Köra Dells 32-bitars diagnostik

Artikelsammanfattning: Anvisningar om hur du söker efter maskinvaruproblem genom att köra Dells 32-bitars diagnostik.

Innehållsförteckning:

1. Kör Dells 32-bitars diagnostik.
  2. Ett fel genererades när diagnostikverktyget kördes

Steg 1: Kör Dells 32-bitars diagnostik.

Alla Dells datorer levereras med en verktygspartition på hårddisken som innehåller Dell-diagnostikverktyget:
  1. Starta om datorn.

2. När datorn startas och skärmbilden med Dells logotyp visas trycker du på <F12>.

3. När startmenyn visas markerar du alternativet Boot to Utility Partition (starta från verktygspartition) eller alternativet Diagnostics (diagnostik) och trycker på <Enter>, så startas 32-bitars Dell-diagnostiken
  4. Tryck på <tabb> för att markera Test System (testa system) och tryck på <Enter> så går du vidare till 32-bitars diagnostik.
     Obs!
    I vissa fall körs PSA-diagnostik först. Om du får ett felmeddelande när PSA-diagnostik körs klickar du här så öppnas sidan för PSA-diagnostik. Om du vill fortsätta med 32-bitars diagnostik svarar du nej genom att trycka på N när du uppmanas att ange om du vill fortsätta med minnestesten (Continue Memory Tests). Tryck på Y om du vill fortsätta minnestesten.

• Om du väljer Express Test (snabbtest) görs ett snabbtest av enheterna i systemet. Det tar normalt 10–20 minuter.
    • Om du väljer Extended Test (utökat test) görs ett utförligt test av enheterna i systemet. Det tar normalt en timme eller mer.
    • Custom Test (anpassat test) används för att testa en specifik enhet eller anpassa test som ska köras. Om du väljer Exit to MS-DOS (avsluta till MS-DOS) avslutas diagnostiken och kommandotolken visas.
    • Symptom Tree (symptomträd). Om du väljer det här alternativet visas de vanligaste symptomen och du kan välja test baserat på de symptomen.

Obs!
      Express Test (snabbtest) är det enda testet där ingen inblandning från användaren krävs.

Överst på sidan

Steg 2: Ett fel genererades när diagnostikverktyget kördes

Om ett fel genererades när diagnostikverktyget kördes kan det hända att ett maskinvaruproblem har uppstått. Klicka på länken nedan för att få information om hur du kontaktar oss.
Klicka här om du vill kontakta teknisk support

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN129400

Senast ändrad: 2014-04-16 00:00