Vanliga frågor om Microsoft Office 2007 på din Dell-dator

Innehållsförteckning:

Den här artikeln innehåller svar på vanliga frågor om Microsoft Office 2007.

Vanliga frågor om Microsoft Office 2007

Den här guiden är en samling frågor som har ställts om Microsoft Office 2007-paketet.

Om ditt svar inte finns här, kontakta oss via länkarna längst ned på sidan.

Det här behöver du:

• Windows XP SP2, Windows Vista eller Windows 7 OS
  • En processor på minst 500 MHz
  • 512MB RAM
  • 2 GB tillgängligt hårddiskutrymme

Överst på sidan

Microsoft har dramatiskt utökat Office-portföljen i denna utgåva.

Office 2007 innehåller följande sju produktutgåvor:

• Microsoft Office Enterprise 2007
    Nytt i den här versionen, och endast tillgängligt för kunder med volymlicens. Den här versionen innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher Office Communicator – snabbmeddelanden, InfoPath, OneNote, Office Groove 2007 – peer-to-peer-samarbete och serverbaserad innehållshantering, formulärhantering, informationsrättigheter och policyfunktioner.
  • Microsoft Office Professional Plus 2007
    Endast tillgängligt för kunder med volymlicens. Den här versionen innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, Publisher Office Communicator, InfoPath och serverbaserad innehållshantering, formulärhantering, informationsrättigheter och policyfunktioner.
  • Microsoft Office Professional 2007
    Den här versionen innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access och Publisher.
  • Microsoft Office Small Business 2007
    Den här versionen innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook med Business Contact Manager och Publisher.
  • Microsoft Office Standard 2007
    Den här versionen innehåller Word, Excel, PowerPoint och Outlook.
  • Microsoft Office Basic 2007
    Den här versionen innehåller Word, Excel och Outlook men är endast tillgänglig vid inköp av ny dator.
  • Microsoft Office Hemma och Student 2007
    Ersätter Student and Teacher Edition 2003 och är nu tillgänglig för alla hemanvändare och kan installeras på upp till tre datorer. Den här versionen innehåller Word, Excel, PowerPoint och OneNote. I den tidigare versionen ingick Outlook och inte OneNote.

Överst på sidan

Alla vanliga kontorsprogram representeras med några nya tillägg:

• Microsoft Office Access 2007
  • Microsoft Office Communicator
  • Microsoft Office Excel 2007
  • Microsoft Office Groove 2007
  • Microsoft Office InfoPath 2007
  • Microsoft Office OneNote 2007
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office Project Standard 2007
  • Microsoft Office Project Professional 2007
  • Microsoft Office Publisher 2007
  • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
  • Microsoft Office Visio Standard 2007
  • Microsoft Office Visio Professional 2007
  • Microsoft Office Word 2007

Överst på sidan

Ja, det är möjligt att installera en kopia av Office 2007 på den dator som har Office 2003.

Du kan dock välja mellan Outlook 2007 eller Outlook 2003 – båda versionerna av e-postprogramvaran kan inte köras samtidigt på samma dator. Du kommer att se några andra konflikter med tiden. Vi rekommenderar det inte.

Överst på sidan

Microsoft har för första gången introducerat ett dramatiskt förändrat Office-gränssnitt. Det välbekanta standardgränssnittet för meny och verktygsfält från de första Windows-programmen har bytts ut mot ett nytt användargränssnitt (UI) baserat på sammanhangsberoende menyfliksområde och flikar.

Överst på sidan

Förutsatt att du inte körde en betaversion eller tidig provversion av Office 2007 kan du ange den 25 tecken långa produktnyckeln och aktivera det installerade exemplaret – du behöver inte installera om Office 2007.

Aktivering behövs inte om du har en volymlicensnyckel för Office 2007.

Överst på sidan

Om du hoppar över Office 2007-aktivering bortom en inställd gräns körs programvaran i läget Nedsatt funktionalitet – du kan inte skapa eller spara dokument men du kan läsa dem eller skriva ut dem. Det blir mer som ett kostnadsfritt visningsprogram.

Ignorera detta om det är en volymlicens, enligt ovan.

Överst på sidan

Du kan hämta ett språkpaket för Office där du kan skapa och redigera dokument på över 37 olika språk. Dessa lokaliserinspaket ändrar Office-gränssnittet och menyerna på ditt modersmål, och dessutom levereras de med stavningskontroll, grammatikkontroll och synonymordlista – det vill säga dokumentspråkverktyg.

