Slik aktiverer og administrerer du Link-Layer Discovery Protocol (LLDP) på Dell Networking Force 10-svitsjer

Denne artikkelen forklarer hvordan du aktiverer og administrerer Link-Layer Discovery Protocol (LLDP) på Dell Networking Force 10-svitsjer.

Mål

1. Viktig å huske på
  2. Konfigurere LLDP
  3. Vise LLDP-konfigurasjon
  4. Vise informasjon som annonseres av nærliggende LLDP-agenter

Viktig å huske på

• LLDP er aktivert som standard fra og med fastvareversjon 9.2.0.2.  LLDP for tidligere versjoner er deaktivert som standard.
  • Dell Networking-systemer støtter opptil åtte naboer per grensesnitt.
  • Dell Networking-systemer støtter maksimalt 8000 naboer totalt per system.  Hvis antallet grensesnitt multiplisert med åtte overskrider maksimum, konfigurerer ikke systemet mer enn 8000.
  • Konfigurasjoner på grensesnittnivå overstyrer alle konfigurasjoner på konfigurasjonsnivå.

Konfigurere LLDP

Kommando

Formål

FTOS# configure

Åpne konfigurasjonsmodus.

FTOS(config)# protocol LLDP

Åpne LLDP-modus.

FTOS(config-lldp)# no disable

Deaktivert: LLDP slås av globalt.  Ikke deaktivert: LLDP slås på globalt.  Ettersom protokollen ble introdusert som «deaktivert», slås protokollen på med det motsatte av dette.

FTOS(conf-if-te-0/10)#protocol lldp

Samme LLDP-modus finnes på grensesnittnivå.  Alle spesifikke LLDP-moduskommandoer på grensesnittnivå overstyrer eventuelle globalt konfigurerte LLDP-parametre.

Vise LLDP-konfigurasjon

Dell(conf)#protocol lldp

Dell(conf-lldp)#show config

!

protocol lldp

advertise dot1-tlv port-protocol-vlan-id port-vlan-id

advertise dot3-tlv max-frame-size

advertise management-tlv system-capabilities system-description hello 10

no disable

Dell(conf-lldp)#

Dell(conf-lldp)#exit

Dell(conf)#interface gigabitethernet 1/31

Dell(conf-if-gi-1/31)#show config

!

interface GigabitEthernet 1/31

no ip address

switchport

no shutdown

Dell(conf-if-gi-1/31)#protocol lldp

Dell(conf-if-gi-1/31-lldp)#show config

!

protocol lldp

Dell(conf-if-gi-1/31-lldp)#

Vise informasjon som annonseres av nærliggende LLDP-agenter

•  Vise kortfattet informasjon om nærliggende enheter.

show lldp neighbors.

•Vise all informasjon som naboer annonserer.

show lldp neighbors detail

Eksempel på visning av kortfattet informasjon annonsert av naboer

Dell(conf-if-te-0/3-lldp)#end

Dell (conf-if-te-0/3)#do show lldp neighbors

Loc    PortID    Rem Host Name     Rem Port Id         Rem Chassis Id

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Te 0/1            -            TenGigabitEthernet 0/5    00:01:e8:05:40:46

Te 0/2            -            TenGigabitEthernet 0/6    00:01:e8:05:40:46

Dell (conf-if-te-0/3)#

Eksempel på visning av detaljer annonsert av naboer

Dell#show lldp neighbors detail

========================================================================

Local Interface Te 0/4 has 1 neighbor

Total Frames Out: 6547

Total Frames In: 4136

Total Neighbor information Age outs: 0

Total Frames Discarded: 0

Total In Error Frames: 0

Total Unrecognized TLVs: 0

Total TLVs Discarded: 0

Next packet will be sent after 7 seconds

The neighbors are given below:

-----------------------------------------------------------------------

Remote Chassis ID Subtype: Mac address (4)

Remote Chassis ID: 00:01:e8:06:95:3e

Remote Port Subtype: Interface name (5)

Remote Port ID: TeGigabitEthernet 2/11

Local Port ID: TenGigabitEthernet 1/21

Locally assigned remote Neighbor Index: 4

Remote TTL: 120

Information valid for next 120 seconds

Time since last information change of this neighbor: 01:50:16

Remote MTU: 1554

Remote System Desc: Dell Networks Real Time Operating System Software

Dell Operating System Version: 1.0.

Dell Application Software Version: 9.4.0.0. Copyright (c) 1999-2014

Build Time: Thu Aug 9 01:05:51 PDT 1999-2014

Existing System Capabilities: Repeater Bridge Router

Enabled System Capabilities: Repeater Bridge Router

Remote Port Vlan ID: 1

Port and Protocol Vlan ID: 1, Capability: Supported, Status: Enabled

---------------------------------------------------------------------------

Artikkel-ID: HOW10596

Dato sist endret: 21/12/2017 11:11 AM