• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Så här initierar och skapar du en virtuell disk med en Dell PowerEdge RAID-styrenhet i 7-, 8- eller 9-serien

Sammanfattning: Steg för att skapa och initiera ett virtuellt disksystem eller en virtuell disk (VD) med Dell BIOS-verktyget för PowerEdge RAID-styrenheter (PERC) 7, 8 eller 9.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Den här artikeln innehåller anvisningar för hur du skapar och initierar ett virtuellt disksystem eller en virtuell disk (VD) med Dell BIOS Utility of PowerEdge RAID Controllers (PERC) Series 7, 8 och 9.

Orsak

Inte applicerbart

Upplösning

Anvisningarna nedan gäller för följande PowerEdge RAID-styrenheter (PERC): 5(i+e), 6(i+e), H700, H800, H310, H710, H810, H330, H730 och H830. Information om PERC 10 och PERC 11 finns i Skapa en virtuell disk på en Dell Raid-styrenhet i serierna 10 och 11.

Innehållsförteckning:

1. Skapa virtuell disk
  2. Initiera virtuell disk
  3. Konvertera fysisk disk till RAID-kapacitet
  4. Konvertera disk till icke-RAID
  5. Gör globala reservhårddiskar

1. Skapa virtuell disk

Utför följande steg för att skapa virtuella diskar.

1. När värdsystemet startas trycker du på Ctrl> R> när BIOS-banderollen visas.
    Skärmen Virtual Disk Management (virtuell diskhantering) visas. Om det finns mer än en styrenhet visas huvudmenyn. Välj en styrenhet och tryck på Enter>. Skärmen Virtual Disk Management (virtuell diskhantering) visas för vald styrenhet.

2. Använd piltangenterna för att markera Controller # (styrenhet #) eller Disk Group # (diskgrupp #).

3. Tryck på F2> för att visa de åtgärder du kan utföra.

SLN132533_en_US__21364507281912.bild1
    Bild 1: Skapa ny VD

4. Välj Create New VD (skapa ny VD) och tryck på Enter> (Bild 1 (endast på engelska)). Skärmen Create New VD (skapa ny VD) visas. Markören är på alternativet RAID Levels (RAID-nivåer). När du lägger till en VD till en diskgrupp visas skärmen Add VD in Disk Group (lägg till VD i diskgrupp). Gå till steg 10 för att ändra VD Basic Settings

5. Tryck på Enter> för att visa de möjliga RAID-nivåerna (Bild 2 (endast på engelska)) baserat på de tillgängliga fysiska diskarna.

SLN132533_en_US__31364507317335.bild 2
    Bild 2: Möjliga RAID-nivåer

6. Tryck på nedåtpil för att välja en RAID-nivå och tryck på Enter>.

7. När du skapar en virtuell disk med intervall (RAID 10, 50 eller 60) anger du antalet fysiska diskar per intervall i fältet PD per Span (PD per intervall) (Bild 3 (endast på engelska)) och trycker på Enter>.

8. Tryck på Tab> för att flytta markören till listan med fysiska diskar.

SLN132533_en_US__41364507344945.bild 3
    Bild 3: Fältet PD per intervall

9. Använd piltangenten för att markera en fysisk disk och tryck pårymdsfältet>, Alt> eller Enter> för att välja disken.

10. Välj ytterligare diskar om du vill.

11. Tryck på Tab> för att flytta markören till rutan Basic Settings (grundinställningar).

12. Ange virtuell diskstorlek i fältet VD Size (VD-storlek). Den virtuella diskstorleken visas i GB-format.

13. Tryck på Tab> för att komma åt fältet VD Size (VD-storlek ) och skriv in ett namn på den virtuella disken.

14. Tryck på Tab> för att flytta markören till Advanced Settings (avancerade inställningar).

15. Tryck på mellanslagstangenten> för att göra inställningarna aktiva så att du kan ändra dem.
    Ett X visas bredvid Advanced Settings (avancerade inställningar). De här inställningarna är skiktelementstorleken, läs- och skrivregler. Du kan även välja avancerade alternativ som att tvinga cache-policyn till Write-Back, initiera den virtuella disken och konfigurera en tilldelad reservenhet.
    Standardinställningarna för de här parametrarna finns när fönstret visas. Du kan godkänna standardvärden eller ändra dem.

SLN132533_en_US__51364507374445.bild 4
    Bild 4: Initiera VD

16. Utför följande steg för att välja parametrar för den virtuella disken:

1. Tryck på Tab> för att flytta markören till de parametrar som du vill ändra.

2. Tryck på nedåtpilen för att öppna parametrarna och bläddra nedåt i listan med inställningar.

3. Om du vill ändra skiktelementstorlek trycker du på Tab> för att markera Stripe Element Size (skiktelementstorlek).

4. Tryck på Enter> för att visa listan med skiktelementstorlekar (8 KB, 16 KB, 32 KB, 64 KB, 128 KB, 256 KB, 512 KB och 1024 KB). Tryck pånedåtpilen
      för att markera önskat alternativ och tryck på Enter>.
      Obs! Standardinställningen är 64 KB.

