• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Installere skriverdrivere fra en eldre versjon av Windows

Sammendrag: Hvis skriverdrivere ikke er tilgjengelige for det gjeldende operativsystemet ditt, følger du fremgangsmåten som er beskrevet for å bruke en tidligere versjon av Windows-skriverdrivere i stedet. ...

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Instruksjoner

Dell er klar over at ikke alle skrivere har drivere på Dells nettsted for produktstøtte for Windows-versjonen som er installert på datamaskinen. Driverne blir lagt ut på Dell-nettstedet for produktstøtte hvis de blir tilgjengelige. Se Microsoft Windows 10-kompatibilitet med Dell-skrivere for en liste over hvilke skrivere som har drivere for Windows 11 og Windows 10.

Som et alternativ kan installasjon av drivere fra en tidligere versjon av Windows i kompatibilitetsmodus fungere i mellomtiden. Noen av eller alle skriverfunksjonalitetene kan fortsatt fungere med Windows-versjonen som er installert på datamaskinen. Følg instruksjonene i delen Remove any Existing Software and Drivers for Your Printer First (Fjern eksisterende programvare og drivere for skriveren din først ). Deretter følger du instruksjonene i delen Installing Drivers for Inkjets (Installere drivere for blekkskrivere ) eller Installing Drivers for Laser Printers (Installere drivere for laserskrivere ), avhengig av skriveren.

I dette avsnittet finner du instruksjoner om hvordan du fjerner programvare og drivere som kan være installert på datamaskinen, for skriveren din. Dette er nødvendig ettersom gjenværende programvare og drivere kan forhindre at installasjonen av kompatibilitetsmodus fungerer som den skal.

MERK: Når du har problemer med å fjerne skriveren, må du kontrollere at det ikke er noe i utskriftskøen og at utskriftskøen fungerer som den skal.

Se artikler i Dells kunnskapsbase hvis du vil ha mer informasjon:
Slik avbryter du en utskriftsjobb i køen
slik løser du feil med utskriftskøen.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (SLN297759_en_US__2iC_Windows_Key_BD_v4), og trykk deretter på r-tasten.
  2. Skriv inn appwiz.cpl i boksen Kjør, og trykk deretter på Enter.
  3. Trykk eller klikk på skriverlisten som du vil fjerne, og deretter trykk eller klikk på Uninstall (Avinstaller).
    MERK: Hvis skriveren din ikke er oppført, går du til trinn 7.
  4. Bekreft at du vil fjerne skriveren.
    MERK: Når du har en multifunksjonsskriver, kan det være mer enn én oppføring. Gjenta prosessen for å fjerne eventuelle gjenværende oppføringer av skriveren.
  5. Bokmerke denne artikkelen, ettersom en omstart er nødvendig nå, og det er flere trinn å følge.
  6. Start datamaskinen på nytt, og gå tilbake til denne artikkelen.
  7. Trykk på og hold nede Windows-tasten (SLN297759_en_US__2iC_Windows_Key_BD_v4), og trykk deretter på r-tasten.
  8. Skriv inn kontrollpanel i boksen Kjør, og trykk deretter på Enter.
  9. Trykk eller klikk påVis enheter og skrivere.
  10. Trykk og hold eller høyreklikk på ønsket skriver.
    MERK: Hvis skriveren din ikke er oppført, går du til trinn 14.
  11. Trykk eller klikk på fanen Fjern enhet.
  12. Det kan hende at vinduet Brukerkontokontroll vises. Hvis det gjør det, trykker eller klikker du på Ja.
  13. Trykk eller klikk på Ja for å fjerne skriveren.
  14. Velg en hvilken som helst annen utskriftsenhet som er igjen på listen, og deretter trykk eller klikk på Egenskaper for utskriftsserver.
  15. Trykk eller klikk på fanen Drivere.
  16. Trykk eller klikk på skriveren din.
    MERK: Hvis skriveren din ikke er oppført, blar du gjennom delen Installing Drivers for Laser Printers (Installere drivere for laserskrivere ) eller Installerer drivere for blekkskrivere .
  17. Trykk eller klikk på Fjern for å fjerne skriveren.
    MERK: Når du har en multifunksjonsskriver, kan det være mer enn én oppføring. Gjenta prosessen for å fjerne eventuelle gjenværende oppføringer av skriveren.
  18. Bokmerke denne artikkelen som en omstart av datamaskinen er nødvendig nå.
  19. Start datamaskinen på nytt, og gå deretter tilbake til denne artikkelen. Følg deretter instruksjonene om hvordan du installerer drivere fra en eldre versjon av Windows i kompatibilitetsmodus for skriveren din.

Denne delen inneholder informasjon om hvordan du installerer drivere fra en eldre versjon av Windows på datamaskinen.

