Vanliga frågor om SupportAssist/My Dell (tidigare Dell Support Center)

Innehållsförteckning:

1. Inledning
  2. Hämtar SupportAssist/My Dell
  3. Så här kör du diagnostik för PC Checkup
  4. Skapa systemåterställningsavbildning
  5. Avinstallera eller felsöka SupportAssist/My Dell
  6. Alternativ för kontroll

I den här artikeln finns information om SupportAssist/My Dell (tidigare Dell Support Center), till exempel hämtbara resurser, funktioner och felsökningsresurser.

Inledning

SupportAssist/My Dell (tidigare Dell Support Center) är en kontrollpanel för systemverktyg och diagnostik. Den innehåller omfattande hjälpavsnitt för onlineverktyg, garantiinformation, länkar till Dells tekniska support och Dells kanaler för kundsupport. Du får tillgång till alla systemkontroller, t.ex. Enhetshanteraren och Nätverksanslutningar, från ett enda ställe.

Egenskaper:

• PC Checkup Diagnostics, med PC Doctor.
  • Säkerhetskopiering och återställning: Skapa säkerhetskopieringsavbild för återställning.
  • Användarhandbok (digitalt dokument)
  • Onlineresurser för felsökning
  • Onlinetips för att lösa datorproblem
  • Vanliga frågor om specifika system
  • Systemgarantiinformation
  • Kontakta Dells tekniska support
  • Kontakta Dells kundsupport

Video (endast på engelska) – How to install and run SupportAssist (Installera och köra SupportAssist)

Hämta Support/Assist/My Dell

Från och med oktober 2010 är SupporttAssist/Dell Support Center/My Dell förinstallerat på alla Dells stationära och bärbara konsumentdatorer samt stationära och bärbara Vostro-datorer. På Alienware-system har My Dell namnet AlienAutopsy. Om My Dell (eller AlienAutopsy) behöver installeras om kan användare hämta den senaste versionen från SupportAssist/My Dell-sidan eller från Alienware-webbplatsen.

Under installationen kan användaren uppmanas att hämta vissa komponenter från internet (t.ex. Microsoft .NET Framework). Vi rekommenderar att användaren installerar de uppdateringar som föreslås.

Hur du kör PC Checkup Diagnostics

Video (endast på engelska) – Så här kör du PC Checkup

PC Checkup innehåller omfattande diagnostikverktyg. Diagnostiken är övergripande ordnad i två kategorier så att det blir enkelt för användaren. Se nedan.

1. Run Default Scan (Recommended) (Kör standardsökning (rekommenderas)): Om du vill starta en standardsökning från Dell Support Center eller Alienware Autopsy klickar du på PC Checkup och sedan på Run Default Scan (Kör standardsökning).

2. Run Custom Scan (Kör anpassad sökning): Om du vill starta en standardsökning från Dell Support Center eller Alienware Autopsy klickar du på PC Checkup och sedan på Run Custom Scan (Kör anpassad sökning).
Endast enheter som har upptäckts av systemet kan testas med PC Checkup. Enheter som är avaktiverade, antingen i BIOS eller i Enhetshanteraren, syns inte för PC Checkup och kan därför inte testas av PC Checkup.

Skapa systemåterställningsavbildning

Video (endast på engelska) – Skapa en systemåterställningsskivor

Avinstallera eller felsöka My Dell (Dell Support Center)

Ytterligare supportavsnitt för My Dell (Dell Support Center):

1. Information om hur du avinstallerar Dell Support Center finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: "How to Uninstall Dell Support Center" (Hur du avinstallerar Dell Support Center)
  2. Om du vill rätta ett versionsproblem med Dell Support Center kan du läsa följande artikel i Dells kunskapsbank: "Version Problem with Dell Support Center Upgrade" (Versionsproblem med uppgradering av Dell Support Center)
  3. Mer information om SupportAssist finns på den här informationssidan
  4. Dell Support Center eller My Dell fungerar inte efter uppgraderingen till 10

Alternativ för snabbkontroll

Den här genomsökningen utför följande diagnostik:

Genomsökning av programvara
  • Prestanda
  • Batteri
  • Styrplatta
  • Webbkamera
Genomsökning av maskinvara
  • Processor
  • Minne – systemminne
  • Hårddisk (körs på varje hårddisk om du har mer än en)

Den här genomsökningen utför följande diagnostik:

Genomsökning av programvara
  • Prestanda
  • Batteri
  • Styrplatta
  • Webbkamera
Genomsökning av maskinvara
  • Processor
  • Minne – systemminne
  • Hårddisk (körs på varje hårddisk om du har mer än en)
  • Grafikkort (integrerat)
  • Grafikkort (separat)
    Obs! Om du har ett AMD-grafikkort testas det inte under det här testet. Du kan använda den specifika diagnostiken för AMD-kort
Viktigt
Din skärm kan flimra under testet eller visa animerad grafik
Tangentbord och mus kanske inte svarar under en kort period
Vi rekommenderar att du stänger alla öppna program

Du kan köra oberoende diagnostik för varje komponent i datorn

Viktigt: Tillgängliga tester kan ändras beroende på systemmodell. Klicka här för att köra diagnostiken online.
Ljudenheter

Mikrofon

Ljudkort
Lagringsenheter

RAID-set

Hårddisk

BD-ROM

Kortläsare
Videoenheter

AVI

Grafikkort

Bildskärm

Kamera

Pekskärm

Videoport
Andra enheter

Skrivare

Mus

Tangentbord

HID

Digitizer
Kommunikationsenheter

Nätverkskort

Bluetooth-port
Systemenheter

Batteri

Processor

Minne

USB-portar

Moderkort

Visar en kalender över alla relevanta händelser på datorn. Du kan klicka på varje händelse för att se en detaljerad beskrivning

Här kan du hitta fler alternativ för att felsöka och korrigera olika problem i systemet.

• Systemkorrigeringar

Lösningar för vanliga problem som prestanda, batteri, styrplatta och webbkamera.

• Felsökning vid blåskärm

Ger dig historisk information om blåskärmsfel på datorn tillsammans med grundläggande lösningar för att lösa dem

• Drive Space Manager (Hanterare för hårddiskutrymme)

Genomsöker systemets hårddiskar för att visa information om hur data distribueras

• Systemverktyg

Det här är en samling olika fönsterbaserade verktyg som hjälper dig att diagnostisera olika systemproblem

Artikel-ID: SLN289865

Senast ändrad: 2018-01-23 12:05