Konfigurere, bruke og feilsøke GPS ved hjelp av Dell Wireless Manager

Artikkelsammendrag: Denne artikkelen inneholder informasjon om konfigurasjon, bruk og feilsøking av GPS.

Innholdsfortegnelse:

1. Start GPS-tjenesten for å finne satellitter
  2. Konfigurer kartprogramvaren for kommunikasjon med GPS-mottakeren
  3. Slik laster du ned og installerer den nyeste driveren for Dell-nettverkskort for mobilt bredbånd
  4. Slik fastslår du hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd som finnes på Dell-datamaskinen
  5. Feilsøking

Problem 1:   Start GPS-tjenesten for å finne satellitter

Merk:

• GPS-funksjonen er bare tilgjengelig med følgende nettverkskort for mobilt bredbånd, Dell Wireless 5520, 5530, 5540, 5720 og 5600 . GPS støttes ikke på alle datamaskiner (hvis GPS-knappen ikke vises eller er nedtonet, støttes ikke GPS på datamaskinen).

• Nettverkskortet for mobilt bredbånd trenger ikke å aktiveres for at GPS-funksjonen skal fungere.

• Før du fortsetter, må du kontrollere at det ikke er noen fysiske hindringer mot himmelen. Disse trinnene må derfor mest sannsynlig utføres utendørs.
  •

1. Klikk på Alle programmer.

2. Klikk på Wireless Manager på listen over programmer.

3. Klikk på Wireless Manager.

4. Klikk på Vis.

5. Klikk på GPS.

6. Klikk på GPS på.
    • Det kan ta opptil 5 minutter før GPS-mottakeren finner satellitter.

Tilbake til toppen

Problem 2:   Konfigurere kartprogramvaren for
      kommunikasjon med GPS-mottakeren

Merk:
    Disse instruksjonene gjelder for Microsoft Streets & Trips 2007, 2008 og 2009.

• Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer annen kartprogramvare for tilkobling til GPS-mottakeren, kan du se i brukerhåndboken eller gå til produsentens webområde.

1. Klikk på Start.

2. Klikk på Programmer eller Alle programmer.

3. Klikk på Microsoft Streets & Trips.

Merk:
      Det kan hende at det vises en dialogboks der det står at programmet har funnet en Wi-Fi-leverandør, og der du blir bedt om å angi om du vil prøve å bruke den for å finne posisjonen din. Klikk i så fall på No (Nei).

4. Klikk på Tools (Verktøy) på menylinjen.

5. Klikk på GPS Task Pane (GPS-oppgaverute).

6. Klikk på Configure GPS (Konfigurer GPS).

7. Klikk på Scan (Søk).

8. Klikk på OK.

Merk:
    Hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppretter en rute eller finner posisjonen din med GPS-funksjonen, kan du se i bruksanvisningen fra programvareprodusenten.

Tilbake til toppen

Problem 3.   Slik laster du ned og installerer den nyeste
      driveren for Dell-nettverkskort for mobilt bredbånd

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du laster ned drivere for nettverkskortet for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen.

Merk:
    Driverne for mobilt bredbånd vises i kategorien Kommunikasjon.

Tilbake til toppen

Problem 4:   Slik fastslår du hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd
      som finnes på Dell-datamaskinen

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du finner ut hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen.

Merk:
    Se etter "MDM,WRLES". Modellnummeret skal begynne med "DW".

Du kan også bruke søkefunksjonen i leseren din ved å klikke på Rediger og Søk. Skriv inn MDM,WRLES i tekstboksen for å søke etter nettverkskortet for mobilt bredbånd.

Tilbake til toppen

Problem 6:   Feilsøking

Wireless Manager
      er ikke installert eller kan ikke åpnes

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du laster ned drivere og programvare for nettverkskortet for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen.

Merk:
    Driverne for mobilt bredbånd vises i kategorien Kommunikasjon.

Tilbake til toppen

Det oppstod en feil: finner ikke modem for mobilt bredbånd

• Sørg for at du alltid har de nyeste driverne for mobilt bredbånd installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik bruker du webområdet Drivere og nedlastinger.

Merk:
      Driverne for mobilt bredbånd vises i kategorien Kommunikasjon.

• Kontroller at det mobile bredbåndet som er installert på datamaskinen, støtter GPS. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Hvordan finner jeg ut hvilke komponenter som finnes på Dell-datamaskinen?.

Merk:
      Se etter "MDM,WRLES". Modellnummeret skal begynne med "DW".

Du kan også bruke søkefunksjonen i leseren din ved å klikke på Rediger og Søk. Skriv inn MDM,WRLES i tekstboksen for å søke etter nettverkskortet for mobilt bredbånd.

Tilbake til toppen

GPS-knappen vises ikke eller er nedtonet

• GPS-funksjonen er bare tilgjengelig med følgende nettverkskort for mobilt bredbånd, Dell Wireless 5520, 5530, 5540, 5720 og 5600 . GPS støttes ikke på alle datamaskiner (hvis GPS-knappen ikke vises eller er nedtonet, støttes ikke GPS på datamaskinen).
    Hvis du vil ha mer informasjon om hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd som finnes på datamaskinen, kan du se delen Slik fastslår du hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd som finnes på Dell-datamaskinen.

• Nettverkskortet for mobilt bredbånd trenger ikke å aktiveres for at GPS-funksjonen skal fungere.

Tilbake til toppen

Jeg fikk en melding om at radioen var av

• Forsikre deg om at trådløsbryteren på datamaskinen er på.

Merk:
        I den elektroniske brukerveiledningen finner du mer informasjon om hvor trådløsbryteren er plassert på datamaskinen din. Klikk på datamaskinmerke og -modell og ønsket språk. Last ned installeringsveiledningen eller brukerveiledningen, og se informasjonen om trådløsbrytere.

Tilbake til toppen

GPS-mottakeren finner ingen satellitter

Kontroller at du har utført følgende trinn:

(Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du utfører disse trinnene, kan du velge koblingene ovenfor.)
    • Forsikre deg om at trådløsbryteren på datamaskinen er på.

Merk:
        I den elektroniske brukerveiledningen finner du mer informasjon om hvor trådløsbryteren er plassert på datamaskinen din. Klikk på datamaskinmerke og -modell og ønsket språk. Last ned installeringsveiledningen eller brukerveiledningen, og se informasjonen om trådløsbrytere.

• Kontroller at den nyeste driveren for mobilt bredbånd er installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se: Slik bruker du webområdet Drivere og nedlastinger.

• Kontroller at det mobile bredbåndet som er installert på datamaskinen, støtter GPS. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Hvordan finner jeg ut hvilke komponenter som finnes på Dell-datamaskinen?.

• Kontroller at programvaren for GPS-lokaliseringstjenesten er riktig konfigurert til å fungere med GPS-mottakeren.

• Prøv å finne satellitter på et sted der det ikke er noen hindringer mot himmelen.

Hvis du har utført alle feilsøkingstrinnene ovenfor, og GPS-mottakeren fremdeles ikke finner noen satellitter, kan du kontakte teknisk kundestøtte.

Artikkel-ID: SLN71735

Dato sist endret: 12/04/2016 02:35 PM