• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Återställa Windows 8 med metoden för återställning av fabriksavbildning i Dell Backup and Recovery

Sammanfattning: Den här artikeln innehåller instruktioner om hur du återställer datorn till en fabriksavbildning i Windows 8 med Dell Backup and Recovery.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Obs! Tänk på att om datorn har återavbildats och en ny Dell Backup and Recovery-avbildning inte har skapats med programvaran visas inte det här alternativet på återställningsmenyn. Om du måste installera om programmet går du till https://www.dell.com/backupandrecovery.

Nya versioner av Dells säkerhetskopierings- och återställningsmedia kan skilja sig något från skärmbilderna nedan.

VIKTIGT! Den här processen raderar hårddisken, inklusive dina data, och installerar sedan om den tidigare säkerhetskopian. När den här processen startats kan den inte avbrytas. Om du försöker avbryta processen (t.ex. genom att stänga av datorn) kanske datorn inte startar och kan orsaka dataförlust.

Orsak

Orsaksinformation är inte tillgänglig.

Upplösning

Dell Backup and Recovery kan även återställa operativsystemets dator eller säkerhetskopian från återställningspartitionen. Så här återställer du operativsystemet från återställningspartitionen:

Obs! Om det inte går att få åtkomst till operativsystemet på grund av startfel kan du ändå starta Dell Backup and Recovery. Gå till https://www.dell.com/backupandrecovery om du vill ha mer information om hur du får åtkomst till Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning) under systemstart.
  1. För bärbara datorer måste du ansluta nätadaptern.

2. Peka på skärmens högra hörn för att öppna Windows snabbknappsfältDen här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies..

3. Klicka på Settings (inställningar).

Snabbknappsfältsmenyn i Windows 8 eller Windows 8.1
    Bild 1: Bild på snabbknappsfältet ochinställningsalternativets placering.

4. Klicka på avstängningsknappen, håll ned Skift-tangenten och klicka på Starta om från de alternativ som visas.

Starta om i strömmenyn
    Bild 2: Bild på alternativet Starta om i strömmenyn.

5. Datorn startas om, loggar in och klickar på Felsök.

Felsök alternativ i den avancerade startmenyn
    Bild 3: Bild på felsökningsalternativet från den avancerade startmenyn.

6. Klicka på ikonen Dell Backup and Recovery.

Dells alternativ för säkerhetskopiering och återställning i den avancerade startmenyn
    Bild 4: Bild på alternativet Dell Backup and Recovery på menyn.

Obs! Om alternativet för Dell Backup and Recovery inte finns på den här skärmen är programvaran inte installerad eller så gick det inte att hitta en giltig återställningssäkerhetskopia.
  7. Datorn startas om. Klicka på Next (nästa) på skärmen Dell Backup and Recovery (Dells säkerhetskopiering och återställning).

Reparationsprocess i Dells säkerhetskopierings- och återställningsprogram
    Bild 5: Bild på skärmbilderna för Dell:s säkerhetskopierings- och återställningsprocess.

8. Datorn är markerad för att se om alternativet Smart Repair kan åtgärda några problem. Klicka på Next (nästa ) när det är gjort.

Kontrollera systemet i Dell Backup and Recovery
    Bild 6: Bild på skärmbilden för att kontrollera datorskärmen för Dell Backup and Recovery.

9. Du uppmanas att välja den säkerhetskopia som ska användas, klicka på fabriksavbildningsalternativet eller välja från en av säkerhetskopiorna. Klicka på Nästa.

Välja en säkerhetskopia i Dell Backup and Recovery
    Bild 7: Bild på skärmbilden för val av säkerhetskopia.

10. Du uppmanas att säkerhetskopiera dina filer. Om det behövs väljer du alternativet Ja, säkerhetskopiera mina personliga filer (se till att det finns en extern hårddisk till hands.) Eller välj No, Erase my files.Or select No, Erase my files.

Säkerhetskopiera personliga filer i Dell Backup and Recovery
    Bild 8: Bild på sidan med återställningsalternativ för säkerhetskopiering av personliga filer.

11. Datorn går vidare och slutför återställningen av operativsystemet. Klicka på Restart (starta om) när du uppmanas att göra det.

Obs! Vissa av dessa steg kan ta en stund att slutföra beroende på datorns bygge och dess komponenter och storleken på säkerhetskopian som återställs.

Återställningsprocessen har slutförts i Dells säkerhetskopierings- och återställningsprocess
    Bild 9: Avbildning av återställningsprocessen har slutförts.

12. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera Windows 8 eller Windows 8.1.

Obs! Anteckna felkoden som visas under den här processen. Prova att söka på den här supportwebbplatsen eller i Microsofts kunskapsbas efter möjliga korrigeringar eller lösningar med hjälp av koden som en del av sökningen.

Ytterligare information

SLN155115_en_US__15BACKUPMer information finns på supportsidan för datalagrings- och säkerhetskopieringslösningar .

SLN155115_en_US__16Windows
Mer information om och support för dina Windows-operativsystem hittar du på vår webbsida för Windows-support.

Artikelegenskaper

Berörd produkt
Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations, Dell Backup and Recovery Manager Version 1.0 , Dell Backup and Recovery Manager Version 1.2, Dell Backup and Recovery Manager Version 1.3 ...
Senaste publiceringsdatum

10 feb. 2023