Så installerar man Windows 10 från Dell ISO

Den här artikeln innehåller information om ”Installation av Windows 10 med Windows 10 ISO”.

Microsoft Windows 10 ISO.

Dell Windows 10-media som skickas till en kund är i ISO-format. Du kan även hämta ISO-återställningsmedia från Dells supportwebbplats under Drivrutiner och hämtningsbara filer och operativsystemskategorin för din dator, eller via följande direktlänk från Dells support: Dell Windows återställningsavbildning. Denna ISO-fil är inte kopplad direkt till datorns service tag och kan användas igen om en ominstallation av Windows 10 krävs eller om ett annat Dell-system behöver en installation/ominstallation av Windows 10.

Obs! Installation från Dell Windows 10-media återställer hårddiskpartitioner till fabriksinställningarna.

Microsoft Windows 10 ISO kan även hämtas med hjälp av Windows 10 Media Creator-verktyget. När du har skapat antingen DVD- eller USB-flashenheten kan du starta Windows 10 för att installera Windows 10.

Obs! För installation på system som inte tidigare har aktiverats med samma version av Windows 10-operativsystemet krävs en digital produktnyckel för att aktivera Windows 10.

Installera Windows 10 från ISO.

Stegen nedan guidar dig genom installationen av Windows 10 via Dells installationsmedier.

1. UEFI-start måste väljas som startalternativ och systemet måste vara i UEFI-läge.  USB-media är konfigurerat som UEFI-startaktiverat. (Se bild 1.)

Bild 1. – UEFI-start valt.

2. Välj språk.     (Se bild 2.)

Bild 2. – Välja språk.

3. Välj tangentbordslayout.  (Se bild 3.)

Bild 3 – Välja språk för tangentbordet.

4. Välj Felsökning.  (Se bild 4.)

Bild 4. – Välj alternativet felsökningsstart.

5. Välj ”Återställ från en enhet” (se bild 5).

Bild 5. – Välja Återställ från en enhet.

6. Båda alternativen bör utföra en ren installation (se bild 6).
    Obs! En helt ren process kan ta flera timmar.

Bild 6. – Välja något av återställningsalternativen.

7. Knappen ”Återställ” fortsätter processen.  (Se bild 7.)

Bild 7. – Välja knappen Återställ.

8. Systemet kommer nu att starta avbildningsprocessen och fortsätta med den allmänna Windows-installationen efter att det här steget slutförs. (Se bild 8.)

Bild 8. – Återställningen påbörjas.

Manuell inläsning av drivrutin från PE-kommandotolken

Obs! Innan du påbörjar installation av drivrutinen ska du använda ett verktyg som t.ex. 7zip för att packa upp installationsfilerna från .exe-drivrutinsfilen som hämtats från Dells supportwebbplats. Packa upp till en mapp på ett USB-minne separat från Windows 10-installationsmediet och se till att USB-enheten är ansluten till det system som behöver drivrutiner.

Använder IRST-drivrutinen i bilderna nedan för det här exemplet.

1. Starta Dell Windows 10-mediet och välj språk för att komma till startskärmen. (Se bild 9).

Bild 9. – Välja felsökningsalternativ.

2. Välj Felsökning > Avancerade alternativ > Kommandotolken. (Se bild 10.)

Bild 10. – Välja alternativet kommandotolken.

3. Navigera till den enhet som innehåller den drivrutin som behövs med hjälp av kommandot ”dir” för att visa enhetens innehåll. Vanligtvis enheten D:, E: eller F:. (Se bild 12.)

Bild 12. – Navigera i filsystemet för att hitta drivrutinsfilens plats.

4. Använd kommandot ”CD” för att navigera igenom mappar till *.inf-drivrutinens plats. Använd ”dir” efter behov för att se innehållet i varje mapp. (Se bild 13.)

Bild 13. – Navigera i filsystemet för att hitta drivrutinsfilens plats (forts.).

5. Hitta den .inf-fil som krävs för den enhet som installeras för att läsa in Windows. (Se bild 14.)

Bild 14. – Hitta drivrutinens .inf-fil.

6. Använd följande kommando för att läsa in lämplig drivrutin som behövs och tryck på tangenten Enter: (se bild 15).
    • Drvload.exe [.inf-sökväg/-filnamn]

Bild 15. – Läsa in inf-filen manuellt.

Artikel-ID: SLN300195

Senast ändrad: 2018-05-15 10:48