Tangentbordsguide för Dell Chromebook

Den här guiden kommer att leda dig genom användningen av tangentbordet. Det här tangentbordet har några specialfunktioner. Vi kommer att titta närmare på vilka de är och hur man använder dem. Om den här artikeln inte innehåller informationen du letar efter tittar du i användarhandboken påsupportwebbplatsen.

Innehållsförteckning:

1. Tangentbordslayout
  2. Tangentfunktioner på tangentbordet
  3. Justera specialtangenter och Caps Lock
  4. Snabbtangenter på tangentbordet

1. Tangentbordslayout

Du kommer att lägga märke till att Chromebook-tangentbordet har ett par extrafunktioner som gör det enklare för dig att surfa på internet. Tangentbordet har en dedikerad sökknapp och en ny rad av snabbtangenter för internet. Ett vanligt USB-tangentbord kan också användas med Chromebook med samma kortkommandon.

Obs! Tänk på att strömknappen för systemet är tangenten som sitter i det högra hörnet på den övre tangentraden när du tittar på ett faktiskt tangentbord.

Obs! Om du har problem med tangentbordet följer du felsökningsguiden som är länkad nedan:

Överst på sidan

2. Tangentfunktioner på tangentbordet

Tangentbordet på Chromebook gör det enklare för dig att använda rätt tangenter så att du kan få det viktigaste gjort. Tabellen nedan är en översikt av specialtangenterna på tangentbordets övre rad.

Key Funktion
Gå till föregående sida i webbläsarhistoriken. Gå till föregående sida i webbläsarhistoriken (F1)
Gå till nästa sida i webbläsarhistoriken. Gå till nästa sida i webbläsarhistoriken (F2)
Läs in den aktuella sidan igen. Läs in den aktuella sidan igen (F3)
Öppna sidan i helskärmsläge. Öppna sidan i helskärmsläge (F4)
Växla till nästa flik eller fönster. Växla till nästa flik eller fönster (F5)
Minska skärmens ljusstyrka. Minska skärmens ljusstyrka (F6)
Öka skärmens ljusstyrka. Öka skärmens ljusstyrka (F7)
Ljud av. Ljud av (F8)
Minska volymen. Minska volymen (F9)
Öka volymen. Öka volymen (F10)
Söktangent.

Sök efter appar och på webben från listan över appar. På en Chromebook sitter den här tangenten på sidan, där Caps Lock-tangenten vanligtvis finns.

Om du använder ett vanligt tangentbord kommer Windows-tangenten mellan Ctrl och Alt att fungera som söktangent.

Du aktiverar Caps Lock tillfälligt genom att trycka ned Alt + söktangenten.

Överst på sidan

3. Justera specialtangenter och Caps Lock

Chromebooks har en speciell söktangent som hjälper dig att snabbt söka på internet. Om du vill skriva med stora bokstäver kan du göra så att söktangenten fungerar som Caps Lock. På liknande sätt kan du även ändra sättet som Ctrl och Alt fungerar på sidan Inställningar.

Ändra tangentbeteende

1. Logga in på Chromebook.

2. Klicka på statusområdet i det nedre högra hörnet där kontobilden visas.

3. Klicka på Settings (inställningar).

4. I avsnittet Enhet klickar du på Tangentbordsinställningar.

5. Använd menyerna för att ändra sökbeteendet, Ctrl och Alt.

6. Klicka på OK.

Mer om söktangenten

Trycker du på söktangenten visas sökrutan och listan över appar. Med sökrutan kan du söka på internet och i listan över appar på samma gång.

Använder du ett vanligt tangentbord?

Windows-tangenten mellan Ctrl och Alt kommer att fungera som söktangent.

Caps Lock-tangenten har tagits bort för att ge plats åt söktangenten, men om du verkligen behöver Caps Lock kan du aktivera det tillfälligt genom att trycka på Alt + söktangenten. Tryck igen om du vill inaktivera det.

Överst på sidan

4. Snabbtangenter på tangentbordet

Tabellen nedan visar användbara snabbtangenter på tangentbordet.

