Informationsdokument om NIC-teamindelning och vanliga problem vid inställning av NIC-teamindelning

Artikelsammanfattning: Den här artikeln innehåller information om inställning av NIC-teamindelning och vanliga problem för PowerEdge-servrar och lagringsmatriser.

Innehållsförteckning:
  1. Informationsdokument för inställning av NIC-teamindelning
  2. NIC-teamindelning på Dell TechCenter
  3. Vanliga problem vid inställning av NIC-teamindelning

Problem 1:

Informationsdokument för inställning av NIC-teamindelning

Den här artikeln innehåller länkar och resurser som hjälper dig att distribuera NIC-teamindelning.  Överst på sidan

Problem 2:

NIC-teamindelning på Dell TechCenter

En sökning i Dell Techcenter efter "teaming" (teamindelning) får fram ett stort antal artiklar som hjälper dig att ställa in och felsöka NIC-teamindelning.

http://en.community.dell.com/techcenter/p/search.aspx?q=teaming

Med kommandot Enable kommer vi till priviligierat exec-läge så att vi kan gå till konfigurationsläge.

Kommandot Configure tar oss till konfigurationsläge där vi kan göra ändringar.

Kommandot Interface Ethernet e30 tar oss till det gränssnitt vi vill göra en konfigurationsändring i. Det här kommandot varierar från switch till switch. Använd Interface ? för att se den fullständiga syntaxen för den switch du förnärvarande använder.

Kommandot Channel-group 1 mode auto anger att det här gränssnittet kommer att vara en del av Link Aggregation Group 1 och anger att länkaggregeringstypen använder LACP. Använd On i stället för Auto för en statisk länkaggregeringsgrupp. (Obs! PowerConnect-switchar med firmwareversioner på 4.x och högre använder Active i stället för Auto för att ange LACP.)

Med kommandot End lämnar vi konfigurationsläget och går in i exekveringsläge.

Kommandot Copy running-config startup-config sparar konfigurationen från RAM och slår på NVRAM för användning när switchen först startar.

Överst på sidan

Problem 3:

Vanliga problem vid inställning av NIC-teamindelning

Överst på sidan

Snabbtipsinnehåll publiceras automatiskt av Dells supportpersonal som dagligen ägnar sig åt problemlösning. För att publiceringen ska gå snabbt kanske det bara är delar av lösningar eller nödlösningar som publiceras i snabbtipsen och de kan fortfarande vara under utveckling eller inväntar mer underlag för att problemlösningen ska vara helt tillämplig. Eftersom sådana snabbtips inte har granskats eller godkänts av Dell ska de användas med lämplig försiktighet. Dell ansvarar inte för eventuella förluster, inklusive men inte begränsat till, av data eller uteblivna inkomster eller förtjänster, som kan drabba kunder som följer anvisningar eller råd som anges i snabbtipsen.

Artikel-ID: SLN148757

Senast ändrad: 2015-12-17 07:28