Dell XPS 10 – filformat som stöds

Artikelsammanfattning: I den här artikeln diskuteras de olika filtyper som stöds på pekdatorn Dell XPS 10 i Windows RT.

Problem:
Användare av Dell XPS 10 kanske är osäkra på vilka ljud- och videoformat som stöds i pekdatorns operativsystem.

Diskussion:
Windows RT erbjuder inte samma stöd för uppspelning av ljud och video som Windows 8, men det finns inbyggd kompatibilitet med många av de mer populära formaten.

Medietyp  Fil och ström
Format
Codec eller
Komponenter

Codec som stöds
i Windows RT

Maskinvaruaccelererat på
Windows 8-certifierade datorer
 Video MPEG-4** H.264** Ja Ja
  ASF** H.263 Ja Maskinvaruberoende
  MPEG-2 PS Motion JPEG  Ja  Maskinvaruberoende
  MPEG-2 TS MPEG-1*  Nej  Ja
  3GPP  MPEG-2*  Nej  Ja
  3GPP2 MPEG-4 (del 2)  Ja  Maskinvaruberoende
  AVI VC-1**  Ja Ja
    WMV 7, 8, 9  Ja  Ja
    DV Nej  Nej
    Raw (NV12, YUY2, RGB32)  Nej  Ej tillämpligt
 Ljud MPEG-4**  AAC Ja  Maskinvaruberoende
  MP3** HE-ACC**  Ja Maskinvaruberoende
  ASF** Dolby Digital (ej disk)  Ja  Maskinvaruberoende
  AAC LATM Dolby Digital Plus (ej disk) Ja  Maskinvaruberoende
  AAC LOAS MP3**  Ja  Maskinvaruberoende
  ADTS WMA** Standard, Pro,
Förlustfri
Ja  Maskinvaruberoende
  WAV MPEG Layer I, Layer II  Ja  Maskinvaruberoende
    MPEG-2 Ja  Maskinvaruberoende
    ULAW Ja  Maskinvaruberoende
    PCM Ja  Maskinvaruberoende
    ADPCM Ja  Maskinvaruberoende

* Kräver Windows 8 Media Center Pack eller Windows 8 Pro Pack
** Rekommenderas för användning i Windows Modern User Interface

Ytterligare information om mediestöd och Windows 8/RT finns HÄR.

Lösning:
Det behövs ingen maskin- eller programvaruuppgradering för att spela ljud- och videofiler. Det är bara nödvändigt att använda de medietyper som stöds av Windows RT. Det är möjligt att vissa tredjepartsleverantörer (som Videolan) erbjuder program via Microsoft Store som stödjer ytterligare medietyper i framtiden.

Artikel-ID: SLN129299

Senast ändrad: 2013-03-24 00:00