Indikatorlampor för batteristatus för Dell Chromebook

Lär dig vad indikatorlampan för batteristatus visar på en Dell Chromebook och hur du löser laddningsproblem.

Indikatorlampa för batteriladdning

Indikatorlampan för batteriladdning finns antingen på framsidan eller på höger sida av datorn.

I tabellen nedan finns definitioner för statusindikatorlampan.

Strömkälla
Systemets energiläge
Batteriladdningsnivå
Lampans beteende
Nätadapter
S0 – S5
Högre än 96 %
Av
Nätadapter
S0 – S5
Lägre än 96 %
Vit
Batteri
S0 – S5
> Låg till full laddning
Av
Batteri
S0 eller S3
Låg till mycket låg
Fast gult sken
Batteri
S5
Låg till mycket låg
Av
Batteri
S0 – S5
Batterifel
Blinkande gult

• S0 (PÅ) – Systemet är aktiverat.
  • S3 (viloläge) – Systemet är i viloläge. Den förbrukar mindre ström.
  • S4 (viloläge) – Systemet förbrukar minst ström jämfört med alla andra vilolägen. Systemet är nästan i avstängt läge, förutom underhållsladdning. Kontextdata skrivs till hårddisken.
  • S5 (AV) – systemet är avstängt.

Batteristatus och laddning

Obs! Du bör du alltid se till att batteriet har en laddning på 1 % eller mer, att låta batteriet laddas ur helt och hållet kan skada datorn och batteriet kanske inte laddas från ett helt urladdat tillstånd.

Gör följande om batteriet inte verkar laddas:

1. Prova med en annan nätadapter, om du har en.

2. Gå igenom anvisningarna som beskrivs i följande artikel: How to recover and reset the Chrome OS (återskapa och återställa operativsystemet Chrome)

3. Utför ett batteristatustest med nätadaptern. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank Battery Health Check (kontroll av batteristatus).

Artikel-ID: SLN288782

Senast ändrad: 2017-10-16 03:45