Ta reda på vilket RAID-styrkort som är installerat på servern - Training Information - 149540

Ta reda på vilken PERC-styrenhet som är installerad i systemet

När servern först startas visar självtestet (POST) tillverkarens BIOS för varje PERC (PowerEdge Expandable RAID Controller). Under självtestet visas ett av följande två meddelanden medan systemet initierar RAID-styrenheten:

1. Om du har en Adaptec-PERC visas följande meddelande:

Dell PowerEdge Expandable RAID Controller 2, BIOS VX.X [Build XXXX]
    (c) 1998-2000 Adaptec, Inc. All Rights Reserved.
    <<< Press <CTRL>+<A> for Configuration Utility! >>> (Dell PowerEdge Expandable RAID Controller 2, BIOS VX.X [Build XXXX] (c) 1998-2000 Adaptec, Inc. Alla rättigheter förbehålles. <<< Tryck på <CTRL>+<A> för konfigurationsprogrammet. >>>)

2. Om du har en LSI Logic-PERC (tidigare American Megatrends Inc. [AMI]) visas följande meddelande:

Dell PowerEdge Expandable RAID Controller
    Copyright (C) AMERICAN MEGATRENDS INC.
    Press <CTRL>+<M> to Run Configuration Utility. (Dell PowerEdge Expandable RAID Controller Copyright (C) AMERICAN MEGATRENDS INC. Tryck på <CTRL>+<M> för att köra konfigurationsprogrammet.)

Nedan visas olika PERC-styrenheter från båda tillverkarna:

Adaptec-styrenheter

• PERC 2 (PCI)
  • PERC 2/Si: PowerEdge 2400
  • PERC 3/Si: PowerEdge 2450
  • PERC 3/Di: PowerEdge 4400, PowerEdge 2500 och PowerEdge 2550

Obs!
PERC 2 är ett PCI-baserat styrenhetskort medan de andra tre styrenheterna är integrerade i moderkorten.

AMI/LSI-styrenheter

• PERC II
  • PERC 2/SC
  • PERC 2/DC
  • PERC 3/SC
  • PERC 3/DC
  • PERC 3/DC Lite
  • PERC 3/QC
  • PERC 4/SC
  • PERC 4/DC
  • PERC 4e/DC
  • PERC 5/E
  • PERC 5/i
  • PERC 6/E
  • PERC 6/i

Snabbtipsinnehåll publiceras automatiskt av Dells supportpersonal som dagligen ägnar sig åt problemlösning. För att publiceringen ska gå snabbt kanske det bara är delar av lösningar eller nödlösningar som publiceras i snabbtipsen och de kan fortfarande vara under utveckling eller inväntar mer underlag för att problemlösningen ska vara helt tillämplig. Eftersom sådana snabbtips inte har granskats eller godkänts av Dell ska de användas med lämplig försiktighet. Dell ansvarar inte för eventuella förluster, inklusive men inte begränsat till, av data eller uteblivna inkomster eller förtjänster, som kan drabba kunder som följer anvisningar eller råd som anges i snabbtipsen.

Artikel-ID: SLN68969

Senast ändrad: 2016-04-12 16:02