Lydproblemer i Microsoft Windows

Innholdsfortegnelse:

1. Feilsøke lydproblemer i Windows
  2. Kontrollere høyttalertilkoblingene
  3. Oppdatere drivere
  4. Kjøre et diagnostikkverktøy på datamaskinen
  5. Oppdatere Windows
  6. Feilsøke mikrofonen

Denne artikkelen kan brukes til å løse lyd- og lydinnspillingsproblemer på Windows-baserte datamaskiner.

Trinn 1: Feilsøke lydproblemer i Windows

Anbefalt av Dell: Microsoft har laget et detaljert og trinnvis feilsøkingsverktøy for vanlige lydproblemer. Feilsøkingsverktøyet gjenkjenner Windows-versjonen som kjøres på datamaskinen, og tilpasser feilsøkingen deretter.

Kjør feilsøkingsverktøyet for lyd

Tilbake til toppen

Trinn 2: Kontrollere høyttalertilkoblinger

Kontroller at høyttalerne er koblet til datamaskinen på riktig måte. Du finner mer informasjon om tilkoblinger i brukerhåndboken for høyttalerne.

Merk: Du får tilgang til brukerhåndbøker på Dells produktside. Angi informasjonen under Skriv inn service-ID. Under Produktstøtte klikker du på rullegardinmenyen for håndbøker. Hvis du trenger informasjon om hvordan du finner service-ID-en, klikker du her.

Tilbake til toppen

Trinn 3: Oppdatere drivere og BIOS

Drivere og BIOS-innstillinger kan ofte forårsake mindre problemer med lydavspilling. Husk å oppdatere driverne regelmessig, slik at du får størst mulig utbytte av datamaskinen.

Få de nyeste driverne til Dell-datamaskinen din.

Tilbake til toppen

Trinn 4: Kjøre et diagnostikkverktøy på datamaskinen

Hvis du vil fastslå om datamaskinen har et maskinvareproblem, kan du kjøre Dells verktøy for PSA-diagnostikk (PSA = Preboot System Assessment). Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kjører diagnostikk og fastslår hva som er problemet, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Pre-Boot System Assessment (PSA) Diagnostics Error Codes

Trinn 5: Oppdatere Windows

Forsikre deg om at datamaskinen har de nyeste oppdateringene for Windows. Gå til webområdet for Windows Update for å kontrollere at datamaskinen er helt oppdatert.

Tilbake til toppen

Trinn 6: Mikrofonfeilsøking

Hvis mikrofonen ikke lager lyd, finner du trinn for feilsøking for den aktuelle Windows-versjonen nedenfor:

Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7:

Anbefalt av Dell: Microsoft har laget et detaljert og trinnvis feilsøkingsverktøy for vanlige lydinnspillingsproblemer i gjeldende versjoner av Windows. Klikk på koblingen nedenfor for å laste ned og starte feilsøkingsverktøyet. Velg Hardware and Devices (Maskinvare og enheter) fra listen for å feilsøke mikrofonen.

Kjør feilsøkingen for lydinnspilling

Windows Vista / Windows XP:

Test mikrofonen

1. Klikk på Start, pek på Programmer, pek på Tilbehør, og klikk deretter på Lydinnspilling.
    I Windows XP må du velge Multimedia (eller Underholdning).
  2. Klikk på knappen Spill inn, og snakk i mikrofonen.
    Den grønne bølgeformen skal reagere på stemmen din.
  3. Hvis du vil avslutte innspillingen, klikker du på Stopp.
  4. Hvis du vil høre innspillingen, klikker du på knappen Spill av.

Kontroller de fysiske tilkoblingene

1. Kontroller at mikrofonen er koblet til den røde mikrofonkontakten for lydkortet på baksiden av datamaskinen og ikke mikrofonkontakten for modemet. Mikrofonen spiller ikke inn hvis den er koblet til mikrofonkontakten for modemet.
  2. Test mikrofonen på en annen datamaskin ved å bruke Lydinnspilling, som i trinn 1.

Kontroller egenskapene for volumkontroll og demping.

1. Dobbeltklikk på høyttalerikonet i systemstatusfeltet.
  2. Kontroller at volumkontrollene (eller kontrollene for hovedutgangen) er minst midtveis på alle nivåene.
  3. Sørg for at det ikke er merket av for Demp-boksene.
  4. Test mikrofonen ved å bruke Lydinnspilling, som i trinn 1.

Still inn innspilling på Mikrofon

1. Dobbeltklikk på høyttalerikonet i systemstatusfeltet
  2. Klikk på Alternativer på menyen øverst i vinduet.
  3. Klikk på Egenskaper.
  4. Velg Innspilling i delen Juster volumet for. Ikke velg Avspilling i delen Juster volumet for. Hvis du velger Avspilling samtidig som du slår på lyden på mikrofonen, kan du forårsake høy feedback under innspilling.
  5. Sørg for at det er merket av for Mikrofon.
  6. Klikk påOK.
  7. Test mikrofonen ved å bruke Lydinnspilling, som i trinn 1.

Installer drivere for lyd-, video- og spillkontroller på nytt

1. Klikk på Start, pek på Innstillinger, og klikk deretter på Kontrollpanel.
  2. Dobbeltklikk på System og klikk deretter på kategorien Enhetsbehandling.
  3. Klikk på plusstegnet (+) ved siden av Lyd-, video-, og spillkontrollere.
  4. Klikk på én oppføring om gangen og deretter på Fjern, og gjenta trinnene til kategorien Lyd-, video- og spillkontrollere er fjernet.
  5. Lukk alle åpne vinduer.
  6. Start datamaskinen på nytt.
    Lydkortet oppdages, og du blir bedt om å installere driverne på nytt.
  7. Test mikrofonen ved å bruke Lydinnspilling, som i trinn 1.

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN146399

Dato sist endret: 26/04/2018 09:11 AM