Var finns äkthetsbeviset på bärbara Dell-datorer?

Vad är ett äkthetsbevis (COA)?

Ett äkthetsbevis består av ett antal tecken (bokstäver eller siffror eller både och) som motsvarar en specifik programvara som finns installerad på datorn. Det vanligaste äkthetsbeviset som medföljer en Dell-dator är beviset för Microsoft Windows. Du får också ett bevis om du köper ett Office-paket som Microsoft Office 2003 Basic.
Äkthetsbeviset intygar att programvaran har en laglig licens från tillverkaren, till exempel Microsoft eller Corel. Äkthetsbevisen finns på datorn eller som säkerhetskopior på CD.

Obs!

Äkthetsbevisetiketten till Microsoft Windows är en etikett med en 25-siffrig alfanumerisk produktnyckelkod och en 14-siffrig äkthetsbeviskod. Den här etiketten finns på chassit till Dell-datorn.

Windows 8-datorer har inget äkthetsbevis. Mer information finns i "Where is my Windows 8 Product Key, and How Can I Tell That My Windows 8 Installation Is Genuine?" (Var finns produktnyckeln för Windows 8 och hur tar jag reda på om jag har en äkta Windows 8-installation?)<CROSS REFERENCE: XRefName=""Heading" on page" XRefSrcText="93845: Head 2: Enabling the Display View for the Computer and the TV" XRefString=""Enabling the Display View for the Computer and the TV" on page&#160;222"/>"

Följande är ett exempel på en äkthetsbevisetikett:
Bild 1: Äkthetsbevisetikett (klicka på bilden om du vill förstora den).

Etiketternas placering på undersidan av datorn (samt inuti batteriluckan) skiljer sig från olika system. Ett exempel på hur etiketten ser ut visas i bilden nedan.

Bild 1: Undersidan av en Inspiron-dator

Besök Dell Community-forumet om du vill få mer information

Besök Dell Community-forumen och ta reda på vad andra Dell-användare tycker. Dell Community-forumen är en plats där Dell-användare kan diskutera supportfrågor, få nya kunskaper och hjälpa varandra. Använd anslagstavlorna för att posta frågor och svar.

Artikel-ID: SLN289661

Senast ändrad: 2015-01-20 18:05