Överst på sidan

Bakåtkompatibilitet är en viktig faktor när du uppgraderar. Detta innebär i princip att andra användare som ännu inte har uppgraderat ändå ska kunna komma åt och, om nödvändigt, redigera dina filer som skapats i Office 2007.

Vissa Office 2007-program – inklusive Word, Excel och PowerPoint – har ett nytt filformat som är utformat för att hålla filstorlekarna små. Det här nya formatet lägger till bokstaven X i slutet av Microsofts befintliga filformattillägg. Så medan ett dokument som har skapats i Word 2003 kan kallas schedule_goals.doc skulle samma dokument i Word 2007 heta schedule_goals.docx.

Som standard sparar Office dina dokument i det nya filformatet.

Du kan dock komma runt det här genom att välja alternativet Spara som i Word, Excel eller PowerPoint 2007 och spara filen i en äldre version av Office-programmet som utgavs mellan åren 1997 och 2003.

Överst på sidan

1. För att spara en fil klickar du på den nya Office-knappen i det övre vänstra hörnet i Office-programfönstret. Välj Spara.

Obs! Kom ihåg att standardformatet för Office 2007 är XML.

2. Om du vill spara filen i ett format som är kompatibelt med tidigare versioner av Office ska du välja Spara som och välja – till exempel – Word 97-2003-dokument.

Överst på sidan

Alternativet Skriv ut samt Förhandsgranskning är nu tillgänglig via den nya Office-knappen.

Överst på sidan

Javisst, men Microsoft tillhandahåller även det kostnadsfria tillägget Spara som PDF för Office 2007. Det här alternativet är tillgängligt som en del av standardinstallationen.

Överst på sidan

Detta gör att du kan skicka innehåll till elektroniska sidor i OneNote 2007-anteckningsböcker från något annat program.

Överst på sidan

Det gör att programmet kan skapa en XPS-fil. XPS-filer ser likadana ut som på skärmen. De är utformade för att vara bärbara, som PDF-filer. De kan granskas på en dator som har visningsprogrammet för XPS, även om den ursprungliga programvaran som skapade XPS-filen inte finns på datorn.

Överst på sidan

Kort svar

Det kommer att öppnas i kompatibilitetsläge och behåller sitt ursprungliga filformat.

Mer information

I Office 2007 aktiveras ett kompatibilitetsläge för Word, Excel och PowerPoint när du öppnar ett dokument som har skapats i en tidigare version av Office. Du kan fortsätta att spara och öppna dokumentet i kompatibilitetsläge eller konvertera dokumentet till Office 2007-filformat genom att använda kommandot Spara som och välja Office 2007-formatet. Om du konverterar dokumentet får du tillgång till nya funktioner i Office 2007, men kunder som använder tidigare versioner av Office måste ha Compatibility Pack installerat för att öppna dem.

Obs! Du ser att kompatibilitetsläge visas i titelraden i dokumentfönstret. Kompatibilitetsläge innebär att filen finns kvar i sitt ursprungliga format och att nya funktioner i Office 2007 inte är tillgängliga när du redigerar det här dokumentet.

Överst på sidan

Om du vet att du ofta kommer att dela dokument med andra som använder tidigare versioner av Office kanske du vill ändra standardsparformatet till Office 97-2003.

1. För att göra det klickar du på Office-knappen.
  2. Längst ned på menyn som visas klickar du på knappen för Word, Excel eller PowerPoint-alternativ
  3. Klicka sedan på alternativet Spara på vänster sida av fönstret, och i den listrutan väljer du 97-2003-alternativet.

Överst på sidan

Menyfliksområdet organiserar kommandon med andra som har liknande funktion.

Till exempel i Word 2007:

• Fliken Start
    Har de vanligaste redigerings- och formateringskommandona;
  • Fliken Infoga
    Innehåller objekt som kan sättas in i filen, t.ex. bilder;
  • Fliken Sidlayout
    Hanterar egenskaper för marginaler, orientering och avstånd;
  • Fliken Referenser
    Innehåller objekt som behövs vid generering av en professionell uppsats, till exempel fotnoter och innehållsförteckning;
  • Fliken Utskick
    Innehåller artiklar som behövs for att koppla dokument;
  • Fliken Granska
    Innehåller stavningskontroll, synonymer, spåra ändringar och kommentarer;
  • Fliken Visa
    Hanterar visning av dokument på skärmen.

Om du har problem med att hitta ett kommando, tryck på eller på i det övre högra hörnet för att få hjälp.

Överst på sidan

Kort svar

Det finns en del likheter, men olika flikpaneler visas beroende på användning och sammanhang.

