Ansluta till Bluetooth-tangentbord eller -mus från Dell med hjälp av SetPoint-programvaran i Windows Vista

Artikelsammanfattning: Den här artikeln innehåller information om hur du parar ihop en Bluetooth®-adapter från Dell™ med Bluetooth-mus och -tangentbord från Dell med hjälp av SetPoint-programvaran. Här finns även information som är till hjälp vid grundläggande felsökning.

Innehållsförteckning:

1. Para ihop med ett Bluetooth-tangentbord och mus från Dell (första gången och på nytt)
  2. Ytterligare felsökning för när det inte går att para ihop med Bluetooth-adaptern från Dell

Problem 1:   Para ihop med en Bluetooth-enhet (första gången och på nytt)
  1. Sök reda på Bluetooth-ikonen längst ned till höger på datorskärmen och jämför status med tabell 1.
    (Det kan hända att Bluetooth-ikonen inte visas. Klicka på pilen Visa dolda ikoner så visas eventuella dolda ikoner.)

Bluetooth-ikon     Status
    Aktiverad – Bluetooth-adaptern kan paras ihop med en annan Bluetooth-enhet.

Ansluten – Bluetooth-adaptern är redan ansluten till en Bluetooth-enhet. (Om den inte är ansluten till önskad enhet gör du om ihopparningen.)
    Avaktiverad – Omkopplaren för trådlös användning är i avaktiverat läge. Information om hur du slår på omkopplaren för trådlös användning finns i
    onlineanvändarhandboken.
    Inget Om ingen ikon visas måste Bluetooth-drivrutinen installeras. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank:
    "How to Download and Install the Latest Dell Wireless Bluetooth Driver" (Hämta och installera den senaste Dell-drivrutinen för trådlös Bluetooth-teknik)
    Tabell 1: Bluetooth-status

2. Kontrollera att följande villkor är uppfyllda:
    • Batterierna är isatta i musen och tangentbordet.
    • Bluetooth-adaptern, USB-adaptern för Bluetooth eller 13/19-i-1-mediekortläsaren är installerad i eller ansluten till datorn.
    • Den senaste versionen av paketet med trådlöst Bluetooth-tangentbord och -mus från Dell är installerad.
      Om du är osäker läser du följande artikel i Dells kunskapsbank: "How to Download and Install a Driver" (Använda webbplatsen Drivrutiner och nedladdningar)
    • Den Bluetooth-enhet som du ska para ihop med befinner sig inom 10 meter från datorn.

3. Högerklicka på Bluetooth-ikonen i systemfältet.

4. Klicka på Add a Bluetooth Device (lägg till en Bluetooth-enhet).

5. Aktivera Bluetooth-musen och tryck på Bluetooth-anslutningsknappen på undersidan av musen. Bluetooth-lampan på musens ovansida ska börja blinka. Om lampan inte blinkar trycker du på Bluetooth-anslutningsknappen igen och håller den nedtryckt i 2-3 sekunder tills Bluetooth-lampan börjar blinka.

6. Klicka på Next (nästa) så påbörjas sökningen.

7. Markera musen genom att klicka på ikonen för den och klicka sedan på Next (nästa).

8. Anslutningen upprättas automatiskt. När anslutningen till musen har upprättats stängs guiden och fönstret Bluetooth Settings (Bluetooth-inställningar) visas igen. Den nya anslutningen visas där. Kopplingssymbolen under musen anger att musen är ansluten.

9. SetPoint startas nu och du får en fråga om ifall du vill söka efter uppdateringar. Klicka på OK. Om en uppdatering finns tillgänglig klickar du på den för att hämta den.

10. När uppdateringen har installerats klickar du på OK.

11. Aktivera Bluetooth-tangentbordet och tryck på Bluetooth-anslutningsknappen på undersidan av tangentbordet. Bluetooth-lampan på tangentbordet ska börja blinka. Om lampan inte blinkar trycker du på Bluetooth-anslutningsknappen igen och håller den nedtryckt i 2-3 sekunder tills Bluetooth-lampan börjar blinka.

12. Markera kryssrutan vid My device is set up and ready to be found (enheten har förberetts och kan nu identifieras) och klicka på Next (nästa) så påbörjas sökningen.

13. Markera det tangentbord som du vill ansluta genom att klicka på ikonen för den och klicka sedan på Next (nästa).

14. När tangentbordet har anslutits visas fönstret Confirm Keyboard Connection (bekräfta tangentbordsanslutning). Ett lösenord som har genererats för tangentbordet visas. Ange det lösenord som visas i fönstret.
    Obs!

Tangentbordet kan endast lagra ett lösenord. Lösenordet är unikt för varje dator. Om du försöker ansluta tangentbordet till fler än en dator ändras lösenordet varje gång du skapar en anslutning.

15. Anslutningen upprättas automatiskt. När anslutningen till tangentbordet har upprättats stängs guiden och fönstret Bluetooth Settings (Bluetooth-inställningar) visas igen. Den nya anslutningen visas där. Kopplingssymbolen under tangentbordet anger att det är anslutet. Du kan nu använda enheterna.

Överst på sidan

Problem 2.   Ytterligare felsökning för när det inte går att
  para ihop med Bluetooth-adaptern från Dell

Klicka på länken nedan om du vill visa ytterligare anvisningar om hur du gör en felsökning när det inte går att para ihop med Bluetooth-adaptern från Dell.

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN129464

Senast ändrad: 2014-03-28 00:00