Så här använder du CROSH Diagnostics på din Dell Chromebook

Se avsnitten för hur du utför CROSH-diagnostik, hur du använder dem på en Dell Chromebook och information om hur du löser laddningsproblem.

Innehållsförteckning:

1. Vad är CROSH Diagnostics?
  2. Köra CROSH Diagnostics
  3. CROSH-kommandon
  4. Kontroll av batteristatus

1. Vad är CROSH Diagnostics?

Chrome OS har inte stöd för ePSA, Dell BIOS, F12-startmeny eller DellConnect. Det sker ingen diagnostik innan start. All felsökning måste göras inifrån operativsystemet. Chrome Shell (CROSH) och URL-kommandon för Chrome ger vissa felsökningsverktyg, information och avancerade inställningar.

Chrome Shell (CROSH) är ett kommandoradsgränssnitt som liknar terminalerna Linux BASH eller Windows-kommando (cmd.exe). Chrome OS är baserat på Linux, men CROSH känner inte igen de flesta Linux-kommandon.

De mest användbara kommandona för felsökning är memtest, storage_test_1 och storage_test_2, ping samt tracepath. Ping fungerar på ett annat sätt än det gör i Windows. Som standard upprepas det tills du trycker på Ctrl+C, och det visar inte någon statistik. Tracepath liknar Windows-kommandot traceroute. Du finner en detaljerad förklaring av kommandona nedan eller genom att ange ”help” eller ”help_advanced” i CROSH.

Överst på sidan

2. Köra CROSH Diagnostics

Obs! CROSH är gränssnittet för Chrome som låter dig utföra tester och andra kommandoradsfunktioner som liknar Windows cmd.exe eller Linux-terminalen BASH.

Så här öppnar du SHELL:

1. Öppna Chrome-webbläsaren.

1. Tryck på tangenterna Ctrl + Alt + t samtidigt. Gränssnittet bör visas på skärmen.

(Bild 1 Ett terminalfönster på skärmen)

1. Ange CROSH-kommandot för diagnostik. Ange ”help” för att få en lista över tillgängliga kommandon. Skriv help_advanced för att visa en mer fullständig lista över kommandon för felsökningssyften. Alternativt kan du ta en titt på listan över kommandon nedan.

Obs! Dell stöder inte att systemet körs i utvecklarläget eller att man installerar ett alternativt operativsystem, t.ex. Chrobuntu eller Crouton.

Överst på sidan

3. CROSH-kommandon

Tabellen nedan visar de tillgängliga kommandona i CROSH.

Hjälpkommandon
Kommando Syfte
exit Avsluta Crosh Shell
hjälp Visa det här hjälpfönstret.
help_advanced Visa hjälpen för mer avancerade kommandon, som främst används för felsökning.
ping

[-c count] [-i interval] [-n] [-s packetsize] [-W waittime] < destination >
Skicka ICMP ECHO_REQUEST-paket till en nätverksvärd. Om < destination > är ”gw” används nästa hoppgateway för standardflödet.

Det fungerar precis som pingkommandot på andra operativsystem. Tryck på Ctrl+C för att stoppa pingprocessen eller pausa andra kommandon i Crosh.

ssh [optional args...]
Startar ssh-undersystem om de anropas utan argument.
"ssh < user > < host >", "ssh < user > < host > < port >", "ssh < user >@< host >". eller "ssh < user >@< host > < port >" för att ansluta utan att gå in i undersystem.
ssh_forget_host Ta bort en värd från listan över kända ssh-värdar. Det här kommandot visar en meny över kända värdar och prompter som värden kan glömma.
överst Ställer in loggningsnivån för chapsd. Inga argument kommer att starta utförlig loggning.