5. Om du måste ändra läsprincipen trycker du på Tab> för att flytta markören till Read Policy (läsprincip).

6. Tryck på Enter> för att visa alternativen (No Read Ahead (ingen läsning framåt), Read Ahead (läs framåt) eller Adaptive Read Ahead (adaptiv läsning framåt)). Tryck på nedåtpilen för att markera önskat alternativ och tryck på Enter>.

7. Om du måste ändra skrivprincipen trycker du på Tab> för att flytta markören till Write Policy (skrivprincip).

8. Tryck på Enter> för att visa alternativen (Write-Through (skriv genom), Write Back (återskrivning)). Tryck på nedåtpil för att markera ett alternativ och tryck på Enter>.

9. Tryck på Tab> för att flytta markören för att Force WB with no battery (tvinga återskrivning utan batteri) och tryck på Enter>. Det här alternativet är inte tillgängligt om du har valt Write-Through som skrivregel.

10. Tryck på Tab> för att flytta markören till Configure Hot Spare (konfigurera reservenhet) och tryck på Enter>.

11. Om du har valt att skapa reservdelar i de tidigare stegen visas ett popupfönster där enheter med lämpliga storlekar visas. Tryck på mellanslagstangenten> för att välja enhetens storlek.

12. När du har valt enhetens storlek klickar du på OK för att verkställa valet eller klickar på Cancel (avbryt) för att ta bort valet.

13. Välj OK för att godkänna inställningarna och tryck på Enter> för att avsluta det här fönstret eller välj Cancel (avbryt) och tryck på Enter> för att avsluta om du inte vill ändra några parametrar för virtuella diskar.

2. Initiera virtuell disk

Utför följande steg för att initiera virtuella diskar.

1. På skärmen VD Mgmt väljer du Virtual Disk # (virtuell disk #) och trycker på F2> för att visa menyn med tillgängliga åtgärder.

2. Välj Initialization (initiering ) (bild 5 (endast på engelska)) och tryck på högerpilen för att visa undermenyalternativen för initiering .

SLN132533_en_US__61364507405649.bild 5
    Bild 5: Undermenyn Initialization (initiering)

3. Välj Start init. (starta initiering) för att påbörja en vanlig initiering eller välj Fast Init. (snabb initiering) för att påbörja en snabb initiering.

4. Ett popupfönster visas som anger att den virtuella disken har initierats.

5. Upprepa procedurerna i det här avsnittet för att konfigurera en annan virtuell disk.

3. Konvertera fysisk disk till RAID-kapacitet

Utför följande konvertering av fysisk disk till RAID-kapacitet:

1. Tryck på (Ctrl) (N) för att komma åt skärmen PD Mgmt . En lista över fysiska diskar visas. Status för varje disk visas under State (tillstånd).

2. Tryck på nedåtpilen för att markera en fysisk disk.

3. Tryck på för att visa menyn över tillgängliga åtgärder.

4. Tryck på nedåtpilen för att markera Convert to RAID Capable (konvertera till RAID-kapacitet).

5. Tryck på Enter>.

4. Konvertera fysisk disk till icke-RAID

Utför följande steg för att konvertera fysiska diskar till icke-raid:

1. Tryck på (Ctrl) (N) för att komma åt skärmen PD Mgmt . En lista över fysiska diskar visas. Status för varje disk visas under State (tillstånd).

2. Tryck på nedåtpilen för att markera en fysisk disk.

3. Tryck på F2> för att visa menyn över tillgängliga åtgärder.

4. Tryck på nedåtpilen för att markera Convert to Non-RAID (konvertera till icke-RAID).

5. Tryck på Enter>.

5. Använda PERC BIOS-styrenheten för att göra globala reservenheter

Utför följande steg för att skapa globala reservenheter:

1. Tryck på nedåtpilen för att markera en fysisk disk som ska ändras till en global reservenhet.

2. Tryck för att visa menyn över tillgängliga åtgärder.

SLN132533_en_US__7image (12343)
  3. Tryck på nedåtpilen för att markera Make Global HS och tryck på .

SLN132533_en_US__8image (12344)

Artikelegenskaper

Berörd produkt
Servers, PowerEdge RAID Controller H730P MX, Dell PowerEdge RAID Controller 5i, PowerEdge RAID Controller 6i, PowerEdge RAID Controller H310, PowerEdge RAID Controller H330, PowerEdge RAID Controller H700, PowerEdge RAID Controller H710 , PowerEdge RAID Controller H710P, PowerEdge RAID Controller H730, PowerEdge RAID Controller H730P, PowerEdge RAID Controller H800, PowerEdge RAID Controller H810, PowerEdge RAID Controller H830 ...
Senaste publiceringsdatum

03 mars 2023