskinen ikke fullfører POST

Klikk her hvis harddisken din ikke gjenkjennes

Tilbake til toppen

4. Koble fra alle eksterne enheter

Det er mulig at en maskinvareenhet forstyrrer den vanlige oppstartsprosessen i Windows. Prøv å koble alle enheter fra datamaskinen, inkludert:

• Skrivere
  • Skannere
  • Mediekortlesere
  • Holdere for små medieenheter (iPod, PDA, MP3-spiller osv.)
  • digitale kameraer og videospillere
  • USB-lagringsenheter
  • CD-er eller DVD-er fra alle optiske stasjoner

De eneste enhetene som skal være koblet til datamaskinen, er skjermen, musen og tastaturet hvis dette er en stasjonær datamaskin.

Hvis en ekstern enhet hindrer systemet i å starte opp, må du starte opp i BIOS (F2 ved oppstart på Dell-systemer) og deretter redigere oppstartssekvensen for å sikre at den aktuelle enheten står oppført etter oppstartsstasjonen for systemet i oppstartssekvensen. Lagre endringene i BIOS, og test deretter for å se om enheten fortsatt hindrer systemet i å starte opp.

Hvis enheten fortsatt hindrer oppstart, kan du la enheten være frakoblet under oppstartsprosessen og koble den til igjen når systemet har åpnet Windows.

Tilbake til toppen

5. Søk etter bestemte feilmeldinger

Prøv å søke etter flere løsninger på Internett.
Klikk på den foretrukne søkemotoren nedenfor, og beskriv deretter problemet, inkludert bestemte feilmeldinger.

Søk i Dell   Søk i Microsoft   Søk i Google   Søk i Bing Denne hyperkoblingen tar deg til et nettsted utenfor Dell Technologies

Tilbake til toppen

6. Gjenopprett standardinnstillinger for BIOS

Hvis datamaskinen er konfigurert til å starte opp fra en annen enhet, kan det føre til problemer med å starte opp Windows. Hvis du vil tilbakestille datamaskinens BIOS til fabrikkinnstillingene, utfører du følgende trinn:

1. Start datamaskinen på nytt.
  2. Når Dell-logoen vises under omstart, trykker <du gjentatte ganger på F2-tasten> til du ser Entering Setup (Åpner oppsett ) øverst til høyre på skjermen.
  3. Avhengig av BIOS må du kanskje trykke på en tast som er oppført nederst på skjermen for å laste inn standardinnstillingene. F9 på for eksempel <Inspiron N5110.>
  4. Trykk på ESC for å avslutte BIOS, og sørg for å velge Save and Exit (Lagre og avslutt ) for å lagre endringene.
MERK: Hvis tilbakestilling av BIOS til fabrikkinnstillingene ikke løser problemet, kan du også prøve å oppdatere BIOS til den nyeste versjonen for å løse problemer relatert til BIOS på din personlige datamaskin eller et nettbrett. Se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase : Hva er BIOS, og hvordan laster man ned og installerer nyeste BIOS? (på engelsk) for mer informasjon om bios-oppdatering eller -nedgradering.

MERK: Systemets BIOS kan bli ødelagt hvis BIOS-oppgraderingen eller -nedgraderingen ikke blir fullført eller blir avbrutt.
En ødelagt BIOS er én av de mulige årsakene til at PC-en ikke kan fullføre POST, eller at den noen ganger ikke starter opp i operativsystemet.
Hvis Dell-PC-en eller -nettbrettet støtter BIOS-gjenoppretting, kan du gjenopprette ødelagt BIOS ved hjelp av BIOS-gjenopprettingsmetoden som gjelder for Dell-PC-en eller -nettbrettet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Kunnskapsbasen til Dell: Alternativer for BIOS-gjenoppretting på en PC eller et nettbrett fra Dell .

Tilbake til toppen

7. Kjøre et diagnostikkverktøy på datamaskinen

Hvis du vil finne ut om datamaskinen har et maskinvareproblem, kan du kjøre Dells diagnostikkverktøy på Internett.

Hvis du ikke klarer å starte opp systemet for å få tilgang til Dells diagnostikkverktøy på Internett, kan du bruke Dells PSA-diagnostikk (Pre-Boot System Assessment).

MERK: For bærbare Dell Latitude-PC-er kan du prøve å gjenopprette PC-en ved hjelp av tvunget ePSA. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase : Slik bruker du tvunget ePSA til å gjenopprette fra POST- eller oppstartsfeil.

Tilbake til toppen

8. Starte datamaskinen i sikkermodus

Hvis du vil fullføre denne handlingen, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase : Slik starter du opp i sikkermodus i Windows 8 eller 8.1 for instruksjoner.

Tilbake til toppen

9. Reparere Windows 8-operativsystemet

Microsoft har utviklet omfattende feilsøking for reparasjon og gjenoppretting i tilfelle datamaskinen ikke kan starte Windows på riktig måte, men starter Windows-oppstartsprosessen. Hvis datamaskinen viser en side for gjenoppretting med blå skjerm når den starter på nytt, kan dette innholdet om feilsøking være nyttig for deg.

Verktøy som brukes i denne feilsøkingen, inkluderer Systemgjenoppretting, Automatisk reparasjon (tidligere Oppstartsreparasjon) og Systemoppdatering.

Tilbake til toppen

10. Feilsøking av virus og skadelig programvare

Dell Technologies anbefaler at du styrker din personlige datamaskin mot skadelige angrep ved å holde antivirusprogramvaren oppdatert.

Beskytt datamaskinen eller fjern virus, spionprogrammer eller annen skadelig programvare i Microsoft Windows

Tilbake til toppen

11. Gjenopprette operativsystemets fabrikkinnstillinger

Hvis ingen av disse feilsøkingsmetodene løser problemet, må du kanskje gjenopprette datamaskinen til fabrikkinnstillingene. Hvis du vil gjenopprette datamaskinens operativsystem og programvare til de opprinnelige fabrikkinnstillingene, kan du se alternativene nedenfor for å gjenopprette eller installere operativsystemet på nytt:

Hvis disse trinnene ikke løser problemet, kan du kontakte Dells tekniske kundestøtte.

Dato for siste publisering

21 des. 2023