Mer information

Varje tillämpning visar inledningsvis en standarduppsättning med menyflikarna, som varierar beroende på användningsområde.

Till exempel Excels standarduppsättning med flikar innehåller Formler och Data, medan Word har Referenser och Utskick. Utöver de vanliga flikar ser du sammanhangsbaserade flikar som visas beroende på vad du arbetar med eller vilka insticksprogram du kan installera senare.

Om du i exempelvis Excel infogar ett diagram och väljer att modifiera det ytterligare visas flikpanelerna i Diagramverktyg visas.

Överst på sidan

Kort svar

Ja, använd verktygsfältet Snabbåtkomst.

Mer information

Verktygsfältet Snabbåtkomst är placerat ovanför menyfliksområdet och det kan flyttas under menyfliksområdet. Det kan anpassas för att innehålla de kommandon du använder mest. Det finns flera sätt att lägga till/ta bort kommandon från verktygsfältet Snabbåtkomst, men det enklaste sättet är att högerklicka på något kommando/objekt i menyfliksområdet eller Office-knappens meny och välja Lägg till i verktygsfältet Snabbåtkomst. Du kan inte bara lägga till enskilda kommandon på det här sättet, utan även hela grupper med kommandon som gruppen Teckensnitt. Ta bort kommandon genom att högerklicka på verktygsfältet Snabbåtkomst och välja Ta bort från verktygsfältet Snabbåtkomst.

Överst på sidan

För att växla mellan öppna dokument, klicka på fliken Visa i menyfliksområdet och välj Växla fönster. I Office 2007 finns alla öppna dokument i ett öppet programfönster.

Obs! Du kanske tycker det är praktiskt att lägga till Windows-kommando till verktygsfältet Snabbåtkomst.

Överst på sidan

Ja. Kortkommandon som för att Spara är desamma i Office 2007 som i tidigare versioner av Office.

Överst på sidan

Makron i kompatibilitetsläge.

Om du öppnar ett 2003-dokument som innehåller ett makro i ett Office 2007-program öppnas det i kompatibilitetsläge. Om du fortsätter att spara filen i kompatibilitetsläge lämnas den praktiskt taget intakt som ett Office 2003-dokument, och makron fungerar till största delen precis som tidigare.

För att redigera eller komma åt makron i Office 2007 kan du behöva lägga till fliken Utvecklare i menyfliksområdet;

1. Lägg till fliken Utvecklare genom att klicka på Microsoft Office-knappen
  2. Klicka sedan på Excel-/Word-/PowerPoint-alternativ.
  3. Klicka på Vanliga alternativ
  4. Markera sedan kryssrutan Visa fliken Utvecklare i menyfliksområdet.

Makron konverteras till Office 2007.

Om du vill konvertera filen till Office 2007-format, spara en säkerhetskopia först. Om ditt makro är i ett Office 2003-dokument och inte i en programfilsmall ska du öppna dokumentet i Office 2007 och spara som ett makroaktiverat dokument.

För att komma åt makron i Office 2007 kan du behöva lägga till fliken Utvecklare i menyfliksområdet;

1. Lägg till fliken Utvecklare genom att klicka på Microsoft Office-knappen
  2. Klicka sedan på Excel-/Word-/PowerPoint-alternativ.
  3. Klicka på Vanliga alternativ
  4. Markera sedan kryssrutan Visa fliken Utvecklare i menyfliksområdet.

Överst på sidan

Gå till Microsoft Support för att få hjälp med tekniska frågor som:

• Installation/avinstallation
  • Produktaktivering
  • Produktanvändning
  • Teknisk hjälp

Microsoft-experter är utbildade IT- och utvecklingsföretag som kan hjälpa dig att flytta till Office 2007 eller utveckla egna lösningar för ditt företag. Du kan också hitta en lista över alla Microsofts experter på Microsoft Pinpoint.

Du kan också ta kontakt med vår Twitter-, chatt- eller e-postsupport för onlinehjälp eller ringa ditt lokala tekniska supportnummer. Vi kan behöva hänvisa dig till Microsofts support om det är ett problem som inte omfattas av Dells garanti. Du hittar alla dessa kontaktuppgifter på vår supportwebbplats under kontakta oss.

Överst på sidan

Installera, aktivera eller felsöka Microsoft Office-programvaran som kommer med din Dell-enhet eller köpas som en fristående licens genom att besöka vår supportwebbplats.

Artikel-ID: SLN265925

Senast ändrad: 2017-08-02 08:59