MERK: Før du installerer skriverdrivere, er det best å fjerne drivere for skriveren som tidligere var installert. Hvis du ikke gjør dette, kan det føre til problemer som hindrer datamaskinen i å kommunisere med skriveren. Se delen Remove any Existing Software and Drivers for Your Printer First (Fjern eksisterende programvare og drivere for skriver først ) for mer informasjon.
  1. Åpne en nettleser, og gå til nettstedet Drivere og nedlastinger fra Dell.
  2. Skriv inn skriverens service-ID for å få en kortfattet liste over drivere for produktmodellen din, og klikk deretter på Send for å fortsette. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du finner skriverservice-ID-en, kan du se hvordan du finner service-ID-en på en Dell-skriver.
    MERK: Hvis service-ID-en ikke er tilgjengelig:
    1. Berør eller klikk på Browse all products (Bla gjennom alle produkter).
    2. Trykk eller klikk på Elektronikk og tilbehør.
    3. Trykk eller klikk på Printers & Accessories (Skrivere og tilbehør).
    4. Trykk eller klikk på Dell-skrivere, multifunksjonsskrivere, smartskrivere eller eldre skrivere.
    5. Velg skrivermodellen (skriverens modellnummer vises foran på skriveren).
  3. Bruk rullegardinmenyen under Operativsystemet til å velge operativsystemet som er det nyeste som er oppført.
    MERK: Rekkefølgen på Windows-operativsystemer fra nyest til eldste er: Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows ME og Windows 2000.
  4. Se i kategorikolonnen for én eller flere filer som er oppført som applikasjon ellerdrivere for operativsystemimplementering. Når ingen vises, går du til det nest eldste operativsystemet.
    MERKNADER:
    • Dell installerer som regel 64-biters versjoner av Windows. Når du velger drivere fra en eldre versjon av Windows, ser du etter en 64-biters versjon som er nærmest den som er installert på datamaskinen.
    • Når en 64-biters versjon ikke er tilgjengelig, kan det hende at en 32-biters versjon fungerer, men det er ingen garanti.
  5. Noter deg ett eller flere filnavn: Oppført som applikasjon eller drivere for operativsystemimplementering. Du må kjenne til det når filen er ferdig lastet ned.
  6. Én om gangen trykker eller klikker du på ikonet til høyre for den ønskede filen i nedlastingskolonnen.
    MERKNADER:
    • Applikasjonsnedlastingen inneholder en tonerbestillingsapplikasjon og noen verktøy, og noen inneholder også skriverdriveren. Den inkluderer ikke den ekstra programvaren som var inkludert på CD-ene som fulgte med skriveren, for eksempel OCR-programvare (Optical Character Reader) på grunn av opphavsrettslige begrensninger.
    • Noen laserskrivere har både en applikasjonsfil og en driverfil som må lastes ned og installeres. Noen har bare én. Hvis du er i tvil, laster du ned og installerer alle filene som er oppført i delene Application and Drivers for OS Deployment (Applikasjon og drivere for implementering av operativsystem).
    • Når det ikke vises noen applikasjonsnedlasting, er bare skriverdrivere tilgjengelige for nedlasting.
  7. Du kan bli bedt om å lagre filen, eller nedlastingsprosessen kan starte automatisk, avhengig av nettleseren.
  8. Nettleseren gir deg muligheten til å åpne nedlastingsmappen når filen er lastet ned.
  9. Trykk på og hold inne eller høyreklikk på filen du laster ned, og klikk deretter på Egenskaper.
  10. Trykk eller klikk på fanen Kompatibilitet.
  11. Trykk eller klikk på Endre innstillinger for alle brukere.
  12. Trykk eller klikk på boksen ved siden av Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for:.
  13. I rullegardinmenyen velger du operativsystemet som samsvarer med operativsystemet til driveren som er lastet ned.
  14. Trykk eller klikk på Apply (Bruk), og deretter berør eller klikk på OK.
  15. Trykk eller klikk på OK.
  16. Trykk på og hold nede eller høyreklikk på driverfilen, og trykk eller klikk deretter på Kjør som Administrator.
  17. Det kan hende at vinduet Brukerkontokontroll vises. Hvis dette er tilfelle, trykker eller klikker du på Ja for å starte installasjonen, og deretter følger du instruksjonene som vises for å installere skriverprogramvaren eller -driveren.

Denne delen inneholder informasjon om hvordan du installerer drivere fra en eldre versjon av Windows på datamaskinen.

