• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Microsoft Windows 8 – kompatibilitet med Dell-skrivare

Sammanfattning: Se din Dell-skrivare nedan för att kontrollera dess kompatibilitet med Microsoft Windows 8, var du hittar drivrutiner och hur du använder äldre drivrutiner i Windows 8.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Se din Dell-skrivare nedan för att kontrollera dess kompatibilitet med operativsystemet Microsoft Windows 8 och, om den är kompatibel, var du hittar drivrutiner och hur du använder skrivardrivrutiner från en tidigare Windows-version om inga Windows 8-drivrutiner finns tillgängliga.

Innehållsförteckning:

1. Dell LED-/laserskrivare för färgutskrift
  2. Dell laserskrivare (svartvitt)
  3. Dell bläckstråleskrivare
  4. Skrivarprogramvara
  5. Användbara länkar/information för installation

Dell LED-/laserskrivare för färgutskrift

SLN130062_sv__1icon Anteckningar:
  • Dell är medvetna om det inte finns drivrutiner för alla skrivare på Dells webbplats för produktsupport för den version av Windows som är installerad på datorn. Drivrutinerna läggs upp på Dells webbplats för produktsupport när de blir tillgängliga. Ett alternativ är att installera drivrutiner från en tidigare version av Windows i kompatibilitetsläge, det kan fungera tills vidare. Vissa eller alla skrivarfunktioner fungerar fortfarande eventuellt i den version av Windows som är installerad på datorn. Mer information finns följande artikel i Dells kunskapsbank: Installing Printer Drivers From a Previous Version of Windows (installera skrivardrivrutiner från en tidigare version av Windows). Information om vilka andra drivrutiner som är tillgängliga för skrivaren finns på sidan Drivrutiner och hämtningsbara filer.
  • Drivrutiner som är utformade för Windows 8 fungerar också i Windows 8.1. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Microsoft Windows 8.1 Compatibility with Dell Printers (Microsoft Windows 8.1 – kompatibilitet med Dell-skrivare)
Modellnummer Kompatibilitet med Windows 8 och/eller Windows RT Windows 8-webbpaket* – tillgänglighet Windows 8-drivrutiner på CD-skiva** Windows 8-drivrutiner i OS eller Windows Update^

1230c

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

1235cn

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

1250c

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

1320c

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

1350cnw

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

1355cn

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

1355cnw

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

2130cn

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

2135cn

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

2145cn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

2150cn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

2150cdn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

2155cn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

2155cdn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

3000cn

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

3010cn

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

3100cn

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

3110cn

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

3115cn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

3130cn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5100cn

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

5110cn

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

5130cdn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

7130cdn

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

C1660w

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

C1760nw

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

C1765nf

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

C1765nfw

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

C3760n

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

C3760dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

C3765dnf

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

Tabell 1: LED-/laserskrivare för färgutskrift med funktioner för Windows 8 och/eller Windows RT (skrivartillgänglighet varierar beroende på land)

* Windows 8-webbpaket tillgängligt för hämtning på sidan Drivers and Downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer).
** Windows 8-skrivardrivrutiner på cd-skiva, medföljer Dell-skrivaren.
^ Skrivardrivrutiner installeras automatiskt när den kompatibla skrivaren ansluts till en fungerande Windows 8-enhet via USB och båda enheterna är ansluta till samma nätverk.

Windows 8-drivrutiner i operativsystem = ingår i Windows 8.

Överst på sidan

Dell laserskrivare (svartvitt)

SLN130062_sv__1icon Anteckningar:
  • Dell är medvetna om det inte finns drivrutiner för alla skrivare på Dells webbplats för produktsupport för den version av Windows som är installerad på datorn. Drivrutinerna läggs upp på Dells webbplats för produktsupport när de blir tillgängliga. Ett alternativ är att installera drivrutiner från en tidigare version av Windows i kompatibilitetsläge, det kan fungera tills vidare. Vissa eller alla skrivarfunktioner fungerar fortfarande eventuellt i den version av Windows som är installerad på datorn. Mer information finns följande artikel i Dells kunskapsbank: Installing Printer Drivers From a Previous Version of Windows (installera skrivardrivrutiner från en tidigare version av Windows). Information om vilka andra drivrutiner som är tillgängliga för skrivaren finns på sidan Drivrutiner och hämtningsbara filer.
  • Drivrutiner som är utformade för Windows 8 fungerar också i Windows 8.1. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Microsoft Windows 8.1 Compatibility with Dell Printers (Microsoft Windows 8.1 – kompatibilitet med Dell-skrivare)

Modell
Nummer
Kompatibilitet med Windows 8 och/eller Windows RT Windows 8-webbpaket* – tillgänglighet Windows 8M-drivrutiner på CD-skiva** Windows 8-drivrutiner i OS eller Windows Update^

