Felsöka problem med bläckpatroner på Dell-skrivaren

Innehållsförteckning:

1. Kontrollera att bläckpatronerna är av rätt typ och att de inte har fyllts på
  2. Kontrollera att förpackningstejpen har tagits bort från bläckpatronen
  3. Kontrollera att bläckpatronerna har installerats på rätt plats
  4. Se till att skrivaren är inställd på att använda allt tillgängligt bläck
  5. Återställa skrivaren med spänning av/på

I den här artikeln ges information om hur du löser problem med att skrivaren inte kan identifiera bläckpatronerna eller att endast en färg används vid utskrift. Du kan få ett av följande felmeddelanden: Justering av bläckpatroner, Fel på bläckpatron, Bläckpatron saknas eller Bläckpatronen stöds inte.

1: Kontrollera att bläckpatronerna är av rätt typ och att de inte har fyllts på

Dell rekommenderar inte användning av påfyllda bläckpatroner eller patroner från tredje part. Sådana patroner kan potentiellt skada skrivaren.

För att kontrollera att du använder patroner från Dell ska du ta ut patronerna från skrivaren och titta på ovansidan. Kontrollera att ordet Dell är ingjutet i bläckpatronen (Bild 1). Mer information om hur du identifierar korrekta skrivarpatroner finns i onlinehandboken.

Dell-märkta bläckpatroner
Bild 1: Dell-märkta bläckpatroner

Obs! 725- och 810-skrivare har bara en bläckpatron.

Överst på sidan

2: Kontrollera att förpackningstejpen har tagits bort från bläckpatronen

Obs! Så länge skrivaren inte används är bläckpatronerna i positionen uppåt/laddar.
  1. Kontrollera att skrivaren är påslagen.

2. Lyft skrivarens främre lucka.

3. Tryck ihop flikarna på patronernas lock och lyft upp patronlocken.
    Patronerna hoppar upp när locken har lyfts helt.

4. Ta bort patronerna.

5. Inspektera och ta bort eventuell återstående blå förpackningstejp från bläckpatronen.

6. Skaka om Dell-bläckpatronerna innan du sätter i dem igen.

7. Sätt tillbaka patronerna.

8. Se till att änden är i korrekt position (Bild 2).
    Korrekt ände för att sätta i Dell-märkta bläckpatroner
    Bild 2: Placering för bläckpatronens ände

9. Tryck fast locken.

10. Stäng skrivarens främre lucka.
Överst på sidan

3: Kontrollera att bläckpatronerna har installerats på rätt plats

Dells allt-i-ett-skrivare har två separata bläckpatronsfack som inte är utbytbara. Den svarta bläckpatronen kan inte användas i facket för färgbläckpatronen och vice versa.

1. Starta skrivaren.
  2. Lyft skrivarens främre lucka så att bläckpatronshållaren flyttas mot mitten.

3. Inspektera bläckpatronerna och kontrollera att den svarta bläckpatronen sitter i det vänstra patronfacket och färgbläckpatronen sitter i det högra facket.

Obs! Om bläckpatronerna inte sitter i rätt fack tar du försiktigt bort bläckpatronerna och sätter i dem på rätt plats. Se till att änden är i korrekt position (Bild 3).
    Korrekt ände för att sätta i Dell-märkta bläckpatroner
    Bild 3: Placering för bläckpatronens ände
  4. Stäng skrivarens främre lucka.

Överst på sidan

4: Se till att skrivaren är inställd på att använda allt tillgängligt bläck

Klicka på det operativsystem du använder i listan nedan.

Windows 10

1. I sökrutan skriver du Enheter och skrivare (Kontrollpanelen).

2. Tryck och håll eller högerklicka på skrivaren för att öppna menyn Alternativ.

3. Tryck eller klicka på Skrivaregenskaper.

4. Välj Print using all available ink (Använd allt tillgängligt bläck för utskrift) i nedre högra hörnet.

5. Tryck eller klicka på OK.

Windows 8

1. Peka på skärmens övre högra hörn om du vill öppna snabbknappsfältet.

2. Klicka på knappen Sök och skriv Kontrollpanelen i sökrutan.

3. Klicka på appen Kontrollpanelen.

4. I listrutan View by (visa per) väljer du Kategori.

5. Under Hardware and Sound (Maskinvara och ljud) klickar du på View devices and printers (Visa enheter och skrivare).

6. Högerklicka på skrivaren för att öppna menyn Alternativ.

7. Klicka på Skrivaregenskaper.

8. Välj Print using all available ink (Använd allt tillgängligt bläck för utskrift) i nedre högra hörnet.

9. Klicka på OK.

Windows 7

1. Klicka på Start.

2. Klicka på Devices (enheter) och Printers (skrivare).

3. Högerklicka på din skrivare.

4. Välj Skrivarinställningar.

5. Se till att Print using all available ink (Använd allt tillgängligt bläck för utskrift) är markerat (nedre högra hörnet).

6. Klicka på OK.

Windows Vista

1. Klicka på Start.

2. Klicka på Kontrollpanelen.

3. Klicka på Printer eller Printers (skrivare).

4. Högerklicka på din skrivare.

5. Välj Skrivarinställningar.

6. Se till att Print using all available ink (Använd allt tillgängligt bläck för utskrift) är markerat (nedre högra hörnet).

7. Klicka på OK.

Windows XP

Gör så här för att avinstallera programmet Dell Webcam Central:

1. Klicka på knappen Start.

2. Klicka på Skrivare och fax.

3. Högerklicka på din skrivare.

4. Välj Skrivarinställningar.

5. Se till att Print using all available ink (Använd allt tillgängligt bläck för utskrift) är markerat (nedre högra hörnet).

6. Klicka på OK.

5: Återställa skrivaren med spänning av/på

1. Stäng av skrivaren.

2. Koppla loss ström- och datakablarna från skrivaren.

3. Vänta minsta fem sekunder.

4. Anslut ström- och datakablarna till skrivaren.

5. Starta skrivaren.

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN148926

Senast ändrad: 2016-11-21 07:16