MERK: Før du installerer skriverdrivere, er det best å fjerne drivere for skriveren som tidligere var installert. Hvis du ikke gjør dette, kan det føre til problemer som hindrer datamaskinen i å kommunisere med skriveren. Se delen Remove any Existing Software and Drivers for Your Printer First (Fjern eksisterende programvare og drivere for skriver først ) for mer informasjon.
  1. Åpne en nettleser, og gå til nettstedet Drivere og nedlastinger fra Dell.
  2. Skriv inn skriverens service-ID for å få en kortfattet liste over drivere for produktmodellen din, og klikk deretter på Send for å fortsette. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du finner skriverens service-ID, kan du se følgende artikkel i kunnskapsbasen til Dell: Slik finner du service-ID-en på en Dell-skriver (på engelsk).
    MERK: Hvis service-ID-en ikke er tilgjengelig:
    1. Berør eller klikk på Browse all products (Bla gjennom alle produkter).
    2. Trykk eller klikk på Elektronikk og tilbehør.
    3. Trykk eller klikk på Printers & Accessories (Skrivere og tilbehør).
    4. Trykk eller klikk på Dell-skrivere, multifunksjonsskrivere, smartskrivere eller eldre skrivere.
    5. Velg skrivermodellen (skriverens modellnummer vises foran på skriveren).
  3. Bruk rullegardinmenyen under Operativsystemet til å velge operativsystemet som er det nyeste som er oppført.
    MERK: Rekkefølgen på Windows-operativsystemet fra det nyeste til eldste er: Windows 11 Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows ME og Windows 2000.
  4. Se i kategorikolonnen for én eller flere filer som er oppført som applikasjon ellerdrivere for operativsystemimplementering. Når ingen vises, går du til det nest eldste operativsystemet.
    MERKNADER:
    • Dell installerer som regel 64-biters versjoner av Windows. Når du velger drivere fra en eldre versjon av Windows, ser du etter en 64-biters versjon som er nærmest den som er installert på datamaskinen.
    • Når en 64-biters versjon ikke er tilgjengelig, kan det hende at en 32-biters versjon fungerer, men det er ingen garanti.
  5. Noter deg ett eller flere filnavn: Oppført som applikasjon eller drivere for operativsystemimplementering. Du må kjenne til det når filen er ferdig lastet ned.
  6. Én om gangen trykker eller klikker du på ikonet til høyre for den ønskede filen i nedlastingskolonnen.
    MERKNADER:
    • Applikasjonsnedlastingen inneholder en kassettbestillingsapplikasjon og verktøy, og noen inneholder også skriverdriveren. Den inkluderer ikke den ekstra programvaren som var inkludert på CD-ene som fulgte med skriveren, for eksempel OCR-programvare (Optical Character Reader) på grunn av opphavsrettslige begrensninger.
    • Noen laserskrivere har både en applikasjonsfil og en driverfil som må lastes ned og installeres. Noen har bare én. Hvis du er i tvil, laster du ned og installerer alle filene som er oppført i delene Application and Drivers for OS Deployment (Applikasjon og drivere for implementering av operativsystem).
    • Når det ikke vises noen applikasjonsnedlasting, er bare skriverdrivere tilgjengelige for nedlasting.
  7. Du kan bli bedt om å lagre filen, eller nedlastingsprosessen kan starte automatisk, avhengig av nettleseren.
  8. Nettleseren gir deg muligheten til å åpne nedlastingsmappen når filen er lastet ned.
  9. Trykk på og hold inne eller høyreklikk på filen du laster ned, og klikk deretter på Egenskaper.
  10. Trykk eller klikk på fanen Kompatibilitet.
  11. Trykk eller klikk på Endre innstillinger for alle brukere.
  12. Trykk eller klikk på boksen ved siden av Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for:.
  13. Bruk rullegardinmenyen til å velge operativsystemet som samsvarer med operativsystemet til den nedlastede driveren.
  14. Trykk eller klikk på Apply (Bruk), og deretter berør eller klikk på OK.
  15. Trykk eller klikk på OK.
  16. Trykk på og hold nede eller høyreklikk på driverfilen, og trykk eller klikk deretter på Kjør som Administrator.
  17. Det kan hende at vinduet Brukerkontokontroll vises. Hvis dette er tilfelle, trykker eller klikker du på Ja for å starte installasjonen, og følg instruksjonene som vises for å installere skriverprogramvaren eller -driveren.

Tilleggsinformasjon

Anbefalte artikler

Her er noen anbefalte artikler relatert til dette emnet som kan være av interesse for deg.

Støtte ved utløpt service Utløpt service? Ikke noe problem. Gå til nettstedet Dell.com/support, skriv inn service-ID-en din og se tilbudene våre.

MERK: Tilbudene er bare tilgjengelige for kunder i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Kina. Server og lagring er ikke aktuelt.

Artikkelegenskaper

Berørt produkt

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Dato for siste publisering

21 des. 2023