Kommandon för ”Help_Advanced”
Kommando Syfte
battery_test [< test length >] Testar batteriets urladdningstakt i bestämt antal sekunder. Om argument saknas anges test på 300 s som standard.
bt_console [< agent capability >] Öppnar en Bluetooth-felsökningskonsol. Alternativt argument anger funktionen för en ihopparning som konsolen kommer att tillhandahålla. Se Bluetooth Core-specifikationen för giltiga alternativ.
chaps_debug [start | stop | < log_level >] Ställer in loggningsnivån för chapsd. Inga argument kommer att starta utförlig loggning.
anslutningsmöjligheter Visar status för anslutningsmöjligheter.
experimental_storage < status | enable | disable > Aktivera eller inaktivera experimentella lagringsfunktioner.
ff_debug [< tag_expr >] [--help] [--list_valid_tags] [--reset] Lägg till och ta bort flimflam-felsökningstaggar.
memory_test Kör utförlig minnestestning på tillgängligt fritt minne.
modem < command > [args...] Interagera med 3G-modemet. Kör ”modem help” för detaljerad hjälp.
modem_set_carrier carrier-name Konfigurerar modemet för den angivna leverantören.
network_diag [--date] [--link] [--show-macs] [--wifi] [--help] [--wifi-mon] < host > En funktion som utför en serie nätverksdiagnostiker. Sparar en kopia av utmatningen till katalogen för hämtade filer.
network_logging < wifi | cellular | ethernet > En funktion som aktiverar en fördefinierad uppsättning av taggar som är användbara för felsökning av angiven enhet.
p2p_update [enable | disable] Aktiverar eller inaktiverar P2P-delning (peer-to-peer) av uppdateringar över det lokala nätverket. Det här kommer både att försöka att hämta uppdateringar från andra parter i nätverket och dela hämtade uppdateringar med dem. Kör det här kommandot utan argument för att se aktuell status.
rlz < status | enable | disable > Aktivera eller inaktivera RLZ.
återställ Försök att återställa till tidigare uppdatering som cachelagrats på systemet. Endast tillgängligt på icke-stabila kanaler och på enheter som ej är företagsregistrerade. Observera att det här kommer att utföra powerwash på enheten.
route [-n] [-6] Visa flödestabeller.
set_apn [-n < network-id >] [-u < username >] [-p < password >] < apn > Konfigurera APN för användning vid anslutnings till nätverket som angetts av < network-id >. Om < network-id > inte anges ska du använda nätverks-ID för det aktuellt registrerade nätverket.
set_apn – c Rensa APN som ska användas så att standard-APN kommer att användas i stället.
set_arpgw < true | false > Aktivera extra kontroll av nätverksstatus för att säkerställa att standardgatewayen kan nås.
set_cellular_ppp [-u < username >] [-p < password >] Ange PPP-användarnamnet och/eller -lösenordet för en befintlig mobilanslutning. Om varken -u eller -p anges ska du visa befintligt PPP-användarnamn för mobilanslutningen.
set_cellular_ppp -c Rensa befintligt PPP-användarnamn och PPP-lösenord för en befintlig mobilanslutning.
ljud < kommando > < argument > Konfiguration av låg ljudvolym. Kan användas för att spela upp/spela in ljudprov och aktivera strålformning på Pixel.
”sound beamforming < on | off >” kommer att aktivera/inaktivera funktionen.
”sound record [duration]” kommer att starta inspelning.
”sound play < filename >” kommer att starta inspelade ljudprov.
storage_status Läser hälsotillstånd, leverantörsattribut och fellogg för lagringsenheten SMART.
storage_test_1 Utför ett kort offline-test för SMART.
storage_test_2 Utför ett utförligt läsbarhetstest.
syslog < message > Loggar ett meddelande till syslog.
tpcontrol {status | taptoclick [on|off] sensitivity [1-5] | set < property > }
tpcontrol {syntp [on|off]}
Justera avancerade inställningar för styrplattan manuellt.
tracepath [-n] < destination >[/port] Spåra sökvägen/flödet till en nätverksvärd.
update_over_cellular [enable|disable] Aktiverar eller inaktiverar automatiska uppdateringar över mobilnätverk. Kör utan argument för att se aktuell status.
ladda upp fel Laddar upp tillgängliga felrapporter till felservern.
wpa_debug [< debug_level >] [--help] [--list_valid_level] [--reset] Ange felsökningsnivå för wpa_supplicant.
xset m [acc_mult[/acc_div] [thr]]
xset m default
Justera musaccelerationen.
xset r rate [delay [rate]] Justera automatiska upprepningar. Fördröjningen är antalet millisekunder före automatiska upprepningar. Antalet upprepningar per sekund.
xset r [nyckelkod] < on|off > Aktivera/inaktivera automatisk upprepning. Om nyckelkoden anges kommer det endast att påverka den nyckeln. Om den inte anges kommer det att påverka det globala beteendet.

Överst på sidan

4. Kontroll av batteristatus

Obs! Du bör du alltid se till att batteriet har en laddning på 1 % eller mer, att låta batteriet laddas ur helt och hållet kan skada datorn och batteriet kanske inte laddas från ett helt urladdat tillstånd.
  1. Öppna Chrome-webbläsaren.

2. Tryck på tangenterna Ctrl + Alt + t samtidigt (Crosh öppnas i en ny flik i webbläsaren).

3. Kontrollera att nätadaptern är ansluten till Chromebook och ett eluttag.

4. Skriv battery_test 1 (inklusive blanksteg) i crosh och tryck sedan på Retur.

5. Leta rätt på Battery is Charging (percent left) (batteriet laddas (procent kvar)).

Obs! Det här visar att nätadaptern laddar batteriet.
  6. Ta bort nätadaptern från Chromebook.

7. Skriv battery_test 10 (inklusive blanksteg) i crosh och tryck sedan på Retur.

Obs! Det här kör testet i 10 sekunder.
  8. Leta rätt på Battery health: (with a percent showing) (batteritillstånd: (visas med ett procenttecken)).

Anteckningar:
    1. Om batteristatusen visar en procentsats på över 50 % betyder det att batteriet fungerar som det ska.
    2. När batteriet inte verkar ladda När du redan gjort det utför du följande steg:
      1. Prova med en annan nätadapter, om du har en.
      2. Gå igenom anvisningarna som beskrivs i följande artikel: How to recover and reset the Chrome OS (återskapa och återställa operativsystemet Chrome)
    3. Om du har gått igenom åtgärderna ovan och batteriet fortfarande inte laddas ska du kontakta teknisk support.

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN293879

Senast ändrad: 2017-10-16 03:45