Felsökning av ljudproblem på ditt Alienware-system

Följande artikeln innehåller information om hur du felsöker ljudproblem på Alienware-systemet.

System som stöds:

Bärbara Alienware-datorer Stationära Alienware-datorer

Kör först en ljudkortsdiagnostik

Rekommenderad felsökning

Gör så här om enheten du letar efter inte visas i listan:

1. Spela upp en musikfil eller ett videoklipp med ljud
  2. Kontrollera att volymkontrollen inte är på Ljud av

• Klicka på ikonen längst ned till höger på skärmen
    • Klicka på ikonen för att tysta och aktivera högtalarna

Ljudet avstängt Ljudet inte avstängt

Obs! En grön stapel ska röra sig uppåt och nedåt, enligt bilden nedan, när ljudet spelas upp. Om ljudet är avstängt eller om högtalarna är frånkopplade kommer den här stapeln att vara grå.

3. Ställ in korrekt uppspelningsenheter

• Högerklicka på ikonen längst ned till höger på skärmen
    • Klicka på Playback Devices (Uppspelningsenheter)

Alla dina uppspelningsenheter, som t.ex. högtalare, digitala utgångar eller din TV ska visas här

• Högerklicka på enheten som du vill ska spela upp ljud
    • Klicka på Set as Default Device (Ange som standardenhet)
    • Högerklicka på ikonen längst ned till höger på skärmen
    • Klicka på Playback Devices (Uppspelningsenheter)
    • Högerklicka mitt på skärmen
    • Klicka på Show Disabled Devices (Visa inaktiverade enheter) och Show Disconnected Devices (Visa frånkopplade enheter)
    • Högerklicka på uppspelningsenheten du vill ha
    • Klicka på Aktivera

4. Kontrollera högtalar-/hörlurkonfigurationen

• Högerklicka på ikonen längst ned till höger på skärmen
    • Klicka på Playback Devices (Uppspelningsenheter)
    • Högerklicka på högtalarna
    • Klicka på Configure Speakers (Konfigurera högtalare)
    • Följ konfigurationsguiden

5. Avinstallera ljuddrivrutinen från Program och funktioner på Windows Kontrollpanel

Den heter Realtek Audio, Sound Blaster Recon 3Di eller Alienware Audio beroende på systemets modell

6. Se till att ditt systems BIOS är uppdaterade. Läs vår artikel om How to run a Bios update on an Alienware Computer (Så här kör du en BIOS-uppdatering på en Alienware-dator)
  7. Hämta och installera den senaste ljuddrivrutinen från vår Drivers Page (Drivrutinssida)
  8. Pröva hörlurar eller ett annat par högtalare
  9. Kontrollera att högtalarna är ordentligt anslutna. Kontrollera specifikationerna för systemet i artikeln Vanliga lösningar för ditt Alienware-system
  1. Kontrollera högtalar-/hörlurkonfigurationen

• Högerklicka på ikonen längst ned till höger på skärmen
    • Klicka på Playback Devices (Uppspelningsenheter)
    • Högerklicka på högtalarna
    • Klicka på Configure Speakers (Konfigurera högtalare)
    • Följ konfigurationsguiden

2. Se till att ditt systems BIOS är uppdaterade. Läs vår artikel om How to run a Bios update on an Alienware Computer (Så här kör du en BIOS-uppdatering på en Alienware-dator)
  3. Hämta och installera den senaste ljuddrivrutinen från vår Drivers Page (Drivrutinssida)
  4. Pröva hörlurar eller ett annat par högtalare
  5. Kontrollera att högtalarna är ordentligt anslutna. Kontrollera specifikationerna för systemet i artikeln Vanliga lösningar för ditt Alienware-system

Kör först en mikrofondiagnostik

1. Högerklicka på ikonen längst ned till höger på skärmen
  2. Klicka på Inspelningsenheter
  3. Högerklicka på mikrofonen eller headsetet
  4. Klicka på Set as Default Device (Ange som standardenhet)
  5. Högerklicka på mikrofonen eller headsetet
  6. Välj Egenskaper.
  7. Gå till fliken Levels (Nivåer)
  8. Justera nivåerna efter önskemål och klicka på OK när du är klar

Överst på sidan

Hittar du inte vad du letar efter?
Be våra experter om hjälp:

Twitter AlienwareServices Facebook Alienware Arena

Snabbtipsinnehåll publiceras automatiskt av Dells supportpersonal som dagligen ägnar sig åt problemlösning. För att publiceringen ska gå snabbt kanske det bara är delar av lösningar eller nödlösningar som publiceras i snabbtipsen och de kan fortfarande vara under utveckling eller inväntar mer underlag för att problemlösningen ska vara helt tillämplig. Eftersom sådana snabbtips inte har granskats eller godkänts av Dell ska de användas med lämplig försiktighet. Dell ansvarar inte för eventuella förluster, inklusive men inte begränsat till, av data eller uteblivna inkomster eller förtjänster, som kan drabba kunder som följer anvisningar eller råd som anges i snabbtipsen.

Artikel-ID: SLN117556

Senast ändrad: 2017-11-10 16:44