1100

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

1110

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

1125

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

1130

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

1130n

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

1133

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

1135n

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

1600n

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

17001

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

1700n1

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

17101

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

1710n1

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

17201

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

1720dn1

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

1815n

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

2230d

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

2330d

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

2330dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

2335dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

2350d

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

2350dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

2355dn1

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

3330dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

3333dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

3335dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5210n1

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

5230n

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5230dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5310n1

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

5330dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5350dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5530dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

5535dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Nej

Ja

7330dn1

Windows 8-kompatibel

Nej

Nej

Ja

B11601

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

B1160w1

Windows 8-kompatibel

Ja

Ja

Ja

B1260dn1

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

B1265dnf1

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

B2360d

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

B2360dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

B3460dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

B3465dnf

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

B5460dn

Kompatibel med Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

M5200

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

M5200n

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

P1500

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

S2500

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

S2500n

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

W5300

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

W5300n

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

Tabell 2: Laserskrivare (svartvitt) med funktioner för Windows 8 och/eller Windows RT (skrivartillgänglighet varierar beroende på land)

* Windows 8-webbpaket tillgängligt för hämtning på sidan Drivers and Downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer).
** Windows 8-skrivardrivrutiner på cd-skiva, medföljer Dell-skrivaren.
^ Skrivardrivrutiner installeras automatiskt när den kompatibla skrivaren ansluts till en fungerande Windows 8-enhet via USB och båda enheterna är ansluta till samma nätverk.

Windows 8-drivrutiner i operativsystem = ingår i Windows 8.

1 Den befintliga Microsoft Windows 7-skrivardrivrutinen för den här skrivarmodellen är kompatibel med Microsoft Windows 8.

Överst på sidan

Dell bläckstråleskrivare

SLN130062_sv__1icon Anteckningar:
  • Dell är medvetna om det inte finns drivrutiner för alla skrivare på Dells webbplats för produktsupport för den version av Windows som är installerad på datorn. Drivrutinerna läggs upp på Dells webbplats för produktsupport när de blir tillgängliga. Ett alternativ är att installera drivrutiner från en tidigare version av Windows i kompatibilitetsläge, det kan fungera tills vidare. Vissa eller alla skrivarfunktioner fungerar fortfarande eventuellt i den version av Windows som är installerad på datorn. Mer information finns följande artikel i Dells kunskapsbank: Installing Printer Drivers From a Previous Version of Windows (installera skrivardrivrutiner från en tidigare version av Windows). Information om vilka andra drivrutiner som är tillgängliga för skrivaren finns på sidan Drivrutiner och hämtningsbara filer.
  • Drivrutiner som är utformade för Windows 8 fungerar också i Windows 8.1. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Microsoft Windows 8.1 Compatibility with Dell Printers (Microsoft Windows 8.1 – kompatibilitet med Dell-skrivare)

Modellnummer Kompatibilitet med Windows 8 och/eller Windows RT Windows 8-webbpaket* – tillgänglighet Windows 8-drivrutiner på CD-skiva** Windows 8-drivrutiner i OS eller Windows Update^

720

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

725

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

810

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

922

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

924

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

926

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

928

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

942

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

944

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

946

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

948

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

948w

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

962

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

964

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

966

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

966w

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

968

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

968w

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

A920

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

A940

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

A960

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

J740

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

P513w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

P703w

Stöds inte

Nej

Nej

Nej

P713w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V105

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V305

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V305w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V313

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V313w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V505

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V505w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V515w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V525w

Kompatibel med Microsoft Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

V715w

Windows 8-kompatibel

Ja

Nej

Ja

V725w

Kompatibel med Microsoft Windows 8 och Windows RT

Ja

Ja

Ja

Tabell 3: Dells bläckstråleskrivare med funktioner för Windows 8 och/eller Windows RT (skrivartillgänglighet varierar beroende på land)

* Windows 8-webbpaket tillgängligt för hämtning på sidan Drivers and Downloads (drivrutiner och hämtningsbara filer).
** Windows 8-skrivardrivrutiner på cd-skiva, medföljer Dell-skrivaren.
^ Skrivardrivrutiner installeras automatiskt när den kompatibla skrivaren ansluts till en fungerande Windows 8-enhet via USB och båda enheterna är ansluta till samma nätverk.

Windows 8-drivrutiner i operativsystem = ingår i Windows 8.

Överst på sidan

Skrivarprogramvara

Skrivarprogramvara Stöd för Windows 8
Dell OpenManage™ Printer Manager

Ja

Dell Open Print Driver

Ja

Nuance™ PaperPort 14 (Standard)

Ja

Nuance™ PaperPort 14 (Professional)

Ja

SmarThru™ Office

Ja

ABBYY Reader version 9

Ja

Tabell 4: Programvara som fungerar i Windows 8

Överst på sidan

Användbara länkar/information för installation

Senaste publiceringsdatum

13 mars 2023