Snabbtangent Funktion
Esc Stoppa inläsningen av den aktuella sidan
Alt + uppåtpilen Page up
Alt + nedåtpilen Page down
Alt + vänsterpilen (backsteg) Gå till föregående sida i webbläsarhistoriken
Alt + högerpilen
(Skift + backsteg)
Gå till nästa sida i webbläsarhistoriken.
Ctrl + högerpilen Gå till slutet av nästa ord
Ctrl + nedåtpilen Gå till början av nästa ord
Ctrl + Alt + uppåtpilen Startsidan
Ctrl + Alt + nedåtpilen End
Ctrl + Alt + högerpilen Markera nästa ord eller bokstav
Ctrl + Alt + vänsterpilen Markera föregående ord eller bokstav
Ctrl + Alt + Z Aktivera eller inaktivera hjälpmedelsfunktioner om du inte är inloggad med ett Google-konto. Om du är inloggad kan du konfigurera hjälpmedelsfunktionen på sidan Inställningar.
Ctrl + Alt + / Öppna en lista över tillgängliga kortkommandon
Ctrl + Skift + D Spara alla öppna sidor i det aktuella fönstret som bokmärken i en ny mapp
Ctrl + Skift + G eller
Skift + Retur
Gå till föregående matchning för inmatningen i sökfältet
Ctrl + Skift + B Växla visningen för bokmärkesfältet. Bokmärken visas på sidan Ny flik om fältet är dolt.
Ctrl + Skift + I Växla visningen för panelen Utvecklarverktyg
Ctrl + Skift + J Växla visningen för DOM Inspector
Ctrl + Skift + L Låser skärmen
Ctrl + Skift + N Öppna ett nytt fönster i inkognitoläget
Ctrl + Skift + B Växla bokmärkesfältet
Ctrl + Skift + Q Logga ut Google-kontot
Ctrl + Skift + Q (två gånger) Logga ut Google-kontot från Chrome OS
Ctrl + Skift + R Läs in sidan igen utan att använda cachelagrat innehåll
Ctrl + Skift + T Öppna den senast stängda fliken igen. Google Chrome kommer ihåg de 10 senast stängda flikarna.
Ctrl + Skift + V Klistra in innehåll från urklippet som vanlig text
Ctrl + Skift + W Stäng det aktuella fönstret
Ctrl + . Visa dolda filer i appen Filer
Ctrl + ? Gå till Hjälpcenter
Ctrl + 0 Återställ zoomnivå
Ctrl + 1 till Ctrl + 8 Gå till fliken på angiven plats på fönstret
Ctrl + 9 Gå till fönstrets sista flik
Ctrl + A Markera allt på sidan
Ctrl + C Kopiera markerat innehåll till urklipp
Ctrl + D Spara den aktuell webbsidan som ett bokmärke
Ctrl + F Sök på aktuell webbsida
Ctrl + G eller Enter Gå till nästa matchning för inmatningen i sökfältet
Ctrl + H Öppna sidan Historik
Ctrl + J Öppna sidan Hämtningsbara filer
Ctrl + K eller Ctrl + E Utför en sökning. Ange ett sökord efter frågetecknet i adressfältet och tryck på Enter.
Ctrl + L eller Alt + D Markera innehållet i adressfältet
Ctrl + N Öppna ett nytt fönster
Ctrl + O Öppna en fil i webbläsaren
Ctrl + P Skriv ut den aktuella sidan
Ctrl + R Läs in den aktuella sidan igen
Ctrl + S Spara den aktuella sidan
Ctrl + T Öppna en ny flik
Ctrl + U Visa sidkällan
Ctrl + V Klistra in innehåll från urklipp
Ctrl + W Stäng den aktuella fliken
Ctrl + X Klipp ut
Ctrl + Z Ångra den senaste åtgärden
Ctrl + Backsteg Ta bort föregående ord
Ctrl + Tabb Växla till nästa flik
Ctrl + Enter Lägg till www. och .com till inmatningen i adressfältet och öppna resulterande URL
Ctrl + Skift + Tabb Gå till föregående flik i fönstret
Ctrl + Skift + Uppdatera Rotera skärmen 90 grader
Ctrl + Skift + ) Återställ skärmskalning
Ctrl + Skift + + Öka skärmskalning
Ctrl + Skift + - Minska skärmskalning
Ctrl + Skift + Uppdatera Rotera skärmen 90 grader
Ctrl + + Zooma in på sidan
Ctrl + - Zooma ut från sidan
Alt + klicka på en länk Öppna länken du klickade på i en ny bakgrundsflik
Alt + 1 till Alt + 8 Gå till fönstret på angiven plats
Alt + 9 Gå till det senaste öppnade fönstret
Alt + E eller Alt + F Öppna Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält
Alt + Backsteg Ta bort nästa bokstav (ta bort framåt)
Alt + Tabb Gå till nästa fönster som har öppnats
Alt + Skift + Tabb Gå till föregående fönster som har öppnats
Alt + Skift + M Öppna appen Filer
Alt + Skift + B Lägg fokus på bokmärkesfältet. Använd funktionerna för Skift+Alt+T för att flytta fokus.
Skift + Alt + S Öppnar statusområdet i det nedre högra hörnet på skärmen
Skift + Alt + L

Lägg fokus på startprogrammet

• Tryck på Tabb eller högerpilen för att fokusera på nästa objekt i verktygsfältet
  • Tryck på Skift + Tabb eller vänsterpilen för att fokusera på föregående objekt i verktygsfältet
  • Tryck på Blanksteg eller Enter för att aktivera knappar, inklusive sidåtgärder och webbläsaråtgärder
  • Tryck på Skift + Höj volym-tangent. för att öppna snabbmenyn för knappen (om tillgänglig).
  • Tryck på Esc för att lägga fokus på sidan igen
Skift + Sök + Höj volymen Öppna snabbmenyn för fokuserade objekt.
Skift + Esc Öppna Aktivitetshanteraren

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN293875

Senast ändrad: 2017-08-29 15:17